ΣΥΡΙΖΑ: «Βροχή» οι… μαχαιριές στο όνομα της ενότητας

Επεισοδιακά έκλεισε η αυλαία της αναμέτρησης Κασσελάκη - Αχτσιόγλου, καθώς το ατόπημα του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί τουρκοκυπριακού κράτους στην Κύπρο και η άγαρμπη προσπάθεια του ιδίου και των υποστηρικτών του να το καλύψουν είναι η τελευταία γεύση του κακόγουστου ριάλιτι που διεξάγεται εδώ και περίπου ένα μήνα.

by Times Newsroom

Ανήσυχος μήπως του στοιχίσει την τελευταία στιγμή η άγνοιά του για το Κυπριακό, ο Στέφανος Κασσελάκης -ο οποίος κατηγορούσε για εκνευρισμό την Εφη Αχτσιόγλου– αποκάλυψε τα δικά του νεύρα: «Δεν είμαι τέλειος σαν εκείνους, που έφτιαξαν το νόμο Κατρούγκαλου», είπε σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να «χτυπήσει» την αντίπαλό του, θυμίζοντας το παλαιό «γ@μ@σ@με τη μεσαία τάξη», που είχε πει σε διαδικτυακή κομματική σύσκεψη ο Παύλος Πολάκης, για να «χτυπήσει», τότε, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ταυτόχρονα, ο φανερά εκνευρισμένος στο παρά πέντε του δεύτερου γύρου Στέφανος Κασσελάκης, έστρεψε τα πυρά του και κατά της «Ομπρέλας», όταν είπε ότι «δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή που να πιστεύει ότι δεν έχει γίνει η Γενοκτονία των Ποντίων, όπως και δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή που να θεωρεί τη μουσουλμανική μειονότητα τουρκική».

Η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη προσπαθεί να πείσει ότι ήταν μόνο «μία λέξη που διέφυγε» και μία «δήλωση στο πόδι», ενώ η πλευρά Αχτσιόγλου λέει για τον συνυποψήφιό της ότι «γνωρίζει πολύ λίγο τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ» και τον «καρφώνει» για τη δικαιολογία περί κούρασης.

«Δεν θα με δείτε να κρύβομαι ποτέ. Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρόνων. Είμαι πίσω στον τόπο μου, μόνιμα, μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μία λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και την αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Τα Κατεχόμενα. Η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συμφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωσή μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν ήταν όλα ξεκάθαρα. Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης», είπε ο κ. Κασσελάκης.

«Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα, που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής», απάντησε, λίγη ώρα μετά, η Εφη Αχτσιόγλου και κατέληξε: «Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική. Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωσή του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Για το καλό όλων μας».

«Είναι σαφές ότι είναι ολίσθημα. Να μην αδικούμε τους εαυτούς μας, η συζήτηση για τα εθνικά θέματα είναι πολύ σοβαρή», είπε ο κ. Παππάς. Σε αντίστοιχο κλίμα ήταν και η παρέμβαση του Νίκου Καρανίκα, ενώ ο Παύλος Πολάκης παρενέβη στα social media με τη φράση: «Ελα, να το τελειώνουμε το θέμα».

«Βόμβα» από ΚΕΦΕ

Σε αυτό το εμφυλιοπολεμικό κλίμα, που κάποιοι ελπίζουν ότι θα τελειώσει από Δευτέρα και κάποιοι είναι βέβαιοι ότι θα ενταθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ θα γνωρίσει νέα κύμα αποχωρήσεων, «βόμβα» έριξε χθες ο επικεφαλής της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννης Δρόσος.

Οπως είπε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM, ο αριθμός των ψηφοφόρων του δεύτερου γύρου μπορεί να φτάσει και τους 180.000, προκαλώντας ερωτηματικά, αφού από τους παλαιούς 40.000 που δεν είχαν ψηφίσει την πρώτη Κυριακή, μόνο 7.500 έστειλαν μέιλ για να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους.

«Εχουν γίνει οι προετοιμασίες και συνεχίζονται, και ευχόμαστε να βρεθούμε σε μια συνθήκη όπου θα έχουμε περισσότερο κόσμο και χωρίς ουρές», είπε, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο «όλοι όσοι ψήφισαν την πρώτη φορά μπορούν να ψηφίσουν και τώρα. Μπορούν επίσης να ψηφίσουν μέλη που είναι στο μητρώο μελών και έχουν εγγραφεί μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου», τόνισε ο κ. Δρόσος και επεσήμανε ότι πλέον των 148.000 μελών που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή, έχουν έρθει ακόμα 8.500 μέλη, οι οποίοι ελέγχονται.

«Το μητρώο των μελών, παλαιών και νέων, πλησιάζει τις 180.000, από αυτούς ψήφισαν 148.000, εκ των οποίων τα παλαιά μέλη είναι περίπου 105.000», ανέφερε.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκθέτει Τσίπρα ο Αποστολάκης

«Με την τριβή μαθαίνει κανείς τα εθνικά», δήλωσε εν τω μεταξύ ο ΕυΑποστολάκης, για να καλύψει το ολίσθημα του κ. Κασσελάκη για το Κυπριακό, ενώ ο ναύαρχος και βουλευτής Επικρατείας δεν δίστασε να… εκθέσει τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να στηρίξει τον κ. Κασσελάκη, λέγοντας: «Δεν είναι ο Κασσελάκης που δεν τα γνωρίζει. Κανείς δεν τα γνώριζε, ούτε ο Τσίπρας… Κανείς δεν τα ήξερε από την αρχή, με την τριβή τα μαθαίνεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ είπε ότι θα «ξεσκονίσει» στελέχη από αύριο το βράδυ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com