ΣΥΡΙΖΑ: Οι «11» της Νέας Αριστεράς και η φαντασίωση Κασσελάκη

Ενας νέος κύκλος στον εμφύλιο του ΣΥΡΙΖΑ που θα έχει τη λήξη του στις ευρωεκλογές ξεκίνησε χθες ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ των Κασσελάκη - Πολάκη, που έχουν ξεκάθαρα στο πλευρό τους τον Αλέξη Τσίπρα, και τη «Νέα Αριστερά» όσων αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

by Times Newsroom

«Η μάχη των ευρωεκλογών είναι μια αναμέτρηση στην οποία θα συνενώσουμε δυνάμεις με όσους και όσες θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την κοινή πορεία, ώστε να καταγραφεί η εδραίωση του νέου πολιτικού μας χώρου. Σε αυτήν τη μάχη θα είμαστε εκεί», είπε χθες ο Αλέξης Χαρίτσης από το Σεράφειο, όπου παρουσιάστηκε ουσιαστικά το νέο κόμμα, η Νέα Αριστερά.

«Υπάρχουν αποχωρήσεις, υπάρχουν και εισροές. Το θέμα είναι ποιος θέλει να προσφέρει στον τόπο του. Ο τόπος έχει ανάγκη από μία μεγάλη προοδευτική παράταξη. Το μόνο κόμμα που μπορεί να συμπληρώσει αυτή την προσδοκία του κόσμου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Οπως είπα, είμαστε προσηλωμένοι στο μέλλον, θα το δείτε στην πράξη», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Alpha, επιλέγοντας να δώσει μία συνέντευξη στην τηλεόραση την ώρα της παρουσίασης της Νέας Αριστεράς. Σε αυτήν τη συνέντευξη ο κ. Κασσελάκης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές…

Την ώρα που τα έλεγε αυτά, στα sites «έπαιζε» η είδηση άλλης μίας ηχηρής αποχώρησης. Αυτής του Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος έγραψε στα social media: «Με οδύνη αποφάσισα να αποχωρήσω, όπως ήδη πράττουν χιλιάδες μέλη, από τον σημερινό πολιτικό σχηματισμό που εξακολουθεί να φέρει το ιστορικό όνομα ΣΥΡΙΖΑ, ένα όνομα που σηματοδότησε μία από τις μεγάλες περιόδους της Αριστεράς στη χώρα μας και στην Ευρώπη». «Δεν μπορώ να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα», έγραψε στην επιστολή του.

«Η πολυδιάσπαση και ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγουν το δρόμο για την εδραίωση των συντηρητικών δυνάμεων στη διακυβέρνηση, αλλά και για την εδραίωση της ηγεμονίας των ιδεών της Ακροδεξιάς στις ευρωπαϊκές κοινωνίες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Ρώμη, πετώντας ένα «καρφί» εναντίον όσων αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και στέλνοντας μήνυμα στήριξης στους εντός των τειχών Κασσελάκη και Πολάκη.

Το Σεράφειο είχε πολύ κόσμο χθες στην επίσημη πρώτη της Νέας Αριστεράς. Αλλά, όπως είπε η Εφη Αχτσιόγλου, χθες δεν ανακοινώθηκε νέο κόμμα. Αυτό θα γίνει μετά. Πριν ή μετά τις ευρωεκλογές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγιναν σύντομες τοποθετήσεις από τους Εφη Αχτσιόγλου, Νάσο Ηλιοπουλο, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον επικεφαλής Αλέξη Χαρίτση, όπως και η αποκάλυψη του ονόματος αλλά και του σήματος του νέου κόμματος, που είναι σε κόκκινο, πράσινο, μοβ και άσπρο χρώμα.

«Ο Αλέξης Χαρίτσης έχει την πολιτική συγκρότηση, μα πάνω από όλα το ήθος που μας κάνει περήφανους», ανέφερε η Εφη Αχτσιόγλου στη δική της παρέμβαση βάζοντας και το στόχο του κόμματος: «Η συνάντηση όλων των αριστερών για να δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα».

«Δεν έπρεπε να περιμένουμε τον εκφυλισμό για να δράσουμε. Πρέπει να βάλουμε ξανά το περιεχόμενο στο κέντρο της πολιτικής. Δεν συμβιβαζόμαστε με τον σημερινό χάρτη της πολιτικής. Φιλοδοξούμε να δώσουμε μαχητικές απαντήσεις στην κυβέρνηση της Ν.Δ.», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ξεκινάμε με ελπίδα και ευθύνη. Είμαστε εδώ για να παραγάγουμε πολιτική. Δεν είμαστε στρατηγοί, καλούμε τον κόσμο να απαξιώσει την απαξίωση στην πολιτική», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

«Θέλουμε μια Αριστερά φιλόδοξη και ενωτική. Που δεν εμπλέκεται σε τοξικούς καβγάδες στο Διαδίκτυο, αλλά δίνει την ουσιαστική μάχη της ιδεολογικής αντιπαράθεσης μέσα στην κοινωνία. Που μιλά πολιτικά, θέτει την ατζέντα της σύγχρονης συζήτησης, συνομιλεί πάνω σε πραγματικά προβλήματα και προτείνει πραγματικές λύσεις» το «καρφί»του κ. Χαρίτση κατά του ΣΥΡΙΖΑ των Κασσελάκη – Πολάκη.
Στο Σεράφειο, όλοι οι ομιλητές -όπως και ο κ. Κασσελάκης στον Alpha και ο κ. Τσίπρας από τη Ρώμη- μίλησαν για το μέλλον, προσπαθώντας να πετάξουν από πάνω τους το παρελθόν.

Αγρια κόντρα για τους servicers των δανείων

Η Κουμουνδούρου προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της να χαλάσει την «πρώτη» των πρώην συντρόφων και σημερινών εχθρών. Πριν τις 7 που ήταν η ώρα έναρξης της χθεσινής εκδήλωσης, δόθηκε εντολή για μαζική επίθεση στους «11» με αφορμή τη στάση τους στη Βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τα «κόκκινα» δάνεια, τους servicers, τους δανειολήπτες.

Την ώρα της εκδήλωσης, ο κ. Κασσελάκης ήταν στο στούντιο του κεντρικού δελτίου του Alpha. Προσπάθησε να ρίξει όλη την ευθύνη της διάσπασης σε όσους αποχώρησαν και αυτήν τη φορά ήταν προσεκτικός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και την περίοδο της προεδρίας και πρωθυπουργίας του. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκεί που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χωράει αμφιβολία γι’ αυτό που σας λέω», είπε με σιγουριά.

Και από κοντά ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος μετά την εκδήλωση της Νέας Αριστεράς αναδημοσίευσε την ανάρτηση της Δώρας Αυγέρη: «“Αριστερά μπροστά;” Με παρόν σε ρυθμίσεις υπέρ τραπεζιτών και servicers;;;».

Φαντασίωση Κασσελάκη για νίκη στις ευρωεκλογές

«Εκλέχθηκα για την ανθρωπιά μου και για να σπάσω αβγά»: Με αυτή την ατάκα ξεκίνησε τη συνέντευξή του στον Alpha ο Στέφανος Κασσελάκης. «Το βασικό είναι να παραμείνω ο Στέφανος για τον κόσμο. Και πρόεδρος και Στέφανος», συνέχισε.

«Εχουν γίνει πολλά, έχουμε περάσει πολλά. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι έχει συμβεί και μπορεί μόνος του να βγάλει τα συμπεράσματά του. Είμαι προσηλωμένος στο να ενώσω τον δημοκρατικό κόσμο. Με ένα κόμμα ευρύ και αξιοκρατικό. Εχω αναλογιστεί τις αποφάσεις μου και τις προθέσεις των άλλων, αλλά αναλογίζομαι την πραγματικότητα της χώρας. Ο γέγονε γέγονε. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κόμμα των μελών», είπε και συμπλήρωσε: «Περάσαμε μια διάσπαση, θα υπάρξει όμως μια μεγάλη ανανέωση, μια ριζική ανασυγκρότηση. Χρειάζεται ένα σχέδιο και το έχουμε, ο κόσμος θα το δει».

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο συμπαγές κόμμα από ποτέ και έθεσε το στόχο: «Πάμε για την ανατροπή. Αυτός είναι ο στόχος μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα». Τόνισε, δε, ότι σε μια Ευρώπη όπου κερδίζει έδαφος η Ακροδεξιά, νιώθει ότι είναι ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ να ανακόψει αυτήν τη δυναμική.

Παράλληλα, είπε ότι θέλει να σεβαστεί τη νοημοσύνη του Ελληνα πολίτη και γι’ αυτό δεν θα συμπεριλάβει επωνύμους-«σελέμπριτι» στα ψηφοδέλτια. Είναι εθνική ανάγκη, είπε ακόμη αναφορικά με τις κάλπες για την Ευρωβουλή, τον Ιούνιο του 2024, επιτέλους να δώσει ο κόσμος την απάντησή του στον κ. Μητσοτάκη, ώστε να σταματήσει να έχει το άλλοθι του 41%.

«Η Ελενα Κουντουρά και ο Κώστας Αρβανίτης θα είναι προφανώς στο ψηφοδέλτιό μας. Είναι πολύ έμπειρα στελέχη, θα βοηθήσουν τους υπόλοιπους να γίνουν μία ομάδα. Οι υπόλοιποι θα αναδειχθούν από προκριματικά ψηφοδέλτια. Θα μπορέσουν να κάνουν αίτηση στο κόμμα και μετά να περάσουν από την κοινωνία και να δείξουν τη διάδραση με την κοινωνία. Τα μέλη του κόμματος θα επιλέξουν ποιοι θα είναι υποψήφιοι. Αυτή είναι η βάση του καταστατικού μας», υπογράμμισε.

Κληθείς να σχολιάσει την «αποστροφή» του ΣΥΡΙΖΑ για την αριστεία, όπως είχε εκφραστεί παλαιότερα από στελέχη όπως ο Αριστείδης Μπαλτάς, για παράδειγμα, σημείωσε: «Ως υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές, με ρώτησαν πώς είστε με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι κατά της αριστείας; Αυτό δεν ισχύει. Η αριστεία δεν είναι τα πτυχία, γιατί, αν ήταν αυτά, ο κ. Μητσοτάκης θα ήταν άριστος. Αριστος είναι ένας καλός πολίτης, που με αυταπάρνηση προσφέρει στον τόπο του. Αριστος είναι ένας νοσηλευτής, ας πούμε».

Μιλώντας για το φορολογικό νομοσχέδιο και τους ελεύθερους επαγγελματίες, είπε: «Ενας επαγγελματίας μπορεί να έχει μία χρονιά ζημιά, μπορεί και πέντε και δέκα χρόνια. Μη βάζουμε έτσι μεγάλες ταμπέλες. Προφανώς υπάρχει φοροδιαφυγή. Ο πυρήνας έπρεπε να ήταν ένα απλό ξεκάθαρο σταθερό φορολογικό πλαίσιο που θα διαρκέσει για μία δεκαετία. Μία μεγάλη απλοποίηση».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com