ΣΥΡΙΖΑ: Εικόνα διάλυσης – Ισραήλ: Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο πόλεμος – Market Pass: Παρατείνεται ο χρόνος υποβολής αιτήσεων

Σε δημόσιο ντιμπέιτ έχουν εξελιχθεί οι εσωκομματικές συγκρούσεις. Ο Στέφανος Κασσελάκης «απάντησε» μέσω συνεργατών του στη σκληρή κριτική για την παραπομπή για διαγραφή Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα. Η Εφη Αχτσιόγλου ζητάει την επίσπευση των διαδικασιών του συνεδρίου, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκφράζει την αγωνία του για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

by Times Newsroom

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (Η Καθημερινή, 20/10/23)

ΣΥΡΙΖΑ:  Αγωνία για την επόμενη μέρα

  • Εκατέρωθεν πυρά: Συνεχίστηκαν οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της απόφασης του Στέφανου Κασσελάκη να τεθούν εκτός κόμματος οι Δημήτρης Βίτσας, Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Φίλης. Τόσο οι τρεις που βρέθηκαν στο στόχαστρο του νέου προέδρου όσο και στελέχη που τάχθηκαν στο πλευρό τους μίλησαν για αλλοίωση της ταυτότητας της παράταξης, αμφισβητώντας τις πρακτικές αποκεφαλισμού χωρίς την παραπομπή στα αρμόδια όργανα. Αναπόφευκτο ήταν ν’ αμυνθούν όσοι στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, υποστηρίζοντας πως η υπομονή στην κακοπροαίρετη κριτική έχει ένα τέλος.
  • Η παρέμβαση των τριών: Αποστάσεις από τα δύο στρατόπεδα θέλησαν να πάρουν η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Αλέξης Χαρίτσης, που σε κοινή δήλωσή τους αναφέρθηκαν στην «υποχρέωση – απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στηρίζουν- να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο». Γι’ αυτό και ζήτησαν άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και επίσπευση των διαδικασιών για την διεξαγωγή του Συνεδρίου, που έχει μετατεθεί για τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
  • Κοινή δήλωση Σβίγκου-Βασιλειάδη: Από την πλευρά τους οι δύο γραμματείς του κόμματος υποστήριξαν πως η κοινωνία περιμένει έναν ΣΥΡΙΖΑ «μαχητικό, ισχυρό, αξιόπιστο», ο οποίος ενωμένος σαν γροθιά θα προχωρήσει μπροστά «παραμερίζοντας τα εγώ για χάρη του συλλογικού εμείς». Για να συμβεί, βεβαίως αυτό, «δεν περισσεύει κανείς και καμία». Την ίδια στιγμή που «κανείς και καμιά δεν έχει δικαίωμα να διαψεύσει τις αγωνίες και τις ελπίδες του προοδευτικού κόσμου».

Ο ρόλος του Κατάρ για τους ομήρους της Χαμάς

  • Ο κομβικός ρόλος του Κατάρ για τους ομήρους της Χαμάς: Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, υποστηρίζει ότι το Κατάρ θα μπορούσε να επηρεάσει και να επιτρέψει την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων. Το Κατάρ κρατά το διαπραγματευτικό χαρτί του φυσικού αερίου στην περιοχή και μπορεί έτσι να ορίζει πολλές από τις εξελίξεις. Οι ΗΠΑ θεωρούν το Κατάρ «δίαυλο επικοινωνίας» μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στο φλέγον ζήτημα των ομήρων.
  • Τα τούνελ της Χαμάς πρόκληση για το Ισραήλ: Το δίκτυο σηράγγων που έχει κατασκευάσει η Χαμάς αποτελεί μοναδική πρόκληση για το Ισραήλ: το δίκτυο των περίπου 1.300 τούνελ έχει μήκος περίπου 500 χιλιόμετρα με ορισμένα να βρίσκονται σε βάθος έως και 70 μέτρα κάτω από τη γη. Λέγεται μάλιστα ότι οι περισσότερες σήραγγες έχουν δύο μέτρα ύψος και δύο μέτρα πλάτος. Οι ειδικοί θεωρούν ότι εκεί κρατούν τους ομήρους και εκεί κρύβεται η ηγεσία της Χαμάς. «Οι Ισραηλινοί δεν γνωρίζουν τις προθέσεις της Χαμάς» λέει ο ειδικός, Μάικ Μάρτιν.

Market Pass: Παρατείνεται ο χρόνος υποβολής αιτήσεων

  • Μέχρι πότε: Παρατείνεται ο χρόνος υποβολής αιτήσεων για την καταβολή του Market Pass για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023 έως και τις 8 Ιανουαρίου 2024 για όλους τους δικαιούχους. Παρατείνεται επίσης η διάρκεια της ισχύς των ψηφιακών καρτών, όπου καταβάλλεται η οικονομική ενίσχυση έως και την 29η Φεβρουαρίου 2024.
  • Μεταβολή των στοιχείων: Για τους αιτούντες που υποβάλλουν αίτηση έως τις 31/10 δίνεται η δυνατότητα ακύρωσης ή μεταβολής των στοιχείων για τον τρόπο λήψης της ενίσχυσης (μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό ή πίστωσης σε ψηφιακή κάρτα) έως και τις 31/10. Δεν είναι δυνατή η μεταβολή της σε μεταγενέστερο χρόνο. Για όσους υποβάλουν την αίτηση μετά τις 31/10 και έως τις 8/1/24 η δυνατότητα ακύρωσης ή μεταβολής των παραπάνω στοιχείων ισχύει έως και τις 8/1/24 οπότε η αίτηση οριστικοποιείται και δεν είναι δυνατή η μεταβολή της σε μεταγενέστερο χρόνο.
  • Πότε θα γίνουν οι πληρωμές: Για όσους υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό έως τις 31/10 η ενίσχυση αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή πληρωμή έως τις 5/11/23. Για όσους υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό μετά τις 31/10 και έως τις 8/1/24 η ενίσχυση αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή πληρωμή έως τις 15/1/24

Η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision

  • Πότε θα γίνει ο διαγωνισμός: Η Μαρίνα Σάττι θα είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024.
  • Άγνωστο ακόμα το τραγούδι: Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι δεν έχει ακόμη επιλεγεί. Γι’ αυτό τόσο η ΕΡΤ και η δισκογραφική της εταιρεία, Golden Records και Minos EMI, a Universal Music Company, όσο και η ερμηνεύτρια, επιθυμούν η επιλογή αυτή να είναι όσο πιο ανοιχτή γίνεται.
  • Ποια είναι η Μαρίνα Σάττι: Πτυχιούχος κλασικού πιάνου, ανώτερων θεωρητικών στη μουσική, διπλωματούχος κλασικού τραγουδιού και υποκριτικής, αλλά και υπότροφος του διεθνούς φήμης Berklee College of Music, όπου σπούδασε ενορχήστρωση, παραγωγή και jazz μουσική δίπλα στους Danilo Perez και Jamie Haddad ανάμεσα σε άλλους, η Μαρίνα Σάττι ανέπτυξε έναν προσωπικό ήχο που συνδυάζει τις διαφορετικές μουσικές παραδόσεις με τις  οπο ί ες με γάλωσε, ό πως  την ελληνική, την αραβική αλλά και τη βαλκανική.

Αθλητικά

  • Βλέπουν τα νοκ άουτ: Ρεάλ και Μπάγερν συνέχισαν χωρίς βαθμολογικές απώλειες μετά το πέρας των τριών πρώτων αγωνιστικών στους ομίλους του Champions League. Η «βασίλισσα» νίκησε 2-1 στην έδρα της Μπράγκα και οι πρωταθλητές Γερμανίας πέρασαν με το 3-1 από την Κωνσταντινούπολη.
  • Το «θρίλερ» της Τρίτης: Βέβαια ο τρόπος που εξελίχθηκε η αναμέτρηση στο «Όλντ Τράφορντ» μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Κοπεγχάγης έκλεψε όλα τα βλέμματα. Με αναπάντεχους ήρωες τον Μαγκουάιρ, που σκόραρε στο 72′, και τον Ονανά, που έπιασε πέναλτι στο 97′, η αγγλική ομάδα κατάφερε να φτάσει σ’ ένα πολύτιμο 1-0 που την έβαλε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης.
  • Το Mega έχει ντέρμπι: Από το αποψινό πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής ξεχωρίζει φυσικά η μεγάλη μάχη της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Μίλαν στο «Παρκ ντε Πρενς». Πρόκειται για το παιχνίδι που θα μεταδώσει κατ’ αποκλειστικότητα το Μεγάλο Κανάλι στις 22:00. Η ομάδα που θα καταφέρει να νικήσει θα αποκτήσει αβαντάζ για την κατάκτηση του εισιτηρίου που οδηγεί στα νοκ άουτ της διοργάνωσης. Μην χάσετε τόσο το Pre Game όσο και το Post Game με ανάλυση και όλα τα γκολ της βραδιάς.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com