ΣΥΡΙΖΑ για γέλια και για κλάματα και για… 3% – Όλα όσα έγιναν στο συνέδριο-παρωδία

Στην αναβολή της εκλογής νέου προέδρου κατέληξε χθες το Συνέδριο-παρωδία του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας τη χλεύη φίλων και αντιπάλων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

by Times Newsroom

Η αποθέωση της ίντριγκας εν… ποτηρίω και της υποκρισίας κυριάρχησε χθες, τελευταία ημέρα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που θα μείνει στη νεότερη πολιτική Ιστορία του τόπου ως το Συνέδριο που ανέδειξε μόνο ηττημένους!

Ηττημένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν σταματά να εκπλήσσει αρνητικά και να απογοητεύει, ακόμα και τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του. Συνεχίζει και επισήμως ως δύο κόμματα στη συσκευασία του ενός και πηγαίνει σε εκλογές με περισσότερα προβλήματα από όσα είχε πριν το Συνέδριο. Κυρίως όμως συνεχίζει αποκομμένος από τα όσα απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινή γνώμη και ανίκανος να εκπροσωπήσει ακόμα και τους ψηφοφόρους που του έχουν απομείνει. Και όλα αυτά τέσσερις μόλις μήνες πριν τις ευρωεκλογές.

Ηττημένος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος υπέστη πρωτοφανή εξευτελισμό για αρχηγός κόμματος και απογοήτευσε εκείνους που την Πέμπτη τον χειροκροτούσαν! Ο κ. Κασσελάκης είδε το Συνέδριο να αποδοκιμάζει την πρότασή του για εκλογή προέδρου στις 10 Μαρτίου και τον ανάγκασε σε άτακτη υποχώρηση, την οποία ήδη δεν μπορεί να διαχειριστεί.

Από εκεί που φώναζε «βρείτε μου αντίπαλο» και ζητούσε «καθαρές λύσεις», συνεχίζει ως όμηρος αυτών που επιχείρησαν να τον ανατρέψουν, με επικρατούσα την αίσθηση ότι θα τον «φάνε» αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα, εφόσον ήταν τόσο βέβαιος για τη νίκη του, γιατί ο κ. Κασσελάκης έκανε πίσω και ακόμα και μετά την επικράτηση της πρότασης Φάμελλου, Παππά, Γ. Τσίπρα για αναβολή των εκλογών δεν παραιτήθηκε για να τις προκαλέσει ο ίδιος και να μη γίνει η Ιφιγένεια που επί τρεις ημέρες ο ίδιος μελετούσε…

Ηττημένος, για άλλη μία φορά, είναι και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είδε την πρότασή του για νέα εκλογή προέδρου να αποδοκιμάζεται από το Συνέδριο και το ηγετικό του προφίλ να τραυματίζεται πολύ σοβαρά. Ο Αλέξης Τσίπρας είδε στελέχη όπως ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς να τον αποδοκιμάζουν δημοσίως για την πρωτοβουλία του.

Μετά από ένα ακόμα αυτογκόλ πολλαπλασιάστηκαν εκείνοι που αμφισβητούν πλέον ευθέως τις ικανότητές του και εκτιμούν ότι μετά από το φιάσκο του Συνεδρίου λιγοστεύουν οι πιθανότητες να επιχειρήσει την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή, μετά τις ευρωεκλογές.

Ηττημένα όμως είναι και το κομματικό κατεστημένο και τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία μπορεί να θεωρούν ότι αποσόβησαν έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας αναβάλλοντας την εκλογή προέδρου, αλλά επί της ουσίας συνέβαλαν στο να μην αλλάξει τίποτε ως τις ευρωεκλογές από όσα έχουν αναγκάσει τους πολίτες αλλά και πολλούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να γυρίσουν την πλάτη. Και ας πέτυχαν με την πρότασή τους να βάλουν στο στόχαστρο όχι μόνο τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα…

ΥΠΕΡ ΚΑΙ… ΚΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Απανωτές κωλοτούμπες Κασσελάκη

Τα όσα προηγήθηκαν παραπέμπουν περισσότερο σε επιθεώρηση του θεάτρου, παρά σε πολιτικό κόμμα.

«Παιδιά, αρκετά. Επεσαν οι μάσκες. Δεν πάμε σε εκλογές», ήταν η ατάκα Κασσελάκη, με την οποία αποδέχθηκε την υπερψήφιση της πρότασης για αναβολή της εκλογής νέου προέδρου και την καταψήφιση της πρότασής του, αν και ο ίδιος λίγη ώρα νωρίτερα είχε ζητήσει «καθαρές λύσεις» και εκλογές στις 10 Μαρτίου!

«Στέφανε, αν θες εκλογές σε 10 μέρες, κάντες μόνος σου, να δούμε τι θα πάρεις», του είχε απαντήσει προηγουμένως η Ολγα Γεροβασίλη, με επιχείρημα ότι δεν μπορεί να παραβιάσει το καταστατικό που προβλέπει προεκλογική περίοδο τουλάχιστον ενός μήνα. «Αν αποσύρεις το “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε”, εγώ θα αποσυρθώ», είπε τότε στον κ. Κασσελάκη και εκείνος απάντησε: «Αν αποσυρθείς, δεν έχω λόγο να πάω σε εκλογές».

Και όμως, λίγο νωρίτερα, είχε καλέσει τους συνέδρους να απορρίψουν την πρωτοβουλία Παππά – Φάμελλου – Γ. Τσίπρα για αναβολή των εκλογών και είχε ζητήσει να δώσουν καθαρή λύση τώρα για άμεσες εκλογές στις 10 Μαρτίου.

Ιδού τι άκουσαν οι σύνεδροι από τον κ. Κασσελάκη και μετά τον είδαν στο βήμα να συναινεί στην αναβολή της εκλογής προέδρου: «Πρόεδρος υπό προθεσμία δεν μπορώ να γίνω. Μπορώ να γίνω πρόεδρος στις 10 Μαρτίου με ορίζοντα εθνικών εκλογών. Ο ιστορικός ηγέτης της παράταξής μας, αν και μακριά, ζητάει νέα κάλπη για πρόεδρο, η συντρόφισσα Γεροβασίλη θέτει υποψηφιότητα απέναντί μου. Πώς γίνεται να τη ζητάει ο νυν πρόεδρος, ο τέως πρόεδρος και υπάρχει και άλλη υποψηφιότητα και πώς θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες; Την Πέμπτη μπήκα στο Συνέδριο πληγωμένος από την αμφισβήτηση μηνών, ειδικά αμφισβήτηση μέσω σκόπιμων διαρροών, αλλά ολόκληρος. Πώς μπορώ να βγω από το Συνέδριο κομμένος κομματάκια;».

Ο ίδιος άνθρωπος που είπε αυτά είπε και τα ακόλουθα: «Από χuες σύνεδροι που νοιάζονται, πονούν τον ΣΥΡΙΖΑ, με απόλυτη ανιδιοτέλεια μαζεύουν υπογραφές για τη μη διενέργεια νέων εκλογών. Μια συντρόφισσα, η Αθηνά, δακρύζοντας πριν αποχωρήσω χθες το βράδυ με πλησίασε, με αγκάλιασε και μου ζήτησε να μην πάμε σε νέες εκλογές προέδρου», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Μετά από αυτά τα πράγματα πλέον είχαν δρομολογηθεί και είχε ήδη ξεκινήσει το blame game για μία εξέλιξη που θα ευτελίσει ακόμα περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ στα μάτια της κοινής γνώμης.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο κ. Κασσελάκης δεν ήθελε την αναβολή (σ.σ.: αν και οι αντίπαλοί του διαρρέουν ότι έκανε πίσω γιατί φοβόταν ότι θα χάσει) και όλοι ψάχνουν τους λόγους για τους οποίους έκανε πίσω, όταν ήταν και έδειχνε έτοιμος για «όλα ή τίποτα».

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ

Τελικό ξεκαθάρισμα μετά την πανωλεθρία της ευρωκάλπης

Από το περιβάλλον της Oλγας Γεροβασίλη έλεγαν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν άφησε να μπει η δική του πρόταση στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, επομένως ήταν εκείνος που δεν ήθελε να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές. «Ο Κασσελάκης, σας έλεγα ότι από χθες, βάζει αυτούς που τον στηρίζουν να μαζεύουν υπογραφές. Και σήμερα αποδείχθηκε. Δεν ήθελε να δοκιμαστεί, να περάσει η πρόταση των εκλογών. Τέτοιου είδους συνδικαλιστικές πρακτικές στο Συνέδριο ενός κόμματος μάλλον το προσβάλλουν», έλεγε λίγο αργότερα ο Χρήστος Σπίρτζης, εξηγώντας ότι εκείνοι που κατέθεσαν την πρόταση για αναβολή δούλεψαν για λογαριασμό του Κασσελάκη. Δηλαδή να τον διατηρήσουν, για να τον «φάνε» μετά τις ευρωεκλογές.

Σαφής στόχος των στελεχών που πρότειναν και κατάφεραν να επιβάλουν την αναβολή της εκλογής προέδρου (Νίκος Παππάς, Σωκράτης Φάμελλος, Γ. Τσίπρας που υπογράφουν, αλλά και Παύλος Πολάκης) είναι να πάνε τον Στέφανο Κασσελάκη ως «όμηρο» μέχρι τις ευρωεκλογές και τον ανατρέψουν ως υπαίτιο της ήττας.

Με λίγα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στη μάχη των ευρωεκλογών με αρχηγό σε ομηρία και με τα κορυφαία στελέχη του (είτε σήμερα στηρίζουν τον Κασσελάκη είτε όχι) σε θέσεις δελφίνων…

ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Κίνδυνος για «πλιάτσικο»

«Και τώρα;» είναι το ερώτημα. Τώρα θα ξεκινήσει το «πλιάτσικο», φοβούνται πολλοί εντός του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνουν αποσβολωμένοι με τις εξελίξεις (σ.σ.: όπως και τα λεγόμενα trolls που μπερδεύτηκαν με όσα είδαν και δεν ήξεραν τι να γράψουν στα social media).

Hδη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, με τα δεκάδες εσωκομματικά προβλήματα και τη χαμηλή επιρροή, είδε στο Συνέδριο- παρωδία την ευκαιρία να αναθαρρήσει: «Παρακολουθούμε από απόσταση και με θεσμικό σεβασμό. Δεν εμπλεκόμαστε…», δήλωσε σχετικά.

Και ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης: «Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μας χαροποιούν ούτε μας εκπλήσσουν. Είναι εξελίξεις τις οποίες τις είχαμε διαβλέψει εγκαίρως. Αυτό που παρακολουθούμε είναι ο πλήρης εκφυλισμός και η απαξίωση ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου».

Από τον EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com