«Ταλεντίνα» του Αλέξη Σταμάτη από τις Εκδόσεις Καστανιώτη

by Times Newsroom

O Αλέξης Σταμάτης με ανανεωμένη διάθεση και ματιά, αφήνει την ιδιότητα του συγγραφέα ενηλίκων στην άκρη και καταπιάνεται αυτή τη φορά με την συγγραφή μιας φανταστικής ιστορίας απευθυνόμενος στο πιο δύσκολο αναγνωστικό κοινό… στα παιδιά! Το δεύτερο παιδικό του βιβλίο έχει  τίτλο «ΤΑΛΕΝΤΙΝΑ»  και κυκλοφορεί στις 17 Οκτωβρίου από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Το πρώτο, «Ο Άλκης και ο Ελέφαντας» είχε εκδοθεί το 2008, το οποίο πήρε το πρώτο Βραβείο του Κύκλου του Παιδικού βιβλίου (ΙΒΒΥ). Από τότε πολλά συνέβησαν στη ζωή του συγγραφέα!

Το πιο σημαντικό ήταν ότι έγινε πατέρας από την αγαπημένη του Εύα. Ίσως και να ήταν αυτός ο λόγος που ξανάγραψε παιδικό. Ίσως πάλι επειδή ήθελε να τεστάρει το… ταλέντο του.  Πιθανόν όμως για να τον διαβάζει ο Ερμής, ο γιός του, που λατρεύει τα βιβλία και τη μουσική.

Η Λυδία είναι μια μικρή, καταπληκτική πιανίστα. Όπου και να παίζει οι άνθρωποι ενθουσιάζονται! Είναι ένα χαρούμενο, έξυπνο και ταλαντούχο κοριτσάκι που έχει μια… κρυφή φίλη. Την Ταλεντίνα. Η Ταλεντίνα της δίνει μια εσωτερική δύναμη για να παίζει υπέροχα. Και η Λυδία, σε κάθε συναυλία την ευχαριστεί μυστικά. Μετά από μια παράσταση όμως, η Λυδία κάτι δε θυμάται…

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αλέξης Σταμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακά Αρχιτεκτονικής και Κινηματογράφου στο Λονδίνο. Έχει γράψει τριάντα βιβλία. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε εννέα γλώσσες.

Το πρώτο του μυθιστόρημα, Ο έβδομος ελέφαντας εκδόθηκε στην Μεγάλη Βρετανία. Το Μπαρ Φλωμπέρ εκδόθηκε στην Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Σερβία και τη Βουλγαρία. Η Αμερικάνικη Φούγκα, κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνίας του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνών και εκδόθηκε στις ΗΠΑ (EtruscanPress). Το πρώτο του παιδικό μυθιστόρημα Ο Άλκης και ο Λαβύρινθος τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο του Κύκλου του Παιδικού Βιβλίου. Θεατρικά του έργα του έχουν ανέβει σε πολλά θέατρα της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα Το Βήμα. Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Εύα Σιμάτου και έχουν ένα γιο, τον Ερμή.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com