Ταχιάος για την απόφαση ΣτΕ για τον Flyover: Σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνης

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την πρόσφατη έκδοση προσωρινής διαταγής του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αναστολή κάθε εργασίας για την κατασκευή του περιφερειακού flyover στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις υποδομές Νίκος Ταχιάος δήλωσε:

by Times Newsroom

«Θα σεβαστούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Είμαστε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο στην όλη διαδικασία, ώστε το συντομότερο δυνατόν να κατατεθεί στις δικαστικές αρχές ο πλήρης φάκελος του έργου προκειμένου να προχωρήσει η εκδίκαση της Αίτησης Αναστολής.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει αυτό που είχα επισημάνει στο παρελθόν, ότι οι μόνες εκπλήξεις που μπορούν να ανακόψουν την πορεία αυτού του έργου, μπορούν να προκύψουν μόνον από δικαστική εμπλοκή. Θα ήθελα να τονίσω ότι στην παρούσα φάση οι πρόδρομες εργασίες βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τους και το εργοτάξιο έχει λάβει μη αναστρέψιμη μορφή.

Εκκρεμότητες που παρεμποδίζουν την πρόοδο και ολοκλήρωση του έργου, επιδεινώνουν την ταλαιπωρία που υφίσταται η πόλη της Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επειγόμαστε να επιλυθεί το πρόβλημα».

ΣτΕ: Αναστολή των εργασιών του Flyover με προσωρινή διαταγή

Την αναστολή των εργασιών για την κατασκευή του Flyover στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε σήμερα με προσωρινή του διαταγή το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η προσωρινή διαταγή εκδόθηκε ενόψει της συζήτησης στο ΣτΕ, στις 17 Απριλίου, των δύο αιτήσεων ακύρωσης του έργου που έχουν καταθέσει ο Σύνδεσμος Κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών και δύο ακόμη σωματεία.

Πάντως πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν πως στην απόφαση διευκρινίζεται ότι η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να καταθέσει τις προτάσεις τoυ το δημόσιο, από την πλευρά του οποίου δεν κατατέθηκε φάκελος στην ακυρωτική διαδικασία.

Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο του Συνδέσμου, Αλέξανδρο Αδαμίδη, με την προσωρινή διαταγή πρέπει να παύσουν από σήμερα κιόλας όλες οι εργασίες που εκτελούνται στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης για την κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου.

Η αίτηση ακύρωσης του Συνδέσμου επικαλείται την έλλειψη οριστικής κυκλοφοριακής μελέτης αλλά και θέματα που αφορούν τη διασφάλιση της ελεύθερης κίνησης οχημάτων εκτάκτου ανάγκης στον περιφερειακό, όπως τα οχήματα του ΕΚΑΒ και τα πυροσβεστικά οχήματα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com