ΣΥΡΙΖΑ: Άσφαιρος ο Κασσελάκης – Κακοκαιρία Elias: Εφιάλτης για τον Βόλο και την Εύβοια

Μητσοτάκης: «Μεταρρυθμίσεις παντού και τώρα» - Τα μηνύματα που έστειλε στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας

by Times Newsroom

Ο Αχιλλέας Μπέος ξέσπασε εναντίον όσων κάνουν αντιπολίτευση με αφορμή την κακοκαιρία – «Αντί να κάνουν κριτική, να πιάσουν φτυάρι». Ο δήμαρχος Βόλου είπε πως χωριά της περιοχής θα μείνουν χωρίς νερό για επτά με δέκα μέρες

ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλή πτήση παρά την εκλογή Κασσελάκη

  • Η δημοσκόπηση: Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρνει να ανεβάσει τα ποσοστά του παρά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του. Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 36,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 16,8%. Το ποσοστό αυτό υπολείπεται μίας μονάδας του ποσοστού που συγκέντρωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές του Ιουνίου.
  • Καταλληλόλητα για πρωθυπουργός: Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 38%, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης, με ποσοστό μόλις 7%, βρίσκεται τρίτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων, πίσω από την επιλογή «κανένας».
  • Τα προβλήματα: Η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για τους πολίτες καθώς την αναφέρει το 36% πολιτών, με την οικονομία να ακολουθεί με 23% ενώ τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα αναφέρει το 5%.

Κακοκαιρία Elias: Έπληξε το Βόλο και την Εύβοια

  • Πνίγηκε ξανά ο Βόλος: Άτυχη ή μη η πρωτεύουσα της Μαγνησίας έζησε τον ίδιο εφιάλτη εντός δύο εβδομάδων. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και δεκάδες σπίτια κοντά στην παραλία πνίγηκαν από τη λάσπη. Ιδίως στην Αγριά η κατάσταση είναι απελπιστική, αφού τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο.
  • Βαρύ το χτύπημα στην Εύβοια: Τεράστιοι όγκοι νερού πλημμύρισαν το βόρειο κομμάτι του νησιού. Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο στην Ιστιαία Αιδηψού έπεσαν 400 κυβικά μέτρα νερού ανά στρέμμα! Οι ζημιές σε οδικό δίκτυο και περιουσίες είναι ανυπολόγιστες. Μάλιστα οι κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι και με σεισμό, το επίκεντρο του οποίου εντοπίστηκε τρία χιλιόμετρα βόρεια – βορειοανατολικά του Μαντουδίου.
  • Πέρασε δύσκολα η Λαμία: Στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας ο μεγάλος κίνδυνος αφορούσε την υπερχείλιση του Σπερχειού. Ευτυχώς σταδιακά τα έντονα καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν, τα αναχώματα που είχαν ενισχυθεί άρον – άρον άντεξαν και η απειλή απομακρύνθηκε.

Τι γίνεται στον κόσμο

  • ΟΗΕ: Περισσότεροι από 2.500 μετανάστες νεκροί ή αγνοούμενοι στη Μεσόγειο το 2023 – Όσον αφορά τις χώρες αναχώρησης, από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 2023, περισσότεροι από 102.000 μετανάστες προσπάθησαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο από την Τυνησία και 45.000 από τη Λιβύη.
  • Αργεντινή: Χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν κατά των πολιτικών της ακροδεξιάς, του ΔΝΤ και για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην άμβλωση – Φοβούνται πως σε περίπτωση νίκης του Χαβιέρ Μιλέι θα μειωθούν τα δικαιώματά τους
  • ΗΠΑ: Στην Καλιφόρνια οι εργαζόμενοι σε εστιατόρια fast – food θα αμείβονται με κατώτατο ωρομίσθιο 20 δολαρίων – Θα τεθεί σε ισχύ τον Απρίλιο – Οι μίνιμουμ ετήσιες απολαβές θα φτάνουν στα 41.600 δολάρια
  • Πόλεμος στην Ουκρανία: Ψήφισμα του ΔΟΑΕ ζητεί την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια – Θέλει επίσης να επιστρέψει το εργοστάσιο στις ουκρανικές αρχές
  • Aντικαταστάτης Μενέντεζ: Θα εξετάσουμε την πώληση F-16 στην Τουρκία – Ονέος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας δήλωσε σήμερα ότι θα εξετάσει τη συμφωνία αγοράς μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Τουρκία. O Mπεν Κάρντιν υποστήριξε ότι η απόφασή του για την άρση ή μη του βέτο που έθετε ο προκάτοχός του δεν θα εξαρτηθεί μόνο από την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
  • ΗΠΑ: Ο στρατιώτης Τράβις Κινγκ θα υποβληθεί σε ιατρική εξέταση και αξιολόγηση μετά την απέλασή του από τη Βόρεια Κορέα – Κρατείτο για περισσότερους από δύο μήνες στη Βόρεια Κορέα, μετά την αιφνιδιαστική του διέλευση των βαριά στρατιωτικοποιημένων συνόρων που χωρίζουν την κορεατική χερσόνησο.
  • Τουρκία: Δικαστήριο επικύρωσε την ποινή των ισοβίων που είχε επιβληθεί στον Οσμάν Καβαλά – Το Ανώτατο Εφετείο της Τουρκίας επικύρωσε την ποινή των ισοβίων δεσμών που είχε επιβληθεί στον επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Οσμάν Καβαλά, μετέδωσαν το κανάλι Haberturk και άλλα μέσα ενημέρωσης, ενώ αναίρεσε την ποινή κάθειρξης 18 ετών που είχε επιβληθεί σε τρεις συγκατηγορουμένους του.

Αγωνία για τον πιλότο του ελικοπτέρου που έπεσε στην Εύβοια

    • Η πτώση: Το ελικόπτερο τύπου Agusta Α109 που εκτελούσε ιδιωτική πτήση, Αφίδναι- Μαντούδι – Βιομηχανική Περιοχή Βόλου κατέπεσε στο Αχλάδι Ευβοίας χθες το πρωί. Μοναδικός επιβαίνων ήταν ο χειριστής του ελικοπτέρου.
    • Οι έρευνες: Οι έρευνες που διεξήχθησαν χθες και αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα περιλαμβάνουν τέσσερα πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο αλλά και παραπλέοντα σκάφη. Παράλληλα, επι τόπου βρίσκεται και μονάδα υποβρυχίων αποστολών (ΜΥΑ).
    • Τα αίτια: «Από μια πρώτη άποψη και χωρίς να προσπαθώ να κάνω διερεύνηση εξ αποστάσεως, φοβάμαι ότι ο καιρός είναι ο κυρίαρχος παράγοντας στην προκειμένη περίπτωση» ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο σύμβουλος ασφαλείας πτήσεων, Φαίδων Καραϊωσηφίδης.

ΑΔΑΕ: Νέα σύνθεση και κομματικές κόντρες

    • Οι αντικαταστάσεις: Στην αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ, της ανεξάρτητης αρχής για το απόρρητο των επικοινωνιών, η θητεία των οποίων είχε λήξει, προχώρησε η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Συγκεκριμένα, τα νέα πρόσωπα είναι οι εξής: Γεώργιος Μπακάλης αντιπρόεδρος, Αθανάσιος Παλιάτσος αναπληρωτής αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Οικονόμου, Δημοσθένης Ασημακόπουλος (τακτικά μέλη) και Σταύρος Κωστόπουλος, Νικόλαος Μηριδάκης, Χαράλαμπος Τσιλιώτης (αναπληρωματικά μέλη).
    • Οι αντιδράσεις: Οι αντικαταστάσεις αυτές έγιναν εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων καθώς υπήρξε ιδιαίτερη βιασύνη αυτή η αντικατάσταση να γίνει πριν λάβει χώρα η συνεδρίαση για τις υποκλοπές, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα.
    • Στόχος: Όπως αποκάλυψε το Βήμα, στόχος της κυβέρνησης είναι να μην επιβληθεί στην ΕΥΠ πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ για απόκρυψη στοιχείων στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κινητών τηλεφώνων.

Αθλητικά

  • Έσπασε η κατάρα: Με επιβλητικό τρόπο πέρασε νικηφόρα από την Τρίπολη ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε 4-1 του Αστέρα κι επέστρεψε στις επιτυχίες. Μάλιστα το Τριφύλλι έβαλε τέλος σε μια αρνητική παράδοση 6,5 ετών – όσο το χρονικό διάστημα που δεν είχε βρει διπλό στην Αρκαδία.
  • Νίκη με VAR: Η ΑΕΚ τρόμαξε πολύ έως ότου κάμψει την αντίσταση του Ατρομήτου σ’ ένα επεισοδιακό παιχνίδι με πολλές αμφισβητούμενες φάσεις. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε με πέναλτι ο Γκατσίνοβιτς στο 95′, αφού προηγουμένως οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει στο 89′ και τους είχε ακυρωθεί γκολ λίγο νωρίτερα. Μια απόφαση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες του.
  • Τι ακολουθεί: Η 7η αγωνιστική της Super League θα διεξαχθεί Κυριακή και Δευτέρα. Δεσπόζει βέβαια το Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (1 Οκτωβρίου, 19:30), προτού στις 20:30 της ίδιας μέρας ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός δοκιμαστεί στα Γιάννινα με αντίπαλο τον ΠΑΣ. Επικίνδυνη αποστολή στο Ηράκλειο για την Ένωση (2/10, 20:00).

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com