ΣΥΡΙΖΑ: Στα άκρα ο εμφύλιος για τα τρολ

Ερευνα για τους ανώνυμους λογαριασμούς στο Διαδίκτυο που τον έχουν στοχοποιήσει, προσκομίζοντας ο ίδιος υβριστικές αναρτήσεις εναντίον του, ζήτησε χθες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Πάνος Σκουρλέτης.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σκουρλέτης κατέθεσε αναρτήσεις που τον εξυβρίζουν και τον στοχοποιούν, ζητώντας να ελεγχθούν οι διαχειριστές αυτών των λογαριασμών, όπως είχε προαναγγείλει, ενώ φέρεται να μην αναφέρθηκε ο ίδιος σε συγκεκριμένα πρόσωπα, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι κρύβονται πίσω από τα trolls του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανάρτηση που έκανε ωστόσο μετά την επίσκεψή του στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο κ. Σκουρλέτης έκανε γενικότερες αναφορές, έμπλεξε μέσα και το θέμα των υποκλοπών κ.λπ., κυρίως για να δείξει ότι δεν καταφέρεται μόνο εναντίον των «παράκεντρων» γύρω από τον Τσίπρα, όπως ο ίδιος έχει καταγγείλει δημοσίως.

«Η Δημοκρατία στη χώρα μας υποσκάπτεται και καταρρακώνεται από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ενα θρασύτατο σύστημα παράνομης παρακολούθησης με ευθύνη του πρωθυπουργού έχει εγκατασταθεί στο Μαξίμου εδώ και χρόνια. Οι Ανεξάρτητες Αρχές και τα μέλη τους στοχοποιούνται και μαζί πλήττεται το κράτος δικαίου. Η χώρα διασύρεται διεθνώς ως προς την ποιότητα της δημοκρατίας και της λειτουργίας των θεσμών. Σε αυτό το νοσηρό περιβάλλον, ψεύτικοι λογαριασμοί στο Διαδίκτυο στοχοποιούν, λασπολογούν και σπέρνουν μίσος και τοξικότητα υπονομεύοντας και απαξιώνοντας το περιεχόμενο του δημοσίου διαλόγου. Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα οι δημοκρατικοί πολίτες και οι δημοκρατικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να αντισταθούν και να υπερασπιστούν το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά , ο κ. Σκουρλέτης.

Υπενθυμίζεται ότι το troll «Πεν Νταλαούρα» στο οποίο έχει επικεντρωθεί η συζήτηση επειδή επιτέθηκε με σφοδρότητα και στοχοποίησε τον κ. Σκουρλέτη το τελευταίο διάστημα, αρχικά τον προκάλεσε να μιλήσει με στοιχεία και στη συνέχεια με μία μακροσκελή ανάρτηση στο Διαδίκτυο, άφησε υπονοούμενα ότι δεν είναι ένας άνθρωπος αλλά είναι ομάδα ανθρώπων, όπως και ότι έδειξε πως έχει νομικές γνώσεις ή συμβουλεύεται δικηγόρο, γράφοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Τσίπρα ή τον Πολάκη και δεν έχει πάρει χρήματα από κόμμα, οργάνωση κ.λπ.

Σε αυτό το κλίμα, πριν την επίσκεψη Σκουρλέτη στη Δίωξη, ο εξάδελφος του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Πάνου Σκουρλέτη:

«Αλλη μια απόδειξη για το ποιες είναι οι προθέσεις του συντρόφου. Ηθελε να κάνει μεγάλη ζημιά στον Τσίπρα και τον Κασσελάκη», είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την πρόθεση του κ. Σκουρλέτη να προσφύγει στη Δίωξη. «Δεν υπήρξε κανένας στρατός των τρολ, προφανώς υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και χρησιμοποιούν τα social media» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, ζητώντας «να σταματήσει η ανώμαλη κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ» και υπερασπιζόμενος φανατικά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να διαγράψει τους Στέφανο Τζουμάκα, Δημήτρη Βίτσα, Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Φίλη, τόνισε: «Δεν δημιούργησαν πρόβλημα οι διαγραφές αλλά η στάση απέναντι στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο. Οποιοσδήποτε ήταν πρόεδρος τέτοιες δηλώσεις είναι κατευθείαν προς διαγραφή» και πρόσθεσε: «Ενότητα με τους όρους που διαμορφώθηκαν μετά την εκλογή Κασσελάκη δεν μπορεί να γίνει».

Ν.Δ.: «ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ»

Για «μηχανισμό δολοφονίας χαρακτήρων» και επώνυμους αρθρογράφους «που κρύβονται πίσω από δυσώδες κύκλωμα» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Νίκος Ρωμανός, σχολιάζοντας την παρουσία του Πάνου Σκουρλέτη στην υπηρεσία Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για να καταθέσει τα στοιχεία που κατέχει για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ρωμανός επισημαίνει ότι η απάντηση του χρήστη «Πεν Νταλαούρα» που παραδέχεται ότι ο λογαριασμός έχει πολλαπλούς διαχειριστές «παραπέμπει σε επαγγελματικό και όχι σε προσωπικό λογαριασμό».

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον να έρθει όλη η αλήθεια στο φως γι’ αυτόν το μηχανισμό δολοφονίας χαρακτήρων, δημιουργίας υβριστικών hashtags, τοξικότητας και διασποράς fake news. Αναμένουμε να μάθουμε επιτέλους ποιοι είναι οι επώνυμοι αρθρογράφοι και όλοι οι υπόλοιποι που κρύβονται πίσω από αυτό το δυσώδες κύκλωμα».

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ

Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται, καταρχάς σχηματίζεται δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα και εκείνος με την σειρά του θα ζητήσει προκαταρκτική έρευνα από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ετσι θα ξεκινήσει η έρευνα αναζήτησης των ηλεκτρονικών ιχνών του προφίλ «Πεν Νταλαούρα». Οπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, θα πρέπει να αποσταλεί σχετικό αίτημα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «Χ» (πρώην  twitter), οι νομικοί σύμβουλοι της οποίας θα κρίνουν βάσει της πολιτικής της περί ελευθερίας του λόγου αν θα χορηγηθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη των λογαριασμών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com