ΣΥΡΙΖΑ: «Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» – ΣΤΕ: Να προχωρήσουν τα έργα στο Μετρό – Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

ΣΥΡΙΖΑ: Τυπική ανακοίνωση η διάλυση - Οι «ρουκέτες» Σταθάκη, οι απαντήσεις Πολάκη, η παραπομπή της Ακρίτα και η επιλεκτική οικονομική ανάλυση του Κασσελάκη

by Times Newsroom

Εσωτερική πολιτική

  • Πολεμική Αεροπορία : Δένδιας από Τατόι – «Η άμυνα της χώρας είναι απαραίτητη για την εθνική μας επιβίωση» – Η τελετή εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ πραγματοποιήθηκε, χθες, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, στη Σχολή Ικάρων, στην αεροπορική βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.
  • «Ψέματα, η Ζωή δεν πρόσεξε καν την Αχτσιόγλου» λέει ο Διαμαντής Καραναστάσης για το «επεισόδιο» – O σύζυγος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Διαμαντής Καραναστάσης, ξέσπασε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για πολιτική πρωινάδικου και χαρακτηρίζοντας θλιβερά τα όσα ακούστηκαν για επεισόδιο που είχε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μ την Εφη Αχτυσιόγλου.
  • Συναντήσεις Χάρη Δούκα με Βασίλη Κικίλια και Γιώργο Πατούλη -Σειρά συναντήσεων είχε σήμερα ο Χάρης Δούκας, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του ως δήμαρχος Αθηναίων, με την έναρξη της νέας χρονιάς.
  • Ρωμανός για ΣΥΡΙΖΑ: Ασκούν κριτική στα μέτρα κατά της ακρίβειας χωρίς να κάνουν καμία αντιπρόταση -Στα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός.
  • Ελλάδα και Τουρκία έχουν συμφέρον για «ήρεμα νερά» λέει η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου -«Μέσα σε αυτό το πολύ ρευστό περιβάλλον, δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία χώρα η οποία θα ήθελε να γίνει ακόμα πιο ρευστό το περιβάλλον»
  • Μητσοτάκης από την Τρίπολη: Η νέα μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων ανακουφίζει τους φορολογούμενους από βάρη εκατομμυρίων -«Ο καθαρός αέρας δεν γνωρίζει παρατάξεις όπως και η φθηνή ενέργεια»
  • Άδωνις Γεωργιάδης: Από την 1η Ιανουαρίου 2024, οι τριετίες «ξεπαγώνουν» και θα ενισχυθούν τα εισοδήματα των εργαζομένων -«Η ακρίβεια είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα»
  • Χριστοδουλάκης: Να εγγυηθεί η κυβέρνηση την απρόσκοπτη και απροϋπόθετη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην εκπαίδευση -«Δεν υπάρχει τρόπος να μεταφερθούν στα ειδικά σχολεία» καταγγέλλει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Ουσιαστικό «άνοιγμα» στα διεμφυλικά άτομα έκανε ο πάπας Φραγκίσκος – Τάχθηκε και υπέρ της βάπτισης των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών
  • Συναγερμός στο Αμβούργο – Ένοπλοι ταμπουρώθηκαν σε σχολείο – Ηαστυνομία του Αμβούργου ελέγχει πληροφορίες για περιστατικό σε σχολείο του προαστίου Μπλανκενέζε. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Bild, δύο οπλισμένοι άνδρες έχουν οχυρωθεί σε σχολείο του Μπλανκενέζε στο δυτικό Αμβούργο.
  • Αντόνιο Γκουτέρες: Ο υψηλός αριθμός νεκρών αμάχων στη Γάζα δείχνει ότι «κάτι δεν πάει καλά» με τις ισραηλινές επιχειρήσεις – «Υπάρχουν παραβιάσεις και από τη Χαμάς όταν χρησιμοποιεί ανθρώπινες ασπίδες»
  • Σε πορεία «δημοκρατικής οπισθοδρόμησης» η Τουρκία, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής –  Πρόοδος σημειώθηκε στην πολιτική μετανάστευσης και ασύλου, εκτιμά η Κομισιόν
  • Πέρασε η επίπληξη στην παλαιστινιακής καταγωγής βουλευτή Ρασίντα Τλάιμπ από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ -Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ επέπληξε χθες, Τρίτη, την παλαιστινιακής καταγωγής βουλεύτρια Ρασίντα Τλάιμπ μετά τα επικριτικά σχόλιά της εναντίον του Ισραήλ με αφορμή τον πόλεμο εναντίον τη Χαμάς.
  • Νετανιάχου:«Καμία κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας -«Καμία κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας», είναι η λακωνική απάντηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σχετικά με τις αναφορές που έγιναν νωρίτερα σήμερα στα διεθνή ΜΜΕ σχετικά με τη μεσολάβηση του Κατάρ στις διαπραγματεύσεις για τους απαχθέντες από τη Χαμάς.
  • Πούτιν: Έδωσε χάρη στον δολοφόνο νεαρής φοιτήτριας επειδή πολέμησε στην Ουκρανία -«Στο σώμα της υπήρχαν 111 τραύματα, πριν τη σκοτώσει τη βίαζε και στη συνέχεια την έπνιξε με καλώδιο ενός σίδερου».
  • Γερμανία: Τέσσερις ανήλικοι συνελήφθησαν για την ένοπλη εισβολή σε σχολείο του Αμβούργου – Είχαν ψεύτικα πιστόλια

ΣΥΡΙΖΑ: «Το κόμμα κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

  • Στην πόρτα της εξόδου Τσακαλώτος-Σταθάκης: Μετά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που άνοιξε την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στην εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή» για το μέλλον της ριζοσπαστικής Αριστεράς, την σκυτάλη πήρε ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με ένα «εκρηκτικό» άρθρο του στο News24/7, αναδεικνύοντας περαιτέρω το ιδεολογικό ρήγμα που έχει προκύψει στην Κουμουνδούρου.
  • Τα «καρφιά» της Ακρίτα: Ένα άλλο μέτωπο που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του κόμματος αφορά την Έλενα Ακρίτα και την παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας με την ίδια να σηκώνει το γάντι και να χαρακτηρίζει την Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας «Ομπρέλες της γειτονιάς της».
  • Η επιστολή Δραγασάκη: «Το κόμμα κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» αναφέρει ο πρώην υπουργός Γιάννης Δραγασάκης σε επιστολή που έστειλε σε Κασσελάκη, Τσίπρα, Αχτσιόγλου, Τσακαλώτο, Παππά και Τζουμάκα, λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Συμβούλιο της Επικρατείας: «Πράσινο φως» για τις εργασίες στην πλατεία Εξαρχείων

  • Απορρίφθηκε η αίτηση των κατοίκων: Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση 50 κατοίκων της περιοχής των Εξαρχείων που ζητούν να ανασταλούν οι σχετικές αποφάσεις της Πολιτείας με τις οποίες επετράπη η κατασκευή του σταθμού του Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων.
  • Τι ζητούσαν; Οι κάτοικοι ζητούσαν από το ΣτΕ να ανασταλούν οι αποφάσεις της Πολιτείας με τις οποίες εγκρίθηκε η κατάληψη της πλατείας Εξαρχείων για την κατασκευή του σταθμού του Μετρό και η τεχνική περιβαλλοντική μελέτη.
  • Τι αναφέρουν οι δικαστές για την κοπή των δέντρων; «Από τα στοιχεία προκύπτει ότι αντιμετωπίστηκαν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αφού περιγράφεται πλήρως η βλάστηση επί της πλατείας Εξαρχείων και καταγράφεται η προστασία είτε με μεταφύτευση προσωρινά, κατά το μεγαλύτερο μέρος και η επαναφύτευση των δέντρων μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, όπου αυτό είναι επιστημονικά εφικτό, είτε στην αντίθετη περίπτωση, με την αναπλήρωση των δέντρων και φυτών με βλάστηση του αυτού είδους».

Ανατροπή στη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου

  • Τρεις συλλήψεις: Η 23χρονη βρέθηκε νεκρή και τυλιγμένη σε κουβέρτα τον Οκτώβριο του 2021, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι που διέμενε. Ο θάνατός της είχε αποδοθεί αρχικά σε ισχαιμικό επεισόδιο, όμως η Αστυνομία συνέλαβε χθες τη μητέρα, την αδερφή και την σπιτονοικοκυρά της, οι οποίες σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
  • Οι κατηγορίες: Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας α) η 57χρονη κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή κύησης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου – συνοίκου και εγκύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου – ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, β) η 23χρονη κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και για ανθρωποκτονία με δόλο και γ) η 59χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.
  • Είχαν κάνει και δεύτερη δολοφονία: Οι τρεις γυναίκες, που κακοποιούσαν την 23χρονη Φαίη, η οποία ήταν μητέρα τριών παιδιών και κυοφορούσε το τέταρτο όταν δολοφονήθηκε, κατηγορούνται και για τον θάνατο μιας ηλικιωμένης γυναίκας

Νετανιάχου: «Καμία κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας»

  • Σφίγγει ο κλοιός στη Γάζα: Ολόκληρη μεραρχία εφέδρων έχει αναπτυχθεί στη Λωρίδα της Γάζας για τις χερσαίες επιχειρήσεις που διεξάγουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) στον παλαιστινιακό θύλακα που διοικείται από τη Χαμάς, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος των IDF. Eίναι η πρώτη φορά από τον πόλεμο του Λιβάνου, το 1982, που αναπτύσσεται ολόκληρη μεραρχία των IDF σε «εχθρικό έδαφος».
  • Τελεσίγραφο Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας» ξεκαθάρισε το απόγευμα της Τετάρτης με νέα του δήλωση ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου.
  • Το δράμα των αμάχων: Την ίδια ώρα οι χιλιάδες άμαχοι έφυγαν από τα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας αναζητώντας στα νότια ένα ασφαλές καταφύγιο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Η έξοδος αυτή πραγματοποιήθηκε στο τετράωρο «παράθυρο ευκαιρίας» που ανακοίνωσε το Ισραήλ, το οποίο έχει καλέσει τους κατοίκους στο βόρειο τμήμα του θύλακα να φύγουν.

Καιρός: Κακοκαιρία και πτώση θερμοκρασίας

  • Βουτιά της θερμοκρασίας: Σημαντική πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σήμερα Πέμπτη. Σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου η πτώση αναμένεται να ξεπεράσει τους 8 °C.
  • Διπλή κακοκαιρία: Έρχονται δύο κακοκαιρίες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια: η μία θα είναι ξανά τύπου Π, θα ξεκινήσει την Παρασκευή από τα δυτικά και θα επηρεάσει και το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες. Η δεύτερη αφορά το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη 13 και 14/11 και θα επηρεάσει αρκετές περιοχές.
  • Πότε θα αρχίσει να κάνει κρύο: Σημαντική αλλαγή της θερμοκρασίας και κρύο φαίνεται να έρχεται από τις 16 Νοεμβρίου και μετά – Αρκετό κρύο σήμερα θα κάνει στη βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com