ΣΥΡΙΖΑ-Ραγκούσης: Το συνέδριο αναβλήθηκε ήδη – Σφοδρή επίθεση στον Κασσελάκη – Η συνεδρίαση-θρίλερ και η απαξιωτική επιστολή του Προέδρου

«Ευθύνη έχουν μια σειρά από λανθασμένες πρωτοβουλίες που λήφθηκαν από τον Πρόεδρο και τους άμεσους συνεργάτες του, ιδίως τους τελευταίους δύο μήνες» ανέφερε κατά πληροφορίες ο Γιάννης Ραγκούσης στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, για να προσθέσει πως «η πρωτοβουλία του Προέδρου ακύρωσε το συνέδριο των μελών και μαζί και την τελευταία ευκαιρία για ανασύνταξή μας ενόψει ευρωεκλογών».

by Times Newsroom

Αναλυτικά, τα σημεία τοποθέτησης του Γιάννη Ραγκούση στην Πολιτική Γραμματεία:

1. Υπάρχει ένας ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο. Κι αυτός δεν είναι ούτε το ερωτηματολόγιο ούτε το συνέδριο. Είναι η συνεχής υποχώρηση της κοινωνικής και δημοσκοπικής επιρροής του κόμματος. Κι επειδή με αυτήν την επιστολή, πιθανότατα ξεκίνησε ένα πρόωρο blame game ενόψει ευρωεκλογών, θα πω καθαρά ότι για την κακή δημοσκοπική εικόνα, υπεύθυνη δεν είναι η Πολιτική Γραμματεία. Ευθύνη έχουν μια σειρά από λανθασμένες πρωτοβουλίες που λήφθηκαν από τον Πρόεδρο και τους άμεσους συνεργάτες του, ιδίως τους τελευταίους δύο μήνες.

Η Πολιτική Γραμματεία ποια ευθύνη είχε για την αρνητική δημοσιότητα που προκαλέσαμε, για παράδειγμα:

-με δηλώσεις περί «άρρωστης αξιωματικής αντιπολίτευσης»,

-με το δάνειο Προέδρου στο κόμμα,

-με την πρόταση υπουργοποίησης του Στ.Κασσελάκη.

-με την διαφοροποίηση βουλευτών από την κομματική γραμμή για την ισότητα στο γάμο, που τελικά εξελίχθηκε εντελώς άδικα για 34 βουλευτές μας που ανέλαβαν το πολιτικό κόστος και έμειναν πιστοί στις αρχές μας.

2. Συμφωνώ με το ερωτηματολόγιο και με τη δυνατότητα τα μέλη να εκφραστούν και να πουν τη γνώμη τους για σειρά θεμάτων που πρέπει να τίθενται όμως με το σωστό επιστημονικά τρόπο.

3. Διαφωνώ με τον Πρόεδρο που ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα των όσων απαντήσουν τα μέλη. Αυτό θα είναι βαρύτατη προσβολή στα μέλη του κόμματος που θα συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο.

4. Ωστόσο, το συνέδριο είναι η κορυφαία στιγμή των μελών του κόμματος. Το συνέδριο είναι ώρα των μελών. Και δυστυχώς το ερωτηματολόγιο με τα συγκεκριμένα ταυτοτικά ερωτήματα που θέτει, εκ των πραγμάτων, έληξε το συνέδριο θέσεων πριν καν αυτό ξεκινήσει. Με άλλα λόγια το συνέδριο αναβλήθηκε ήδη.

Και υπό αυτήν την έννοια η πρωτοβουλία να θέσει αυτά τα θέματα μετά το τέλος του προσυνεδριακού διαλόγου και Οχι στην αρχή του, ακυρώνει την κορυφαία στιγμή των μελών. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι έχει πια νόημα να συζητάς για τα δευτερεύοντα θέματα σε ένα κόμμα που δεν ξέρεις πως ονομάζεται, που πηγαίνει κοκ. Άρα η πρωτοβουλία του Προέδρου ακύρωσε το συνέδριο των μελών και μαζί και την τελευταία ευκαιρία για ανασύνταξή μας ενόψει ευρωεκλογών».

Διάλυση ΣΥΡΙΖΑ: Με πρόταση για έκτακτη ΚΕ απαντούν στον Κασσελάκη τα μέλη της ΠΓ – Πιθανή η αμφισβήτηση του Προέδρου

Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς  με πρόταση για έκτακτη ΚΕ απαντούν στον Κασσελάκη τα μέλη της ΠΓ για την απαξιωτική του επιστολή.

Για αυτό τον λόγο και είναι μαραθώνια  η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ξεκινήσεις από τις 5 το απόγευμα. Μετά την πρόταση για σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής τα στελέχη λαμβάνουν διαδοχικά το λόγο και τοποθετούνται. Αυτή την ώρα τα πάντα είναι ανοιχτά για το επικείμενο συνέδριο του κόμματος, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται ακόμη και πρόταση μομφής στο πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κεντρική Επιτροπή μπορεί να τεθεί πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.  Σημειώνεται ότι για να συγκληθεί η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζονται 75 υπογραφές στις 300, ενώ για να γίνει πρόταση μομφής στον πρόεδρο για αντικαταστατική συμπεριφορά χρειάζεται να συμφωνήσουν το 50+1 των μελών.

ΣΥΡΙΖΑ – Το τραβάει ο Κασσελάκης: Απαξιώνει την Πολιτική Γραμματεία – «Σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες»

Ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε επιστολή από το Λονδίνο στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζουν εκτάκτως στην Κουμουνδούρου μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που πυροδότησε το ερωτηματολόγιο του προέδρου του κόμματος για επανίδρυση και αλλαγές στο κόμμα.

Στην επιστολή που έστειλε προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει ότι δεν έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει το ερωτηματολόγιο για το συνέδριο αλλά για τον ερχόμενο Οκτώβριο και μάλιστα ασκεί κριτική στην πολιτική γραμματεία γιατί δεν συνεδρίασαν για το αγροτικό και την παιδεία αλλά γι’ αυτό το θέμα.

Αγαπητοί σ. Μέλη της ΠΓ:

Ζητήσατε εκτάκτως τη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας, παρότι το Όργανο συνεδρίασε πριν από λίγες μόλις ημέρες για ζητήματα εκλογής των συντονιστικών των Οργανώσεων Μελών και των Νομαρχιακών Επιτροπών και για άλλα θέματα του Συνεδρίου.

Όπως γνωρίζετε, βρίσκομαι ήδη από χθες στο Λονδίνο, όπου συναντήθηκα με απόδημους Έλληνες και σήμερα το απόγευμα θα μιλήσω στο London School of Economics, σε εκδήλωση που έχει τίτλο «Η σύγχρονη Αριστερά για μία προοδευτική διακυβέρνηση» και μέχρι τότε, από νωρίς σήμερα, ακολουθώ πρόγραμμα πυκνών συναντήσεων με επενδυτικούς και επιχειρηματικούς φορείς, με την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου και με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα.

Ως εκ τούτου αδυνατώ να παραστώ στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που ζητήσατε να συγκληθεί εκτάκτως επ’ αφορμής του ότι, ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απηύθυνα προς τα μέλη του κόμματος – μέσω του isyriza – ένα ερωτηματολόγιο συμβουλευτικού χαρακτήρα, για μια σειρά θεμάτων που αφορούν από την εικόνα και τα σύμβολα έως τη λειτουργία του κόμματός μας.

Τα αποτελέσματα αυτού του ερωτηματολογίου δεν θα δημοσιοποιηθούν. Δεν είμαστε δημοσκοπική εταιρεία. Θα είναι όμως χρήσιμο εργαλείο και για τα Όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και για εμένα, στις αποφάσεις μας.

Επειδή είστε όλοι έμπειρα κομματικά στελέχη, γνωρίζετε πολύ καλά ότι το επικείμενο έκτακτο Συνέδριο δεν είναι καταστατικό. Επομένως, ανοίγει μία συζήτηση, δεν λαμβάνονται καταστατικές αποφάσεις.

Για αυτά θα αποφασίσουμε στο τακτικό Συνέδριο που θα γίνει το φθινόπωρο μετά τις Ευρωεκλογές, το οποίο θα είναι καταστατικό. Το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό.

Όντως θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί τα δύο Συνέδρια, το πολιτικό/προγραμματικό και το καταστατικό, πριν από την εκλογή Προέδρου. Δεν ήμουν στα όργανα, όταν αποφασίσατε να προηγηθεί εκλογή Προέδρου σε χρόνο dt.

Γιατί λοιπόν έβαλα αυτό το ερωτηματολόγιο;

Ακριβώς διότι πρόκειται για θέματα που συζητούνται ήδη από τα μέλη και τους φίλους μας, και μάλιστα έντονα. Πρέπει να δείξουμε και να αποδείξουμε στην πράξη ότι γνωρίζουμε αυτά που τους απασχολούν και ότι κι εμείς από την πλευρά μας είμαστε πρόθυμοι να τους ακούσουμε με προσοχή και να ανοίξουμε μια παραγωγική και δημοκρατική συζήτηση για όλα. Πρόκειται για υπαρξιακή ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Η ανάγκη, άλλωστε, των μελών μας να επικοινωνήσουν μαζί μας και να εκφράσουν τις απόψεις τους, αποδεικνύεται από το τεράστιο ενδιαφέρον και την πολύ μεγάλη ανταπόκριση που έχει το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο μέσα σε δύο μόλις ημέρες (και τα εξαιρετικά χρήσιμα σχόλια και προτάσεις για τη λειτουργία του κόμματος). Οι απαντήσεις των μελών θα συλλεχθούν, θα κωδικοποιηθούν και στον κατάλληλο χρόνο (εν’ όψει του καταστατικού συνεδρίου) θα τις συζητήσουμε μαζί στα Όργανα.

Επισημαίνω ότι δεν έχω καμία διαφωνία με τη λειτουργία της Π.Γ και των Οργάνων γενικά, παρά την βαθιά απογοήτευσή μου για τις επανειλημμένες διαρροές που γίνονται ακόμη και κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων και που με αυτόν τον τρόπο δυστυχώς έχουν ευτελίσει την αξιοπιστία του Οργάνου. Για να είμαι δίκαιος, μέχρι και στο Προεδρείο της ΚΟ γίνονται διαρροές, άρα ίσως να είναι ένα ζήτημα ευρύτερο στο κόμμα από την καταστατική λειτουργία.

Έχω αποδείξει ότι δεν φείδομαι κόπου και ενέργειας, όταν πρόκειται για τη συμμετοχή μου σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία του κόμματος. Θυμίζω μόνο ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουμε διοργανώσει δύο απολύτως επιτυχημένα και παραγωγικά Αναπτυξιακά Συνέδρια, έχω επισκεφθεί πολλά μπλόκα αγροτών, με τους αγρότες να αγκαλιάζουν την παρουσία μου, έχω μετάσχει στην όλως ενδιαφέρουσα και επίκαιρη εκδήλωση για την Παιδεία που διοργάνωσε η Κ.Ο μαζί με το Τμήμα του κόμματος, συμμετείχα στην εκδήλωσή μας στις Βρυξέλλες για το έγκλημα στα Τέμπη και συμπαραστάθηκα στους γονείς των θυμάτων, και βέβαια έχω παρευρεθεί σε αρκετές εκδηλώσεις Οργανώσεων Μελών και της Νεολαίας μας, προκειμένου να ακούσω και να συνομιλήσω με τα μέλη και τους φίλους μας.

Είναι δυνατόν να φοβόμαστε να ρωτήσουμε τα μέλη μας, ειδικά μετά από δύο εκλογικές ήττες που φανέρωσαν βαθύ έλλειμμα γείωσης με την κοινωνία; Που είδαν τη ΝΔ να κερδίζει με 2 -3 φορές τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ; Που έφεραν το κόμμα μας από το 32% στο 18%; Αν δε ρωτάς τα μέλη υπό τέτοιες συνθήκες, πότε τα ρωτάς;
Να μάθουμε όλοι -και πρώτος ο Πρόεδρος- να ακούμε επιτέλους.
Πόσο ακόμα να αγνοούμε τα μέλη μας και την κοινωνία;

Γιατί δεν ζητήθηκε ποτέ να συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία για τους αγρότες και για τους φοιτητές που είναι στους δρόμους, για τα φάρμακα που θα πληρώνουν όλοι οι πολίτες από την τσέπη τους με τις ανάλγητες αποφάσεις του Άδωνη Γεωργιάδη, για το σχέδιο νόμου του κ. Φλωρίδη που γυρίζει το ποινικό μας σύστημα εβδομήντα χρόνια πίσω, για την καμπάνια της ακρίβειας που δεν ξεκίνησε ακόμη, για την καμπάνια της στέγασης κι ένα σωρό ακόμη προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, την οποία αγνοεί επιδεικτικά η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη;

Πολιτική Γραμματεία για το γνωμοδοτικό ερωτηματολόγιο; Για την εσωκομματική επιρροή του καθενός σε ένα κόμμα που αποδείχτηκε μη κυβερνητικό και οφείλει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας, η οποία υποφέρει και δεν βλέπει διέξοδο ούτε και ελπίδα.

Το Συνέδριο που έχει προγραμματιστεί να αρχίσει την Πέμπτη θα γίνει! Θα είμαι εκεί. Όλοι μας θα είμαστε εκεί!

Ως τότε το άγχος μας και η αγωνία μας πρέπει να είναι να συζητηθούν τα ζητήματα που πραγματικά αφορούν την κοινωνία και να βρει σε αυτό το συνέδριο τις λύσεις και τις απαντήσεις που ψάχνει.

Σας προτρέπω να κατευθύνετε όλες τις δυνάμεις και όλη την ενέργειά σας προς την κατεύθυνση αυτή.

Σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες, να τροφοδοτείτε σενάρια συνωμοσιολογίας πως δήθεν θα φτιάξω Ι.Χ. κόμμα, γιατί απογοητεύουμε τον κόσμο μας. Ι.Χ. κόμμα που ακούει τα μέλη του, δεν υπάρχει. Ι.Χ. είναι το κόμμα που θέλει τα μέλη του χειροκροτητές στην ήττα.

Προσωπικά, θα ακούω τα μέλη, θα με συμβουλεύουν, θα κάνω όσα τους υποσχέθηκα για ένα ανοιχτό κόμμα των μελών. Αυτά τα μέλη (και καμία «παράδοση») μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αυτό ακριβώς το αίτημα: να τους ακούω.

Σας προσκαλώ λοιπόν να τους ακούσουμε μαζί.

Συντροφικά,

Στέφανος Κασσελάκης
Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πυρ ομαδόν σε Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ – Σε ευθεία σύγκρουση ο πρόεδρος με το κόμμα

Σε ευθεία σύγκρουση με το… κόμμα του βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης, λίγο πριν το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά την Πέμπτη, βυθίζοντας το κόμμα σε κρίση διαρκείας, από την οποία είναι αμφίβολο αν και πώς θα βγει.

Και αναφερόμαστε σε αφορμή, καθώς εδώ και καιρό έχει φανεί από το ρεπορτάζ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης και το επιτελείο του έχουν πάρει την απόφαση να συγκρουστούν με το λεγόμενο κομματικό κατεστημένο, μη εξαιρουμένου και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Επενδύοντας στον κόσμο που στηρίζει τον νέο αρχηγό και εκτιμώντας ότι, αν επιβιώσουν από αυτή την πολιτική μάχη, θα κλείσουν το δρόμο στην επιστροφή Τσίπρα και θα έχουν πιθανότητες να ανακάμψουν. «Στρατηγική τους “τελειώνω ή με τελειώνουν” από Κασσελάκη» είχε τίτλο το χτύπημα στην πρώτη σελίδα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» για το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ και πριν περάσουν λίγες ώρες η πραγματικότητα το επιβεβαίωσε.
Την αρχή έκανε η συνήθως ήπια και μετρημένη στις δηλώσεις της Ολγα Γεροβασίλη, η οποία εξέφρασε την έκπληξή της για το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη και ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής πριν από την έναρξη του Συνεδρίου.

«Με μεγάλη έκπληξη διάβασα στον ιστότοπο του iSYRIZA την πρωτοβουλία του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, να ζητήσει τη γνώμη των μελών του κόμματος για θέματα που αφορούν στη δομή, στην ονομασία, στο λογότυπο, καθώς και στην πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πέντε ημέρες πριν το Συνέδριο, επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά, που αποτελούν συνεδριακές αποφάσεις και καταστατικές θέσεις του κόμματός μας. Ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα, από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος. Θα περίμενα, επομένως, από τον πρόεδρο, πριν θέσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτά τα ταυτοτικά ερωτήματα για το κόμμα μας στα μέλη μας, να μας πει τι ακριβώς προτείνει ο ίδιος, ποια είναι δηλαδή η δική του θέση για τα παραπάνω. Το ελάχιστο που υποχρεούμαι να πράξω μετά απ’ όλα αυτά είναι να ζητήσω άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του Συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντε φάκτο σε Συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Κατά της πρωτοβουλίας Κασσελάκη και ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι «πολλά από αυτά (σ.σ.: που είναι στο ερωτηματολόγιο εννοεί) είναι ληγμένα ζητήματα. Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» και σημείωσε πως τα ταυτοτικά ζητήματα λήγουν στο Συνέδριο, προκαλώντας τον Στέφανο Κασσελάκη να θέσει τις προτάσεις του σε ψηφοφορίες.

«Το Συνέδριο αποτελεί το ανώτατο όργανο του κόμματος. Καμία διαδικασία, όσο σοβαρά θέματα και εάν εισάγει, δεν μπορεί να το υποκαταστήσει. Το καταστατικό ενός κόμματος είναι και το σύνταγμά του», δήλωσε και η κ. Νοτοπούλου, αναδεικνύοντας και εκείνη τη γραμμή Τσίπρα, δηλαδή να σύρουν τον Στέφανο Κασσελάκη σε αναμέτρηση στο Συνέδριο και όχι να υπάρξει αποτέλεσμα μέσω των ψηφοφοριών στο iSYRIZA που θα έρθει προς επικύρωση στο Συνέδριο.

Αντικαταστατικό το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη, σύμφωνα με τον Νίκο Παππά, ο οποίος άφησε να διαρρεύσει ότι το καταστατικό -το οποίο δεσμεύει όλους- με τις αλλαγές του 2022 προβλέπει καθολική συμμετοχή των μελών και πως το ερωτηματολόγιο περιορίζει τη φυσιογνωμία του κόμματος, είναι ελλιπές διότι δεν αναζητά ευθύνες ξεκινώντας από την κορυφή.

Η πλευρά Κασσελάκη, ωστόσο, χαρακτηρίζει αυτές τις αντιδράσεις «αντιδράσεις του παλιού ΣΥΡΙΖΑ που έχει καταδικάσει ο κόσμος» και επιμένει στην ανάγκη των αλλαγών που προτείνει μέσω του ερωτηματολογίου ο νέος πρόεδρος.

Η πρώτη απάντηση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από τη Θοδώρα Τζάκρη η οποία έκανε λόγο για «αρχηγίσκους». «Δεν θα διστάσουμε να καινοτομήσουμε, να καταρρίψουμε δόγματα, να αλλάξουμε οι ίδιοι, να ανατρέψουμε ιεραρχίες, να καταβάλουμε το κόστος, να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων, γιατί ποτέ δεν επαρκούσε στην ιστορία η απλή εναλλαγή προσώπων. Δεν απομένει άλλος χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις, ούτε χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λίγη ώρα αργότερα, με ανάρτησή του στα social media, ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε καλώντας όλους να μπουν στο ερωτηματολόγιο, προκειμένου «να ενισχύσουν τη μόνη εναλλακτική στην κυβερνητική δυστοπία και να στηρίξουν την προσπάθειά μου».

«Ο προοδευτικός κόσμος από το 2019 μας φωνάζει “αλλάξτε τα όλα”», τονίζει στην ανάρτηση-απάντηση του ο Στέφανος Κασσελάκης, παροτρύνοντας όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο. «Οι απαντήσεις σας θα είναι αρωγός και για εμένα και για τα όργανα του κόμματος στις αποφάσεις μας. Δεν μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων αλλά για μια διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας», σημειώνει.

Κρίσιμο τριήμερο

Το τριήμερο ως την εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου από τον Στέφανο Κασσελάκη την Πέμπτη το βράδυ στο Tae Kwon Do του Παλαιού Φαλήρου θεωρείται πλέον από όλες τις πλευρές εξαιρετικά κρίσιμο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλευρά Κασσελάκη φέρεται να μην είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω στην προσπάθειά της να μετατρέψει το 4ο Συνέδριο επί της ουσίας σε ένα Συνέδριο που θα φέρει το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ που ίδρυσε ο Αλέξης Τσίπρας και την αρχή ενός νέου κόμματος.

Η πλευρά Τσίπρα και τα στελέχη που έχουν μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζουν τον πρώην αρχηγό αιφνιδιάστηκαν και προκαλούν σε ανοικτή μάχη τον νέο αρχηγό, δηλαδή σε ψηφοφορίες επί των προτάσεών του, ώστε αν αποδοκιμαστεί και να αναγκαστεί να φύγει.

Υπάρχει βεβαίως πάντα και ο τρίτος δρόμος, πριν την τελική ρήξη, αυτός της ευελιξίας και του τελικού συμβιβασμού. Δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αλλά ακόμα υπάρχει, καθώς στελέχη από τους «πασοκογενείς» ή από τη νέα γενιά που έχουν τη δική τους στρατηγική (Διονύσης Τεμπονέρας) από τη μία δεν θέλουν να ταυτιστούν με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά από την άλλη δεν θέλουν να εγκλωβιστούν και στην ομάδα Τσίπρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com