ΣΥΡΙΖΑ: Τελεσίγραφο Κασσελάκη – «Εκτός ψηφοδελτίων όποιος υπονομεύσει την ενότητα»

Μήνυμα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως όποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος, έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης.

by Times Newsroom

Ολόκληρη η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από εισήγησή μου, σήμερα το απόγευμα το Προεδρείο της Κ.Ο. θα ανακοινώσει τους Τομεάρχες που θα υπεραμύνονται της αλήθειας στη Βουλή.

Έχω καταβάλει κάθε προσπάθεια η σύνθεση να είναι όσο το δυνατόν ενωτική και διευρυμένη. Με πυξίδα το μέλλον του προοδευτικού χώρου και της Σύγχρονης Αριστεράς.

Όπως έχω ήδη ανακοινώσει, η κύρια παραγωγή πολιτικής θα μεταφερθεί στα τμήματα και στην κοινωνία, με τους Τομεάρχες μας να συμμετέχουν ενεργά και στα δύο.

Για να είμαι απολύτως ξεκάθαρος απέναντι στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύεται και με ενθαρρύνει κάθε μέρα:

Όποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος.

Και όποια ή όποιος από εσάς ενδιαφέρεται να κατέβει ως υποψήφιος στις επικείμενες Ευρωεκλογές, πρέπει να γραφτεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στο www.isyriza.gr . Εκεί χτίζεται ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί γεννιούνται τα στελέχη της επόμενης γενιάς.

Θα στείλουμε φόρμα ενδιαφέροντος στα μέλη μας τις επόμενες μέρες.

Θα λογοδοτώ πάντα σε εσάς αδιαμεσολάβητα. Αρχίζοντας με την ανοιχτή εκδήλωσή μας στο Κερατσίνι αύριο το βράδυ.

Μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ για τους γαλάζιους «αντάρτες»

Σαν να μην έφτανε ο καβγάς για τις ευθύνες της ήττας στον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ήρθαν οι δηλώσεις του Ευάγγελου Αποστολάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει «αντάρτες» της Ν.Δ. στον β’ γύρο των εκλογών, για να μετατρέψουν σε… μύλο το εσωτερικό του κόμματος.

Ο βουλευτής Επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στενότατος συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, είπε στο Action 24 ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στον β΄ γύρο θα στηρίξει τον Στέλιο Αγγελούδη στον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Χάρη Δούκα στον Δήμο της Αθήνας και όταν ρωτήθηκε για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει και «αντάρτες» υποψηφίους της Ν.Δ., απάντησε: «Οπου χρειάζεται θα το κάνουμε…» διευκρινίζοντας ότι αυτό αφορά πρόσωπα όπως ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Γιώργος Αμανατίδης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Γιάννης Τρεπεκλής στην Περιφέρεια των Ιόνιων Νήσων κ.ά. «Θα στηρίξετε τους αντάρτες απέναντι στις επίσημες υποψηφιότητες της Ν.Δ.;» ερωτήθηκε ξανά, ο κ. Αποστολάκης, για να απαντήσει: «Δεν έχω συνεννοηθεί με κανέναν, δεν ξέρω τις επίσημες θέσεις, αυτά που σας λέω, είναι αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Από εκεί και μετά, θα δούμε… Εχουν ανακοινωθεί αυτά. Εχει βγει ο κ. Κασσελάκης και έχει πει ποιους στηρίζει». Και όταν ο δημοσιογράφος επεσήμανε στον πρώην ναύαρχο και βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν έχει βγει ο κ. Κασσελάκης να πει ότι στηρίζει τους αντάρτες της Νέας Δημοκρατίας και το ερώτημα είναι, αν θα πάτε με επίσημη γραμμή τέτοια και αν υπάρχει, έχει αποφασιστεί από τα όργανα του κόμματος, όπως γίνεται συνήθως με τον ΣΥΡΙΖΑ;», ο κ. Αποστολάκης μάλλον συνειδητοποίησε τι είχε πει και υποστήριξε:

«Κοιτάξτε, σε κάθε περίπτωση και σε κάθε περιφέρεια, συνεννοούμαστε με τις τοπικές οργανώσεις και θα δούμε εκεί τι θα στηρίξουμε και τι θα γίνει. Είναι θέμα ανθρώπων και συμβούλων που βρίσκονται εκεί… Δεν έχω ακριβή εικόνα να σας δώσω αυτή τη στιγμή, αλλά θεωρώ πως έχουμε περιθώρια να στηρίξουμε…».

Οι δηλώσεις του κ. Αποστολάκη προκάλεσαν σάλο και όπως αναμενόταν και την αντίδραση της Κουμουνδούρου, η οποία μετά από ώρα άρχισε τις διαρροές ότι οι απόψεις του κ. Αποστολάκη ήταν «προσωπικές απόψεις» και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να στηρίξει στον δεύτερο γύρο «αντάρτες» υποψηφίους της Ν.Δ., αλλά θα στηρίξει υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, όπως οι κ. Δούκας και Αγγελούδης.
Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο κ. Αποστολάκης αποκάλυψε μάλλον την αλήθεια που δεν έπρεπε να αποκαλύψει και ότι η συζήτηση που γίνεται στο επιτελείο του κ. Κασσελάκη (σ.σ. διότι κομματικά όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε λειτουργούν ούτε υπάρχουν για να βγάλουν κεντρική γραμμή) είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους δήμους και όλες τις περιφέρειες θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο κάθε υποψήφιο που είναι απέναντι σε υποψήφιο της Ν.Δ., συμπεριλαμβανομένων και των «ανταρτών» της Ν.Δ. Και όπου αυτό δεν μπορεί να γίνει επισήμως και με ανακοινώσεις, όπως έγινε χθες κατά τη συνάντηση Χάρη Δούκα – Κώστα Ζαχαριάδη όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει κεντρικά τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, να γίνει υπογείως με συνεννοήσεις σε τοπικό επίπεδο.

Αλλωστε, η χθεσινή συνάντηση Δούκα – Ζαχαριάδη και η ανακοίνωση της στήριξης του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων του ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί τριγμούς και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς αυτή η προσέγγιση εκθέτει τη Χαριλάου Τρικούπη.

Διότι επισήμως το ΠΑΣΟΚ κρατά αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν παραδέχεται ότι στηρίζουν από κοινού υποψηφιότητες όπως για παράδειγμα η υποψηφιότητα Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι έχει στόχο τη δεύτερη θέση, δεν υπάρχει καμία κεντρική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον δεύτερο γύρο και οποιαδήποτε προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα το απομακρύνει από αυτόν το στόχο, αλλά η πραγματικότητα το διαψεύδει.

Στον ΣΥΡΙΖΑ η «Ομπρέλα»… φωνάζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο γύρο χωρίς συζήτηση και απόφαση στα κομματικά όργανα και δη στην Πολιτική Γραμματεία, εφόσον δεν υπάρχει χρόνος για σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά το επιτελείο Κασσελάκη χαράσσει γραμμή, έχοντας πάρει την απόφαση να απαξιώσει πλήρως τα κομματικά όργανα.

Σε αυτό το κλίμα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να ανοίξει επισήμως μέτωπο με το ΚΚΕ, εξαιτίας της απόφασής του, όπου δεν υπάρχει στέλεχος της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δεύτερο γύρο, το ΚΚΕ να δώσει γραμμή στους ψηφοφόρους του να ρίξει λευκό ή άκυρο και να μη στηρίξει υποψηφίους της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως ούτε αυτή η πολιτική απόφαση έχει περάσει από κάποιο κομματικό όργανο.

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΣΕΒ

Ο ΣΥΡΙΖΑ «ανακάλυψε» το… κεφάλαιο

Τη δέσμευσή του ότι επί των ημερών του ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να… δαιμονοποιήσει το κεφάλαιο αλλά θα συνεργαστεί μαζί του για «ευημερία και μείωση των ανισοτήτων» αποκάλυψε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων.

Ο κ. Κασσελάκης είπε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει «ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στο οποίο οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη της επιχείρησης», δηλαδή θα στηρίξει «τη θεσμική παρότρυνση συμμετοχής των εργαζομένων στο μετοχικό κεφάλαιο μιας επιχείρησης, έτσι ώστε να συμμετέχουν στην υπεραξία που προέρχεται από την απόδοση της επιχείρησης – και από τις επιλογές της διοίκησης αλλά και από το μόχθο της εργασίας».

Με απλά λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την καθιέρωση των stock options ως αμοιβή στους εργαζομένους «προς επίτευξη συμπεριληπτικής ανάπτυξης» όπως έχει ξαναπεί ο κ. Κασσελάκης σε ανύποπτο χρόνο, έναντι της ενίσχυσης των μισθών και της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων, που στήριζε μέχρι χθες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com