ΣΥΡΙΖΑ: Ολοταχώς προς διάσπαση – Πόλεμος στο Ισραήλ: Καθημερινά σκοτώνονται αθώοι – Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Αντώνης Μανιτάκης: «Το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή δεν είναι ο Κασσελάκης, ο Κασσελάκης για μένα δεν έχει μέλλον. Γελοιοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι και ο ίδιος γελοίος, να το πω έτσι να τελειώνουμε, πολιτικά. Δεν νομίζω πως έχει εξέλιξη αυτή η ιστορία. Θα γίνει είτε διάσπαση και θα φύγει αυτός ή θα φύγουν οι άλλοι ή θα μείνει με τους μισούς. Ο,τι και να ’ναι, το μέλλον του είναι προδιαγεγραμμένο. Το ερώτημα είναι τι γίνεται αυτή τη στιγμή με τον ΣΥΡΙΖΑ και πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ερώτημα είναι ποιες επιπτώσεις θα έχει στον τόπο αυτή η εξαφάνιση και η αμαύρωση του ΣΥΡΙΖΑ και γενικά τι επιπτώσεις θα έχει για την Αριστερά την ίδια».

by Times Newsroom

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (Η Καθημερινή, 25/10/23)

Εσωτερική πολιτική

  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αξιοποιηθεί ως ένα εργαλείο δημόσιας πολιτικής σε πολλούς τομείς – Στην πρώτη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη προήδρευσε σήμερα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός
  • Δημοσκόπηση GPO: «Ανοίγει» η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτος στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κασσελάκης – Μόλις το 6,1% πιστεύει ότι είναι Αριστερός
  • Στη Σύνοδο Κορυφής ο Μητσοτάκης – Οι θέσεις της Ελλάδας για την Μέση Ανατολή – Η συζήτηση για την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (2021-2027, η συνεχιζόμενη στήριξη της Ε.Ε. στην Ουκρανία, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και το Μεταναστευτικό είναι τα βασικά θέματα στο «μενού» της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
  • Κεραμέως: Αξιοκρατία και διαφάνεια στις επιλογές των διοικήσεων με την εποπτεία του ΑΣΕΠ
  • Βουλή: Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη – Η κυβερνητική πλειοψηφία έκανε λόγο για ένα μεταρρυθμιστικό βήμα που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διεθνείς ανάγκες και προκλήσεις
  • Σπαρτιάτες: Και οι 11 είναι… ύποπτοι! Σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών» πλην του προέδρου της, Βασίλη Στίγκα, καλεί σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.
  • Ήρθη η ασυλία Πολάκη – Σφάχτηκαν με τον Μαντά: «Δεν θα κάτσω φρόνιμα» – «Κατάγομαι από το μεγαλύτερο τζάκι» – Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής, με 260 ψήφους υπέρ, 1 «παρών» και 2 κατά.
  • Κωνσταντοπούλου για Κασσελάκη: Ο βασιλιάς είναι γυμνός, δείχνει τις βέρες του και μοιράζει διαγραφές – Με ανάρτησή της στα social media, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε για το μέλλον της Αριστεράς, χωρίς όμως να παραλείψει να στρέψει τα βέλη της στον Στέφανο Κασσελάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα το ρήγμα

  • Το ενδεχόμενο διάσπασης: «Αυτό αντιμετωπίζεται με διαζύγιο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο». Αυτή η φράση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιώργου Τσίπρα, εκ των πιο στενών συνεργατών του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα η Ομπρέλα με κορμό κυρίως τους 53 οργανώνεται και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται έτοιμος να ανεξαρτητοποιηθεί.
  • Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου: Υπό αυτές τις συνθήκες ακραίας πόλωσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16:30 η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την επιστροφή του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, από τις ΗΠΑ.
  • Η δημοσκόπηση: Την ίδια ώρα δημοσκόπηση της GPO που ήρθε στο φως της δημοσιότητας δείχνει τα ποσοστά του κόμματος στην πρόθεση ψήφου να υποχωρούν κι άλλο, κατρακυλώντας στο 12,9%. Μάλιστα, μόνο το 6,1% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ιδεολογικά είναι αριστερός. Το 17,4% απαντά κεντροαριστερός, το 15,6% κεντρώος, το 17% κεντροδεξιός και το 14,3% δεξιός ενώ 20,2% απαντά τίποτα από τα παραπάνω.

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Mακελειό στις ΗΠΑ: Ένοπλος σκορπά τον θάνατο στην πόλη Λιούιστον, τουλάχιστον 22 νεκροί – Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν χθες Τετάρτη σε αλλεπάλληλες επιθέσεις ενόπλου στην πόλη Λιούιστον, στην πολιτεία Μέιν των βορειοανατολικών ΗΠΑ, δήλωσε τοπικός αιρετός τηλεφωνικά στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
  • Προειδοποίηση από τον Πούτιν: Ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς ενδέχεται να επεκταθεί πολύ μακρύτερα από τη Μέση Ανατολή – «Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τη λύση των δύο κρατών στην ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη»
  • Να φύγουν «αμέσως» οι πρεσβευτές χωρών που υποστηρίζουν το Ισραήλ απαιτεί το κοινοβούλιο της Λιβύης – Το εγκατεστημένο στην ανατολική Λιβύη κοινοβούλιο απαίτησε χθες Τετάρτη την «άμεση» αποχώρηση των πρεσβευτών χωρών που υποστηρίζουν το Ισραήλ στον πόλεμο που εξαπέλυσε εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, αναφερόμενο ονομαστικά στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στη Γαλλία και στην Ιταλία.
  • ΟΗΕ: Δεν εγκρίθηκε ούτε το ρωσικό σχέδιο ψηφίσματος για τη Γάζα στο Συμβούλιο Ασφαλείας – Το σχέδιο υποστηρίχθηκε από τη Ρωσία, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Γκαμπόν. ΗΠΑ και Βρετανία το καταψήφισαν, ενώ απείχαν εννέα χώρες-μέλη (Γαλλία, Ελβετία, Αλβανία, Μάλτα, Βραζιλία, Ισημερινός, Γκάνα, Μοζαμβίκη και Ιαπωνία).
  • Βολιβία: Χιλιάδες σχολεία κλείνουν εξαιτίας των καπνών γιγαντιαίων δασικών πυρκαγιών -Δεκάδες χιλιάδες μαθητές στερούνται προσωρινά το σχολείο στη Βολιβία, εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλούν γιγαντιαίες δασικές πυρκαγιές οι οποίες μαίνονται για μέρες στο κράτος της Λατινικής Αμερικής, ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη οι αρχές.
  • ΗΠΑ: Ο Μάικ Τζόνσον εξελέγη πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων –   βΈνθερμος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, είχε υποστηρίξει τις νομικές προσπάθειες αμφισβήτησης του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020.
  • Βρυξέλλες: Χειροπέδες σε νεαρό Παλαιστίνιο που απείλησε να πραγματοποιήσει «επίθεση αυτοκτονίας» – Ένας Παλαιστίνιος που είχε αιτηθεί άσυλο στο Βέλγιο συνελήφθη σήμερα στις Βρυξέλλες, μία ημέρα αφότου πήγε σε έναν οργανισμό που παρέχει βοήθεια στους πρόσφυγες και αναφέρθηκε σε μια πιθανή επίθεση αυτοκτονίας.

Μεσανατολικό: Τι περιμένει το Ισραήλ για να εισβάλει στη Γάζα

  • Η καθυστέρηση: Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal, το Τελ Αβίβ έκρινε σκόπιμο ν’ αποδεχθεί το αίτημα που κατέθεσαν οι ΗΠΑ για μια προσωρινή αναβολή της στρατιωτικής επιχείρησης εις βάρος των θέσεων της Χαμάς προκειμένου να υπάρξει αρτιότερη και πληρέστερη οργάνωση νωρίτερα.
  • Το διάγγελμα Νετανιάχου:  Στο τηλεοπτικό διάγγελμά που απηύθυνε χθες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ενημέρωσε απλώς πως η χώρα του «προετοιμάζεται» για τη χερσαία επίθεση στη Γάζα και ότι τα στρατεύματα του Ισραήλ ήδη έχουν «εξολοθρεύσει χιλιάδες τρομοκράτες». «Όλοι οι μαχητές της Χαμάς είναι καταδικασμένοι», προσέθεσε χωρίς να δώσει λεπτομερές χρονοδιάγραμμα επί των επιχειρήσεων, εξηγώντας ότι τον χρόνο θα τον καθορίσει το πολεμικό συμβούλιο.
  • Η κόντρα Ερντογάν – Ισραήλ: Ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του ανέφερε ματαιώνει όλα τα σχέδια επισκέψεών του στο Ισραήλ, ενώ αναφερόμενος στην οργάνωση Χαμάς δήλωσε ότι δεν αποτελεί τρομοκρατική οργάνωση, αλλά «ομάδα απελευθερωτών που προστατεύουν την γη τους». Άμεση ήταν η απάντηση του Ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών που αποδοκίμασε κατηγορηματικά τις δηλώσεις. Η Χαμάς είναι το ίδιο με το Ισλαμικό Κράτος» ανέφερε σε ανάρτησή του.

Κλειστή σήμερα για δύο ώρες η Ποσειδώνος

  • Ποιος ο λόγος; O λόγος πίσω από το κλείσιμο της Ποσειδώνος είναι πως στην Γλυφάδα εντοπίστηκε βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και κλείνει σήμερα μεγάλο τμήμα της Ποσειδώνος έτσι ώστε να λάβει χώρα η επιχείρηση εξουδετέρωσής της.
  • Ποιες ώρες θα είναι κλειστή; Σταδιακή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 9.30′ έως 11.30′.
  • Σε ποια τμήματα; Λεωφόρος Ποσειδώνος στο τμήμα της από το ύψος της Πλατείας Βεργωτή έως τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αλίμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ευρυάλης καθ΄ όλο το μήκος της. Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων κατά μήκος της οδού Ευρυάλης από την Τετάρτη 25/10/2023 και ώρα 21.00΄έως την Πέμπτη 26/10/2023 και ώρα 11.30΄.

Κακοκαιρία προ των πυλών

    • Το δελτίο της ΕΜΥ: Πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική Ελλάδα μέχρι και σήμερα το απόγευμα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.
    • Η ποσότητα του νερού: H πρόβλεψη για ορισμένες περιοχές, την Κέρκυρα, τους Παξούς, την Πρέβεζα, την Άρτα και τα Ιωάννινα δείχνει να πέφτει μέσα σε λίγες ώρες το νερό πού πέφτει σε 1 μήνα.
    • Οι συστάσεις της ΓΓΠΠ: Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της πρόσκαιρης επιδείνωσης του καιρού. Μπορείτε να τις διαβάσετε αναλυτικά εδώ.

Αθλητικά

    • Παρισινός μονόλογος: Το υποτιθέμενο ντέρμπι του 6ου ομίλου για το Champions League, που χθες βράδυ μετέδωσε το Mega, ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Η Παρί Σεν Ζερμέν σκόρπισε με 3-0 τη Μίλαν στο «Παρκ ντε Πρενς» και πάτησε στην κορυφή του 6ου ομίλου. Ποδοσφαιρικό «ποίημα» το τρίτο γκολ της γαλλικής ομάδας, ο Εμπαπέ είχε ανοίξει το σκορ στο μισάωρο.
    • Ο Χάλαντ έκανε τη διαφορά: Ο Νορβηγός φορ δεν είχε σκοράρει στα πρώτα δύο ματς της διοργάνωσης, αλλά στο 3-1 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Γιουνγκ Μπόις ήταν αυτός που έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά. Με δύο προσωπικά γκολ μετά την ισοφάριση των γηπεδούχων, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στη Βέρνη κι έφερε την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στο 3/3.
    • Ελληνική βραδιά:έστ Χαμ. Σε παράλληλη δράση, η ΑΕΚ θα δοκιμαστεί στο «Βελοντρόμ» κόντρα στη Μαρσέιγ, προτού στις 22:00 ο Παναθηναϊκός υποδεχθεί τη Ρεν στη Λεωφόρο. Την ίδια ώρα, αλλά για το Conference, ο ΠΑΟΚ θα παίζει στην έδρα της Αμπερντίν. Απόψε οι τέσσερις ελληνικές ομάδες έχουν τις δικές τους μάχες να δώσουν. Στο Europa League ο Ολυμπιακός θα κάνει την αρχή και στις 19:45 θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την ορμή του «Γ.Καραϊσκάκης». επικρατώντας της Γουέστ Χαμ. Σε παράλληλη δράση, η ΑΕΚ θα δοκιμαστεί στο «Βελοντρόμ» κόντρα στη Μαρσέιγ, προτού στις 22:00 ο Παναθηναϊκός υποδεχθεί τη Ρεν στη Λεωφόρο. Την ίδια ώρα, αλλά για το Conference, ο ΠΑΟΚ θα παίζει στην έδρα της Αμπερντίν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com