Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, επέστρεψε νωρίτερα από τις Βρυξέλλες όπου είχε μεταβεί για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινότητας Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.

by Times Newsroom

Αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα, ο Πρωθυπουργός έφθασε στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ενημερωθεί.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη των πυρκαγιών, οι οποίες μαίνονται σε διάφορα μέτωπα. Ιδιαίτερη ενημέρωση υπήρξε για το μέτωπο των Δερβενοχωρίων, το οποίο έχει επεκταθεί έως τη Μάνδρα, καταστρέφοντας περιουσίες σε κατοικημένες περιοχές.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι είπε χθες

Μήνυμα στους πολίτες να υπακούουν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του χθες από τις Βρυξέλλες για τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται σε Αττική, Κορινθία και Βοιωτία.

«Να υπακούν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για εκκενώσεις» κάλεσε τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, στην πρώτη του δήλωση για τις φωτιές που μαίνονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Νέο Κουβαρά, Λαγονήσι, Δερβενοχώρια.

«Οι μέρες αυτές θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο που μπορεί. Θέλω να ζητήσω από τους συμπολίτες μας να υπακούουν στις οδηγίες. Πρώτο μέλημα η προστασία της ζωής και έπειτα της περιουσίας και του περιβάλλοντος.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εκκενώσεις που διατάσσονται να πραγματοποιούνται. Θέλω να διαβεβαίωσω όλους τους συμπολίτες ότι ο κρατικός μηχανισμός αμέσως μετά θα καταγράψει τις ζημιές και οι πολίτες να αποζημιωθούν.

Σήμερα ήταν η πρώτη δύσκολη μέρα του καλοκαιριού θα ακολουθήσουν και άλλες. Φωτιές, είχαμε, έχουμε και θα έχουμε, το ζήτημα είναι να μπορούμε να τις περιορίζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com