ΣΥΡΙΖΑ – Τσακαλώτος: Χρεώνει στην πλευρά του Τσίπρα την λαθεμένη προεκλογική τακτική

«Νομίζω τώρα, στην επόμενη περίοδο, πρέπει χωρίς να επενδύσουμε στο φόβο, που εμείς το κάναμε και είναι ένα μέρος της κριτικής μας. Δηλαδή το μείγμα της πολιτικής μας, πόσο λέμε το θετικό μας πρόσημο, το θετικό μας πρόγραμμα, πόσο επενδύουμε στο... πρόβλημα. Εκεί κάναμε λάθος. Είναι από τα πράγματα που πρέπει να ομολογήσουμε».

by Times Newsroom

Αυτό είναι ένα απόσπασμα από τα όσα είπε χθες στον ΣΚΑΪ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Τα «περίεργα» ελληνικά του πρώην υπουργού Οικονομικών και επικεφαλής της «Ομπρέλας» δεν «θολώνουν» το μήνυμα και την ξεκάθαρη κριτική κατά του Αλέξη Τσίπρα. Δεν επρόκειτο για αυτοκριτική, όπως κάποιοι έσπευσαν να βγάλουν συμπέρασμα.

Ο Τσακαλώτος χρεώνει απολύτως στην πλευρά του Τσίπρα την προεκλογική τακτική και του διαμηνύει ότι έκανε λάθος που επένδυσε στο φόβο και αποφάσισε αρνητική προεκλογική καμπάνια. Και οι ευθύνες για τα λάθη θα αναζητηθούν, αλλά μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η επανεμφάνιση του κ. Τσακαλώτου στις προεκλογικές τηλεοπτικές εμφανίσεις είχε και άλλα κακά μαντάτα για τον κ. Τσίπρα. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε απολύτως την πολιτική της αύξησης φόρων. «Η Αριστερά παραδοσιακά θέλει άλλο μείγμα πολιτικής», είπε.

Ειδικότερα για τα μερίσματα, είπε: «Εμείς το έχουμε πει ότι θα αυξηθούν από το 5% στο 10%. Προφανώς γίνεται και για συμβολικούς λόγους», χωρίς να αναφέρει αυτό που είπε η Πόπη Τσαπανίδου, ότι δεν είναι στις προτεραιότητες επειδή δεν έχει σημαντική απόδοση στα έσοδα ως μέτρο.

«Τους ισχυρούς πρέπει να φορολογήσουμε εκτάκτως, όχι τις επιχειρήσεις που προσπαθούν με υγιείς μεθόδους σε μια δύσκολη συνθήκη ανταγωνισμού να έχουν κάποια κέρδη», προσπάθησε να πει ο κ. Τσίπρας από τη Νίκαια λίγη ώρα μετά, μπας και μπερδέψει κανέναν.

Σε αυτό το κλίμα, ο κ. Τσίπρας πήγε χθες στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ -θα κάνει και άλλες επισκέψεις σε εταιρίες του δημοσίου- δείχνοντας ότι μάλλον δεν έχει καταλάβει τελικά γιατί έχασε στις 21 Μαΐου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τα περί ιδιωτικοποίησης του νερού, παρότι έχει διαψευστεί επισήμως και με όλους τους τρόπους. «Αυτό είναι μία βασική διαφορά στα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., ότι εμείς πιστεύουμε πως υπάρχουν κάποια αγαθά που πρέπει να είναι υπό δημόσιο έλεγχο – δεν πουλιούνται και δεν αγοράζονται όλα σε αυτή τη ζωή. Αντίθετα, άποψη του πολιτικού μας αντιπάλου, του κυρίου Μητσοτάκη, είναι ότι ακόμα και το νερό μπορεί να είναι αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης, μπορεί να πουλιέται και να αγοράζετε στη λογική του κέρδους», είπε χαρακτηριστικά.

Σε μία περίεργη παρέμβαση, ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι στις δεύτερες κάλπες, που είναι οι πιο κρίσιμες, «δεν κρίνονται κόμματα και πρόσωπα, αλλά κρίνονται οι ζωές μας. Το ποιο κόμμα θα κυβερνήσει έχει να κάνει με ποιο πρόγραμμα και ποιο σχέδιο θα κυβερνήσει».

Στους υπαλλήλους της ΕΥΔΑΠ ο κ. Τσίπρας δεν είπε ότι ήταν εκείνος που ως πρωθυπουργός μετέφερε την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο. Επέμεινε μόνο στο λαϊκισμό λέγοντας ότι «είναι κρίσιμο ο κόσμος να γνωρίζει εάν το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό ή εάν θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή του».

Αγχος

Στις δημόσιες εμφανίσεις του, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύψει ποιο είναι το πραγματικό του άγχος και ο πραγματικός του φόβος εν όψει των δεύτερων εκλογών. Να μην τον πλησιάσει και τον περάσει το ΠΑΣΟΚ και όχι να μη διευρύνει τη διαφορά η Νέα Δημοκρατία. Για αυτό και λέει ότι «παρά τις δεδομένες δυσκολίες από το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης, δύο είναι τα κόμματα που έχουν σχέδια διακυβέρνησης. Αυτό της Ν.Δ. και το εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρεί πως απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρχει ανάπτυξη είναι να υπάρχει προοπτική στους ανθρώπους της εργασίας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com