ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση Πολάκη και… τρολ στη Νέα Αριστερά

Μίσος και αλληλοσπαραγμός επικρατεί ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά από τις πρώτες κιόλας ώρες μετά την επίσημη πρώτη της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

by Times Newsroom

Πρώτη αφορμή στάθηκε η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και οι διατάξεις για τους servicers.

Το γεγονός ότι η Νέα Αριστερά -η οποία χθες απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, το αίτημα συγκρότησης Κοινοβουλευτικής Ομάδας και σήμερα θα πραγματοποιήσει την πρώτη της εμφάνιση στην Ολομέλεια- καταψήφισε μεν επί της αρχής, αλλά ψήφισε «ναι» σε τρία άρθρα που αφορούν στην ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών έδωσε «ψωμί» στον επικοινωνιακό μηχανισμό της Κουμουνδούρου. Γνωστά στελέχη αλλά και γνωστά trolls έδωσαν… ρέστα στο Διαδίκτυο, εμφανίζοντας τους πρώην συντρόφους τους στην πρώτη τους ψηφοφορία στη Βουλή να στηρίζουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια.

«Είναι απορίας άξιο», σημείωνε ωστόσο σε μία ανάρτησή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, κάτω από μία φωτογραφία με τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς, επιμένοντας στη γραμμή της Κουμουνδούρου.

«Αμήχανος το λέμε τώρα; Να ρωτήσουμε τον Στουρνάρα ή τον Λιάκο, που πήγε στη Eurobank, να μας πει πώς το λένε… Ο τελευταίος έχει κάποια άποψη για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, που η τράπεζα που δουλεύει μετά το 2019 έχει πολλά…», έγραψε σε χθεσινή του ανάρτηση ο Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας ένα ρεπορτάζ της τηλεόρασης για τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς. Τα πυρά του ήταν εναντίον του πρώην οικονομικού συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Λιάκου, ο οποίος προεκλογικά στήριξε την Εφη Αχτσιόγλου και όχι τον Στέφανο Κασσελάκη.

Αλλά και τα trolls της Κουμουνδούρου έβαλαν στο στόχαστρό τους τη Νέα Αριστερά, αρχικά με ειρωνείες για το όνομα και το λογότυπο του κόμματος και στη συνέχεια με τη διάδοση του επιχειρήματος περί ψήφισης του κυβερνητικού νομοσχεδίου.

«Είπα δεν θα ξανασχοληθώ. Αντε, μόνο ένα τραγουδάκι για το καλό… Ν.Αρι. Ν.Αρι. Ν.Αρι. Ν.Αρι., του συστήματος καμάρι, του συστήματος καμάρι, να πατώσετε μακάρι», έγραψε σε ανάρτησή του ο γνωστός στιχουργός Νίκος Μωραΐτης.
«Το “Νέα Αριστερά” γίνεται εύκολα “Νέοι Αποστάτες”», έγραψε η Maira, ενώ άλλα γνωστά trolls, όπως η Marka 2 ή η Πεν Νταλαούρα (troll για το οποίο έγινε και ο θόρυβος μετά τις καταγγελίες του Πάνου Σκουρλέτη), έγραψαν ειρωνικά σχόλια παρομοιάζοντας το σήμα του νέου κόμματος με εμπορικά σήματα κ.λπ.

Απαντώντας χθες στον πόλεμο της Κουμουνδούρου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατήγγειλε fake news σχετικά με την ψηφοφορία και εξήγησε ότι η Νέα Αριστερά καταψήφισε το νομοσχέδιο στο σύνολό του, ενώ ψήφισε «παρών» στις διατάξεις που ενσωματώνουν την ευρωπαϊκή οδηγία του 2021. «Η χώρα είναι υποχρεωμένη να ενσωματώνει τις οδηγίες, αλλά και γιατί κάνει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», έγραψε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο Τσίπρας στηρίζει Κασσελάκη

Το εξάμηνο έως τις ευρωεκλογές είναι από όλες τις πλευρές αντιληπτό ως το διάστημα που θα δοθεί η τελική μάχη ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά, μία μάχη πολιτικής επιβίωσης. Σε έναν ευρύτερο πολιτικό χώρο όπου το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ δείχνουν σημάδια ανόδου, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά θα δώσουν στις ευρωεκλογές μάχη ψήφο με ψήφο για την πολιτική τους επιβίωση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης -ο οποίος ενημέρωσε χθες τους εν Ελλάδι συνεργάτες του ότι ετοιμάζει 10ήμερο ταξίδι στις ΗΠΑ στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς- διασφάλισε ότι θα έχει στο πλευρό του τον Αλέξη Τσίπρα, του οποίου η παρέμβαση από τη Ρώμη εκλήφθηκε από όλους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ως αιχμή κατά των «11» της Νέας Αριστεράς και στήριξη στον νέο πρόεδρο.

Ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, μάλιστα, κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Παύλο Πολάκη, τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε, για «προγραμματικές παλινωδίες, πολιτική της ατάκας και του συνθήματος και άμορφη πολιτική παρουσία».

Το στενό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα έχει αντιληφθεί ότι η στήριξη του Στέφανου Κασελάκη από τη μία είναι σχεδόν μονόδρομος για τον κ. Τσίπρα και από την άλλη αποτελεί έναν ολισθηρό δρόμο με μεγάλο ρίσκο. Γι’ αυτό και την ίδια ώρα που ο πρώην πρόεδρος επιτίθεται ανοικτά στους «11» της Νέας Αριστεράς και στηρίζει ανεπιφύλακτα τον Στέφανο Κασσελάκη, συνεργάτες του όπως ο αρθρογράφος της «Αυγής» Θανάσης Καρτερός γράφουν ότι δεν υπάρχει κανένα μυστήριο από τη σιωπή και τη στάση του Αλέξη Τσίπρα και ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ούτε εξομολογητής του Κασσελάκη είναι ούτε διαιτητής στα εσωκομματικά ούτε είναι πεσμένη δρυς προς ξύλευση».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com