ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα χρόνου η αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου – «Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις συμβίωσης»

Δεν υπάρχουν περιθώρια συμβίωσης με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν μεταξύ άλλων κύκλοι της ηγετικής ομάδας των «6+6» μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης συνεδρίασης.

by Times Newsroom

Συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης πηγές των 7 βουλευτών της ομάδας «6+6» ανέφεραν:

«Στην σημερινή συζήτηση πήραν μέρος περισσότερα από 1000 στελέχη από όλη την Ελλάδα. Η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης.

Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους. Δυστυχώς η ηγετική ομάδα αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνομωσίας και προσωπικές επιθέσεις.

Η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα.

Όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις αποχώρησης

Η σημερινή συνεδρίαση έκλεισε χωρίς αποφάσεις, ή κείμενο συμπερασμάτων. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες και σε κάθε περίπτωση ό,τι γίνει θα γίνει συντεταγμένα.

Ηλιόπουλος: Βούρκος είναι οι προσωπικές επιθέσεις και τα ψέματα

Απάντηση στις αντιδράσεις που προκάλεσε η φράση του περί «βούρκου» στην πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της ομάδας των 6+6 έδωσε νωρίτερα ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος.

Σημειώνεται ότι ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνδιάσκεψη πως «δεν γίνεται να συνεχιστεί ο βούρκος του διαδικτύου και επιθέσεις Πολάκη». Είπε, δε, ότι «καλύτερα να έχεις να ανέβεις ένα δύσβατο βουνό παρά να σε ρουφήξει ο βάλτος».

«Από το μεσημέρι με βάση διαρροές έχει ανοίξει μια συζήτηση περί βούρκου. Επειδή με αφορά προσωπικά ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μία σειρά», σημείωσε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακολούθως εξήγησε τι σημαίνει για τον ίδιο ο «βούρκος» που ανέφερε. «Τι είναι βούρκος; Βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις. Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ένα ψηφιακό λιντσάρισμα. Βούρκος είναι να κάνεις πολιτική με ψέματα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Καταληκτικά τόνισε πως «είμαι στην Αριστερά και στον Συνασπισμό από το 2001. Το κόμμα μου, οι σύντροφοι μου, οι αγώνες μας δεν είναι βούρκος. Είναι η ζωή μου. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο».

Ακρίτα «καρφώνει» Ηλιόπουλο: Νάσο, καλό δρόμο κι απ’ το πεζοδρόμιο

Επίθεση στον Νάσο Ηλιόπουλο εξαπέλυσε μέσω Facebook η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα μετά τις φερόμενες δηλώσεις του για «βούρκο».

Με ανάρτησή της στο facebook η Έλενα Ακρίτα γράφει χαρακτηριστικά: Ο Νάσος Ηλιόπουλος ήταν ο πρώτος που με καλωσόρισε με ανοιχτή αγκαλιά, όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα μου. Είχε προηγηθεί μια μακρά και εγκάρδια διαδικτυακή επικοινωνία και ήξερα ότι με εκτιμούσε.

Σήμερα μάς δήλωσε πως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων που επέλεξε τον Κασσελάκη ζει στο βούρκο. Ανάμεσα τους κι εγώ. Χτες ευχήθηκα να παραμείνει. Λάθος. Νάσο, καλό δρόμο κι απ’ το πεζοδρόμιο. Για να μην πω τίποτα χειρότερο πάνω στην οργή και τη θλίψη μου.

Τζανακόπουλος – «Να φύγουμε τώρα, αδύνατον να συμβιώσουμε με Κασσελάκη»

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην παρέμβασή του ζήτησε να αποχωρήσουν τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε χαρακτηριστικά πως «το πρόβλημα με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν είναι προσωπικό, είναι ξεκάθαρα πολιτικό.

Μας ενδιαφέρει η προστασία της ιστορίας και κυρίως του μέλλοντος του πολιτικού μας χώρου. Τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι σταθερά και στέρεα και όχι άλμα στο κενό».

Αντίθετα η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νάσος Ηλιόπουλος στις παρεμβάσεις τους συμφώνησαν πως δεν είναι δυνατόν να συμβιώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά όμως πρώτα θα πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα για το τι θα γίνει στη συνέχεια, όταν θα βρεθούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε πως θα αποφασίσει με βάση την συνείδησή της και το τι θα πουν οι ψηφοφόροι της, ενώ η πρώην βουλευτής Θεανώ Φωτίου ξεκαθάρισε και αυτή πως πρέπει να αποχωρήσουν, αλλά με απαραίτητη προϋπόθεση να δουν άμεσα τα επόμενα οργανωτικά βήματα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com