ΣΥΡΙΖΑ: Πάγωσαν το επιτελείο Κασσελάκη οι πρώτες δημοσκοπήσεις

Ανησυχία και δεύτερες σκέψεις προκάλεσαν οι δημοσκοπήσεις στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, που δεν περίμεναν αυτήν την υποδοχή, τουλάχιστον από την εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ελληνική κοινή γνώμη.

by Times Newsroom

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θορυβήθηκε από τα αποτελέσματα των πρώτων μετρήσεων της κοινής γνώμης, από τις εταιρίες που είχαν προβλέψει τον εσωκομματικό του θρίαμβο.

Μη γνωρίζοντας την ελληνική πολιτική πραγματικότητα, προσγειώθηκε απότομα, γι΄ αυτό και φέρεται να ζήτησε από το επιτελείο του προτάσεις για διορθωτικές κινήσεις, ενώ η νέα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, ζήτησε «περίοδο χάριτος» για την ενημέρωση του προέδρου.

Εν τω μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται η συγκρότηση του νέου του επιτελείου, πρώτα στη Βουλή και μετά στο κόμμα, την ώρα που δέχεται ήδη κριτική ότι επαγγέλλεται το νέο, έχοντας στο επιτελείο του ό,τι πιο παλιό υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ Δευτέρα ή Τρίτη θα ανακοινωθούν οι τομεάρχες, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και η νέα γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που θα είναι η Θεοδώρα Τζάκρη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, ελέω της ετυμηγορίας των 148.000 που πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές, η επιλογή των θέσεων στη Βουλή αλλά και των κομματικών θέσεων, δεν γίνεται πλέον μέσω συνεννόησης, αλλά μέσω ορισμού από το γραφείο του προέδρου.

Ετσι ανακοινώθηκε η νέα εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, έτσι ο νέος διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιώργος Τσίπρας, έτσι θα ανακοινωθεί – κατά πάσα πιθανότητα και ο νέος «υπερσυντονιστής» των ΕΠΕΚΕΠΕ του κόμματος, που θα είναι ο Παύλος Πολάκης, που επιστρέφει στο κόμμα με υπερεξουσίες.

Η πρόσφατη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας να ανανεώσει τη θητεία του Αλέκου Φλαμπουράρη, είναι ένα θέμα που δεν αξιολογείται ως σημαντικό από το επιτελείο του κ. Κασσελάκη. Εφόσον του ζητηθεί και διατυπώσει κάποια ένσταση, στον Αλέκο Φλαμπουράρη αναμένεται να εξηγήσει ο Αλέξης Τσίπρας τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αφήσει τη θέση του για τον Παύλο Πολάκη.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο με την προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ βουλευτή Β΄ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη, που είπε ότι θα πρέπει να συγκληθεί άμεσα η Κοινοβουλευτική Ομάδα «και να έχει ο κ. Κασσελάκης μια απευθείας γνώση με τα πράγματα αντί να του φιλτράρονται οι πληροφορίες» για τη φερόμενη αντικατάστασή της στο Συμβούλιο της Ευρώπης, οι άνθρωποι του κ. Κασσελάκη μιλούν για κάποιες… αρρυθμίες που ήταν φυσικό να εμφανιστούν στην αρχή και θα διευθετηθούν.
«Παίχτηκε κάτι που είναι προβληματικό. Χωρίς να γίνει συζήτηση για τις αιτίες της εκλογικής ήττας και της υποχώρησης κυκλοφόρησε ένα σενάριο κυνηγιού μαγισσών ότι κάποιοι είναι υπονομευτές. Ηταν εμβρυουλκός για να παρουσιαστεί η άλλη υποψηφιότητα ως οιονεί αντισυστημική και περιβεβλημένη από την υποστήριξη Τσίπρα» είπε ο Νίκος Βούτσης.

Η ανησυχία Παπαδημούλη

«Με ανησυχεί επίσης η εικόνα που έδειξε η δημοσκόπηση. Δείχνει ότι ακόμη και το γεγονός της εκλογής του νέου προέδρου προσλαμβάνεται από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ με έναν τρόπο διχασμένο. Το 47% το θεωρεί μια θετική εξέλιξη, το 42% αρνητική. Γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ» σχολίασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας ότι «ο κόσμος περιμένει από εμάς, από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δυναμική αντιπολίτευση, ενότητα, δημοκρατικές διαδικασίες, αποφυγή λαθών που τορπιλίζουν και υπονομεύουν το εσωκομματικό κλίμα. Οχι μόνο selfie και εσωκομματικό μπάχαλο».

ΓΡΙΦΟΣ… ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς, σύμφωνα με το τελευταίο Συνέδριο. Αύριο, αν αλλάξει αυτό, αλλάζουν και τα δεδομένα», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ σήμερα η «Ομπρέλα»
θα συνέλθει σε πανελλαδική –διαδικτυακή- συνέλευση, για να καθορίσει τα επόμενα βήματά της.

Οι πληροφορίες λένε ότι θα ζητήσει άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας, για να αντιδράσει στην πρόθεση του επιτελείου Κασσελάκη να ακυρώσει τα κομματικά όργανα ως το Συνέδριο και θα επιμείνει να καθοριστεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στα 22 Οκτωβρίου, η διενέργεια του έκτακτου συνεδρίου μέσα στον Νοέμβριο.

ΣΤΡΟΦΗ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ

«Η ενότητα είναι κάτι που σφυρηλατείται πάνω σε συγκεκριμένες βάσεις. Σε βάσεις ιδεολογικές, δηλαδή πρέπει να καθορίσουμε το ιδεογεωπολιτικό μας στίγμα σε βάση προγραμματική, δηλαδή να δούμε πώς επικαιροποιούμε τις θέσεις μας και οργανωτικά που έχουν να κάνουν κυρίως με το μοντέλο του κόμματος, κυρίως πώς διεισδύουμε στην κοινωνία» δήλωσε επίσης χθες ο κ. Τεμπονέρας, ο οποίος έχει αρχίσει και στρογγυλεύει το λόγο του και αυτό έχει εκληφθεί ως διάθεση να ενταχθεί στο επιτελείο Κασσελάκη, διαπραγματευόμενος ισχυρή και διακριτή θέση στο κόμμα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com