ΣΥΡΙΖΑ: Πανηγυρίζουν χωρίς λόγο και «καίγονται» για κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ – Η αγκαλιά στον Παπανδρέου και οι βολές στον Ανδρουλάκη

Συνεχίζει να πανηγυρίζει για τις νίκες του ΠΑΣΟΚ και τους γαλάζιους αντάρτες στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

by Times Newsroom

Μάλιστα από την Κουμουνδσούρου επιμένουν στο αφήγημα της συμπόρευσης με τον ΠΑΣΟΚ ανοίγοντας την αγκαλιά τους στον Γιώργο Παπανδρέου και αφήνοντας αιχμές για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη που δεν φαίνεται να… ψήνεται από το προσκλητήριο.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών συνιστά νίκη των πολιτών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του προοδευτικού χώρου», ενώ από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν μεγάλο χαμένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς βέβαια να δίνουν επαρκή εξήγηση για αυτό.

Όσον αφορά το ζήτημα των συνεργασιών από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως «αποδείχτηκε ότι η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων όπου επιτεύχθηκε λειτούργησε πολλαπλασιαστικά δημιουργώντας μια τεράστια δυναμική που συνέτριψε τις δυνάμεις της συντήρησης» και λένε ότι «ο προοδευτικός κοινωνικός χώρος παραμένει πλειοψηφία. Ομως η προοπτική των αναγκαίων συγκλίσεων και συνεργασιών των προοδευτικών δυνάμεων απαιτεί σκληρή δουλειά, ειλικρίνεια και συνέπεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το κάνει».

Στο κάδρο της ανάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ και εκεί φαίνονται τα παράπονα που έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Νίκο Ανδρουλάκη: «Το ζητούμενο είναι το ΠΑΣΟΚ και οι άλλες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου να αφήσουν τις κοντόφθαλμες λογικές της κομματικής περιχαράκωσης και να αντιληφθούν το διακύβευμα της εποχής. Δυστυχώς οι πρώτες δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη –σε αντίθεση με τον κ. Παπανδρέου που, έστω και καθυστερημένα, έβαλε τα πράγματα σε σωστή βάση– αποδείχτηκαν κατώτερες του αναμενόμενου, δείχνοντας αλαζονεία», αναφέρουν από την Κουμουνδούρου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com