Τελικός Κόνφερενς Λιγκ στη Νέα Φιλαδέλφεια: Οι αντιδράσεις, οι… προφητείες και ο τρόπος να αλλάξει έδρα

Ο Ολυμπιακός θα δώσει το παρών τον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ κόντρα στην Φιορεντίνα στις 29 Μαίου. Το μεγάλο ραντεβού είναι προγραμματισμένο να γίνει στην OPAP ARENA και εδώ και καιρό οι Αρχές «σκανάρουν» όλα όσα γράφονται στα σόσιαλ μίντια.

by Times Newsroom

Οι αντιδράσεις είναι πολλές και ανάμεσά τους υπάρχουν και εμπρηστικά σχόλια από οπαδούς (;) που είτε αντιδρούν στο ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να κυνηγήσει το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο στη Νέα Φιλαδέλφεια ή από αυτούς που «υπόσχονται» βανδαλισμούς στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που ζητούν άμεσα ενέργειες ώστε να αλλάξει η έδρα του τελικού. Τονίζουν ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και με τα καταστήματα εστίασης όλων των κατηγοριών (εστιατόρια, μεζεδοπωλεία κτλ) τα οποία είναι πολλά στην ευρύτερη περιοχή, όπως και για τα all day cafe bar, όπου σε κάποια εξ αυτών είναι ιδιαίτερα έντονο το «κιτρινόμαυρο» στοιχείο.

Αλλαγή έδρας τελικού για λόγους ασφάλειας δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά της ΟΥΕΦΑ (σ.σ. έχει αλλάξει η έδρα του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ το 2022 λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και το 2021 λόγω της πανδημίας) και αν συμβεί δεν θα πληγεί μόνο το κύρος του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πάρει από την Ελλάδα την διοργάνωση και θα αναγκαστεί να το κάνει μόνο αν εμείς παραδεχθούμε ότι δεν μπορούμε να τον διοργανώσουμε. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Αν η αστυνομία δηλώσει αδυναμία τήρησης της τάξης και σε αυτό έχει και την συγκατάθεση της κυβέρνησης. Πράγματα που αναμφισβήτητα και δύσκολα είναι και θα μας κάνουν πρωτοσέλιδο στην Ευρώπη  για τους λάθος λόγους.

Αυτή τη στιγμή καμία πλευρά δεν αφήνει υπόνοιες ότι η έδρα μπορεί να αλλάξει και από πλευράς ΕΠΟ έχουμε μείνει στα όσα είπε ο πρόεδρός της Τάκης Μπαλτάκος στην συνέντευξη Τύπου που είχε δοθεί για τις 100 μέρες που απέμεναν για τη διεξαγωγή του τελικού: «Και βεβαίως θα γίνει εδώ ο τελικός! Εννοείται! Δεν αλλάζει ο τελικός!».

Παρ’ όλα αυτά, το σενάριο που συνεχίζει να διακινείται είναι ότι το σπουδαίο ματς θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία, που είναι να πραγματοποιηθεί του χρόνου ο τελικός του Κόνφερενς.  Το αν αυτό είναι απόφαση κάτω από το τραπέζι ή προφητεία θα φανεί, αλλά επαναλαμβάνουμε ότι αλλαγή έδρας θα συμβεί μόνο αν δεν πρυτανεύσει η λογική και η Ελλάδα πει όχι στη διεξαγωγή του τελικού γράφοντας μία μαύρη  σελίδα στην αθλητική και όχι μόνο ιστορία της.

Μαρινάκης: Οι Ολυμπιακοί θα σεβαστούν τη Νέα Φιλαδέλφεια – Ας σταματήσουν οι ανοησίες

Ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΟλυμπιακόςΒαγγέλης Μαρινάκης, σε τοποθέτηση που έκανε στο Κανάλι 1 90,4 του Πειραιά, αναφέρθηκε στην πρόκριση των ερυθρόλευκων στον τελικό του Conference League και τόνισε πως δεν καταλαβαίνει τις υπερβολές αναφορικά με το γεγονός ότι ο αγώνας με τη Φιορεντίνα θα διεξαχθεί στην OPAP Arena της ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Θα θυμάστε όλοι ότι ενώ είχα μόλις αναλάβει τον Ολυμπιακό, τον Αύγουστο του 2010 παραχώρησα το γήπεδο μας στην ΑΕΚ για να παίξει με την Νταντί Γιουνάιτεντ για τα play off του Europa League γιατί είχε προβλήματα το γήπεδό της (ΟΑΚΑ).

Υπήρχαν αντιδράσεις τότε απο τους φιλάθλους μας αλλά τους εξήγησα το απλούστατο: Το κάνουμε για τον τόπο μας και το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν το συζητώ.

Το καλοκαίρι εμείς διοργανώσαμε έναν τελικό Super Cup στο Καραισκάκη για τον οποίο και εμείς ως Ολυμπιακός και η χώρα μας πήραμε συγχαρητήρια απο όλους. Η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να διοργανώνει μεγάλους τελικούς!

Και θα ήταν χαρά μου αν αντί για την Μάντσεστερ Σίτι ή την Σεβίλλη ήταν μια ελληνική ομάδα, π.χ. ο ΠΑΟΚ. Με χαρά θα έδινα και τις σουίτες του γηπέδου και τη δική μου για να διευκολυνθεί η ελληνική ομάδα!

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν τις υπερβολές για τον τελικό στη ΟΠΑΠ Αρένα. Πρέπει όλοι να εργαστούν ώστε η Ελλάδα να διοργανώσει έναν λαμπρό τελικό!

Όσο για τους Ολυμπιακούς που θα βρεθούν εκείνο το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια, φυσικά και θα σεβαστούν το γήπεδο, απο τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και θα δώσουν την ψυχή τους μαζί με την ομάδα για να κατακτήσουμε το τρόπαιο και μόνον αυτό θέλουν.

Ας σταματήσουν λοιπόν οι ανοησίες και ας εργαστούν όλοι να γίνει ένας τελικός που θα διαφημίσει την Ελλάδα και θα πάει ψηλότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο! Σε αυτό τον σκοπό πρέπει να είμαστε όλοι μαζί”.

Ακυρώθηκε η έκθεση του τροπαίου στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η ΕΠΟ έκανε γνωστό πως η κούπα του Conference League την οποία και διεκδικούν Ολυμπιακός και Φιορεντίνα δεν θα βρίσκεται αύριο στη Νέα Φιλαδέλφεια λόγω μεγάλης προσέλευσης στην Πλατεία Κοτζιά. Στην Ελλάδα βρίσκεται το τρόπαιο του Conference League, αφού στις 29 Μαΐου η «OPAP Arena» θα φιλοξενήσει τον τελικό της διοργάνωσης όπου θα συγκρουστούν Ολυμπιακός και Φιορεντίνα.

Ωστόσο υπήρξε αλλαγή στο πρόγραμμα όπου και εκτίθεται, καθώς η ΕΠΟ έκανε γνωστό πως δεν θα βρίσκεται αύριο, όπως και είχε υπολογιστεί να συμβεί, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο λόγος, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, είναι πως υπάρχει μεγάλη προσέλευση κόσμου στην Πλατεία Κοτζιά όπου και ήταν σήμερα (10/5) και για αυτό θα παραμείνει και αύριο εκεί.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Η καρδιά του UEFA Europa Conference League χτυπάει στην Αθήνα, η οποία πλέον κινείται στους ρυθμούς του μεγάλου τελικού της διοργάνωσης. Το βαρύτιμο τρόπαιο, το οποίο θα διεκδικηθεί το βράδυ της 29ης Μαΐου στις 22:00 στον τελικό που θα διεξαχθεί στην AEK Arena με φιναλίστ τον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα, βρίσκεται στην πλατεία Κοτζιά απέναντι από το Δημαρχείο Αθηνών.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκαναν ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΠΟ Ιάκωβος Φιλιππούσης, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν μπροστά από το εντυπωσιακό τρόπαιο με φόντο την Πλατεία Κοτιζά ενώ αμφότεροι τόνισαν ότι άπαντες θα συνεισφέρουν τα μέγιστα με σκοπό την άρτια διεξαγωγή του σπουδαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες πλήθος φιλάθλων του ποδοσφαίρου σχημάτισαν ουρές για να θαυμάσουν το τρόπαιο και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του φίλαθλου κόσμου το τρόπαιο του UEFA Europa Conference League θα παραμείνει στη διάθεση του ελληνικού κοινού στην Πλατεία Κοτζιά και το Σάββατο 11 Μαΐου από τις 09:00 μέχρι τις 20:00».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com