ΣΥΡΙΖΑ: Το «υπόγειο σχέδιο» του Αλέξη Τσίπρα

Την ίδια ώρα που δημοσίως όλοι μιλούν για την παρακαταθήκη Τσίπρα κ.λπ., κατηγορούν τον ιδρυτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι παραιτήθηκε αιφνιδίως ενώ είχε αφήσει όλους να πιστεύουν ότι δεν θα φύγει αλλά θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών του κόμματος, για να τους εκδικηθεί.

by Times Newsroom

Τον παρακαλούσαν να έρθει να μιλήσει στην κεντρική επιτροπή -δεν πήγε στις δύο συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας που προηγήθηκαν- και την ίδια στιγμή λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει στόχο να καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ έως τις ευρωεκλογές και μετά να εμφανιστεί με δική του πολιτική κίνηση ως αναμορφωτής της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Γι’ αυτό, λένε, και θα κάνει ό,τι μπορεί παρασκηνιακά ώστε ο νέος αρχηγός να μην τα καταφέρει.«Ενας ΣΥΡΙΖΑ που θα καταφέρει να μείνει στο 17%, ακόμα και αν δεν ξαναπάει ποτέ στο 30%, θα είναι… ταφόπλακα στα πολιτικά σχέδια του Τσίπρα», λέει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής κορυφαίο στέλεχος της «Ομπρέλας», που στηρίζει την υποψηφιότητα της Εφης Αχτσιόγλου, αλλά ακόμα δεν έχει δημοσιοποιήσει τη θέση του.

«Κουραστήκαμε να ακούμε ότι ο Τσίπρας πήγε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 4% στο 36%. Ε, είναι και εκείνος που μας πήγε από το 36% στο 17%» λένε στελέχη της «Ομπρέλας» για να απαντήσουν στους «προεδρικούς», όπως ο Νίκος Παππάς, που προχθές την «έπεσε» άσχημα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, λέγοντας ότι από την υπερφορολόγηση των πολιτών προέκυψε το περίφημο «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, που θα μπορούσε να είναι και λιγότερο.

Ο,τι δηλαδή είχε πει και ο Παύλος Πολάκης σε εκείνη τη διαδικτυακή συνεδρίαση του κόμματος, με τη φράση «χάσαμε τις εκλογές επειδή γ@@@με τη μεσαία τάξη». Και ας γνωρίζουν όλοι αυτοί πως το «μαξιλάρι» ήρθε όντως από την υπερφορολόγηση των μεσαίων και των μικρομεσαίων, αλλά δεν αποτέλεσε κανένα επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε δημιουργήθηκε για το καλό της ελληνικής οικονομίας. Το «μαξιλάρι» ήταν η προϋπόθεση που έβαλαν οι θεσμοί στον αναξιόπιστο Τσίπρα για να κλείσουν την αξιολόγηση το 2017. Επειδή φοβόντουσαν ότι προεκλογικά θα έταζε στους πάντες τα πάντα και η ελληνική οικονομία, χωρίς ένα «μαξιλάρι», θα βρισκόταν ξανά στο χείλος το γκρεμού.

«Δηλητήριο» από τον Νίκο Παππά, το οποίο… δανείστηκε μέχρι και ο τέως σύμβουλος του τέως προέδρου Νίκος Καρανίκας, αποκαλώντας τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη «φοροεισπράκτορες» που έπρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί. Γνωρίζει όμως ο Νίκος Παππάς ότι οι «σύντροφοί» του στον ΣΥΡΙΖΑ λένε πίσω από την πλάτη του ότι δεν βάζει υποψηφιότητα για να βγει, αλλά για να… εξαγνιστεί, καθώς τα μέλη του κόμματος δεν πρόκειται να εκλέξουν για νέο αρχηγό εκείνον που καταδικάστηκε με 13-0 από τον Αρειο Πάγο. Και πως αν το έκαναν, θα ήταν σαν να ναρκοθετούσαν το μέλλον του κόμματος. Τα… βέλη δεν τελειώνουν εδώ.

Τα ίδια λένε και για τη Ρένα Δούρου, ότι δεν θα έπρεπε ούτε να το σκέπτεται να βάλει υποψηφιότητα για αρχηγός επειδή έχει στην «πλάτη» της το Μάτι και τη Μάνδρα. Πείστηκε κανείς όταν η κ. Δούρου ζήτησε να επισπευστεί η διαδικασία άρσης της βουλευτικής της ασυλίας, ότι το έκανε για την κοινή γνώμη; Για να αντιμετωπίσει τα δηλητηριώδη σχόλια των «συντρόφων» της το έκανε. Μέχρι και ο Π. Πολάκης εμφανίζεται στο παρασκήνιο να διαφωνεί με την προεκλογική στρατηγική «Μητσοτάκη γ@@@σαι» που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ και τον πήγε στα τάρταρα.

Τώρα τι κάνουν είναι το ζήτημα που όλοι αντιλαμβάνονται ως μείζον, αλλά ουδείς γνωρίζει την απάντηση.

Πηγή: EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com