Θεσσαλονίκη: Παραλίγο τραγωδία στο ΑΠΘ – Μπήκαν με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα

Απόπειρα επίθεσης, με αλυσοπρίονο, από κουκουλοφόρους, στον υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής, όπου βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας, για να καταλάβουν πάλι τη Βιολογική Σχολή.

by Times Newsroom

Απόπειρα επίθεσης με αλυσοπρίονο στον υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής, όπου βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας, φαίνεται να σημειώθηκε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», από κουκουλοφόρους καταληψίες του ΑΠΘ. Με κίνδυνο έκλυσης ποσότητας ραδιενέργειας από ράβδους ουρανίου ή από ειδική συσκευή νετρονίων.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν οι κουκουλοφόροι να έχουν σπάσει το εξωτερικό περίβλημα της προστασίας του πυρηνικού αντιδραστήρα.

Πρόκειται για μια «εφιαλτική» επιχείρηση σε έναν από τους πιο ευαίσθητους και επικίνδυνους χώρους εντός και εκτός του πανεπιστημίου, που έχει σκορπίσει μεγάλη ανησυχία σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Για τους 49 συλληφθέντες αναβλήθηκε η δίκη και μάλιστα, μετά την αναβολή της δίκης, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Συγκεκριμένα, η δίκη που είχε προγραμματιστεί για τη Δεύτερα 18 Μαρτίου, στο Αυτόφωρο, αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων και το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για τις 29 Μαρτίου, αίροντας (αυτοδικαίως) την κράτηση και των 49 κατηγορουμένων (ηλικίας 19 έως 30 ετών και μεταξύ αυτών 30 άνδρες και 19 γυναίκες).

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com