ΣΥΡΙΖΑ: Ενδεια σε υποψηφίους, εμφύλιος για την Αθήνα

Για να σωθούν τα προσχήματα και να καλυφθεί το… μπάχαλο που επικράτησε στην Πολιτική Γραμματεία για τον υποψήφιο στον Δήμο Αθηναίων, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πέντε υποψηφίους περιφερειάρχες.

by Times Newsroom

Πρόκειται για τον Γιάννη Στέφο στην Ηπειρο, τον Θόδωρο Γαλιατσάτο για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Σπύρο Δανέλλη για την Περιφέρεια Κρήτης, την Γεωργία Ζεμπιλιάδου για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Απόστολο Γκλέτσο για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι η κ. Ζεμπιλιάδου για τη Δυτική Μακεδονία έχει ανακοινωθεί ότι στηρίζεται και από το ΠΑΣΟΚ, κάτι που σημαίνει ότι αν δεν έχει αλλάξει κάτι από τη Χαριλάου Τρικούπη, στη Δυτική Μακεδονία -και σε αντίθεση με όσα πρέσβευε ως χθες η Χαριλάου Τρικούπη περί μη συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στη στήριξη κοινών υποψηφίων- ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατεβάζουν κοινό υποψήφιο περιφερειάρχη.

«Καμία κεντρική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να στηρίξει την κ. Ζεμπιλιάδου επειδή δεν έβρισκε υποψήφια. Και το έκανε πολύ μετά την ανακοίνωσή μας. Ετσι έκανε και η Ν.Δ. στην Κρήτη με τον Σταύρο Αρναουτάκη. Συνεργαζόμαστε με τη Ν.Δ.;», υποστήριζαν πάντως χθες πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Στις υποψηφιότητες για τον Δήμο Αθηναίων που επανεξέταζε στη χθεσινή της, έκτακτη, συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα ονόματα του Κώστα Ζαχαριάδη που προτείνεται από τους «προεδρικούς», του Νίκου Φίλη που πρότεινε η «Ομπρέλα», του Κώστα Τσουκαλά που εισηγήθηκε ο Διονύσης Τεμπονέρας και πρότεινε η ΡΕΝΕ και της Ολγας Μπαλαούρα που πρότεινε η τάση «6+6», προστέθηκε χθες και η υποψηφιότητα του Πέτρου Φιλίππου.

Την ώρα που πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι η Πολιτική Γραμματεία θα κατέληγε τελικά στον Κώστα Ζαχαριάδη, τα μέλη του οργάνου δέχθηκαν την επιστολή του κ. Φιλίππου, με την οποία εξέφραζε την επιθυμία του να κατέβει ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αθηναίων.

Ο κ. Φιλίππου, έμπειρος αυτοδιοικητικός, καθώς έχει εκλεγεί δήμαρχος επτά φορές στον Δήμο Καλυβίων και Σαρωνικού και έχει θητεύσει αντιπεριφεριάχης στην Αν. Αττική όταν περιφερειάρχης ήταν η κ. Δούρου, είναι εκ των πολύ στενών συνεργατών της κ. Δούρου, πολύ πριν αναλάβει εκείνη την Περιφέρεια Αθηνών.

Στην επιστολή που είχε ως παραλήπτες τη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και τον αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη, ο κ. Φιλίππου επεσήμανε την πολυετή εμπειρία του στην Αυτοδιοίκηση και στα συνδικαλιστικά της όργανα, όπως η ΚΕΔΕ.

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Αθηναίων, είναι γνωστό ότι έχει απαντήσει θετικά σε πρόταση να είναι υποψήφιος ο Κώστας Ζαχαριάδης, αλλά αυτή ήταν πρόταση των Ράνιας Σβίγκου και Γ. Βασιλειάδη, δηλαδή ενός τμήματος, πλέον, των προεδρικών, που ωστόσο ακόμα εκπροσωπούν την Κουμουνδούρου.

Επιπλέον, όταν γράφονται αυτές οι γραμμές, η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ήταν ακόμα σε εξέλιξη, αλλά τα προβλήματα και το αλαλούμ, δεν μπορούν να κρυφτούν.

Στελέχη που γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση, ωστόσο υποστηρίζουν ότι το κόμμα συνεδρίαζε δύο ημέρες για τον Δήμο Αθηναίων, όταν είναι γνωστό ότι δεν βρίσκει υποψήφιους σε κρίσιμες περιφέρειες, όπως η Κεντρική Μακεδονία, η Δυτική Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο, ενώ στην Περιφέρεια Αττικής δεν έχουν ανακοινώσει επισήμως τη στήριξή τους στον Γιώργο Ιωακειμίδη – το έχει κάνει ο κ. Τσίπρας σε εκείνη την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που είχε ανακοινώσει και την υποψηφιότητα του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά για τον Δήμο Αθηναίων αλλά αυτές οι ανακοινώσεις σαν να μην υπάρχουν.

Την ίδια στιγμή, ψάχνουν υποψηφίους σε Αν. Μακεδονία-Θράκη, Νότιο Αιγαίο, ενώ ακόμα δεν ξέρουν τι θα κάνουν με την Κρήτη και αν θα στηρίξουν τον Σταύρο Αρναουτάκη που ήδη στηρίζεται επισήμως από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com