ΣΥΡΙΖΑ: Απομυθοποιούν τον Τσίπρα οι επίδοξοι διάδοχοί του

Την ώρα που γνωστοί υποστηρικτές του Αλέξη Τσίπρα αρθρογραφούν αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μέλλον ή αν υπάρχει αύριο για το κόμμα χωρίς τον ιδρυτή του, οι υποψήφιοι για τη διαδοχή ξεκίνησαν την επιχείρηση «αποτσιπροποίησης» του κόμματος, προφανώς μέσα από τις… αναγκαίες τιμητικές αναφορές.

by Times Newsroom

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που στην πρώτη του δήλωση ως υποψήφιος είπε ότι θα είναι πρώτος μεταξύ ίσων και θα ακούει, «καρφώνοντας» τον Τσίπρα για το μοντέλο ηγεσίας που ακολούθησε, ο Στέφανος Τζουμάκας, που χαρακτηρίζει τον εαυτό του τη μόνη πολιτική υποψηφιότητα, υποβαθμίζοντας τους συνυποψηφίους του, ακόμα και ο Νίκος Παππάς, που φέρεται να είναι έξαλλος με τις διαρροές ότι δεν «τραβάει» στις δημοσκοπήσεις και ότι οι «προεδρικοί», που τον στηρίζουν, ψάχνουν για αντικαταστάτη του.

Ηδη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη δική του εσωκομματική γλώσσα, έχει καταστήσει σαφές ότι για εκείνον ήταν οι επιλογές της ηγεσίας που στοίχισαν την εκλογική συντριβή, για να απαντήσει και στις κατηγορίες ότι ήταν η οικονομική πολιτική που άσκησε την περίοδο 2015-2019 που «καταδίκασε» τον ΣΥΡΙΖΑ στα μάτια της πολυπληθούς μεσαίας τάξης.

Κύριες και βασικές ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα καταλόγισε και ο Στέλιος Κούλογλου στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα», όπου, μεταξύ άλλων, είπε ότι το 18% είναι μεγάλο ποσοστό για ένα κόμμα διαμαρτυρίας όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ότι ο ίδιος, παρά το ότι δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, άρα δεν ψηφίζει στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου, θα ήθελε διαρχία Αχτσιόγλου – Τσακαλώτου στον ΣΥΡΙΖΑ. «Συνηθίζεται στην Αριστερά της Ευρώπης», εξήγησε ο ευρωβουλευτής.

Η κ. Αχτσιόγλου, πάντως, είπε χθες ότι προτίθεται να προχωρήσει σε ανασύνταξη του κόμματος με διαφορετική μεθοδολογία και ότι δεν θα μιμηθεί τον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για κόμμα δομών, που θα λειτουργεί μεθοδικά και τεχνοκρατικά και θα έχει κανόνες που να είναι σεβαστοί από όλους. «Νομίζω πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λειτουργήσει πιο μεθοδικά. Να είναι ένα κόμμα των δομών. Δηλαδή συγκεκριμένες δομές, συγκεκριμένοι κανόνες, για να μπορεί να λειτουργεί διαχρονικά», είπε η Εφη Αχτσιόγλου, αφήνοντας και πάλι αιχμές για την περίοδο Τσίπρα, ενώ είπε ακόμα πως τιμά όλους τους συνυποψηφίους της.

Την ώρα που το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνει ότι ο κ. Τσίπρας, μαζί με την οικογένειά του, θα μεταβεί τελικά στην Καλιφόρνια για περίπου 20 ημέρες, θα πάει στην Ντίσνεϊλαντ, στο πολυτελές Λονγκ Μπιτς, αλλά και στο Λος Αντζελες, οι υποψήφιοι διάδοχοί του φέρονται θετικοί στο ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε debate στην τηλεόραση. Μήπως και προσελκύσουν μέλη του κόμματος για να πάνε να ψηφίσουν.

Πηγή:  EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com