Τι απέγιναν οι συναυλίες για το νερό;

Όταν άκουγα τον Κωστή Χατζηδάκη να υποστηρίζει στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο, αυτομάτως πέρασε από το μυαλό μου μια συγκέντρωση - συναυλία που έγινε στη Θεσσαλονίκη για να μην εμπορευματοποιηθεί το νερό. Τη διοργάνωσαν αριστερές συλλογικότητες και τραγούδησε γνωστός τραγουδιστής του «χώρου».

by Times Newsroom
  • Σάκης Μουμτζής

Σάκης Μουμτζής

Χθες, με νομοσχέδιο της κυβέρνησης, η ΕΥΑΘ και η ΕΥΔΑΠ φεύγουν από το Υπερταμείο και περνούν στον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου. Ως γνωστόν στο υπερταμείο πέρασαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μάλιστα, ήταν ένα από τα βασικά προεκλογικά όπλα του ΣΥΡΙΖΑ η ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του νερού στην οποία δήθεν θα προχωρούσε η νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία. Τελικά όλα δοκιμάζονται στην πράξη. Εκεί κρίνεται η αξιοπιστία των κομμάτων, εκεί τα όσα υποστηρίζουν διαψεύδονται ή επιβεβαιώνονται.

Ας σημειωθεί ότι η Νέα Δημοκρατία συνεχώς διαβεβαίωνε τους πολίτες πως περίπτωση ιδιωτικοποίησης – εμπορευματοποίησης του νερού δεν υπάρχει, καθώς πέραν, όλων των άλλων, υπάρχει και σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που απαγορεύει τη μεταβίβαση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ σε ιδιώτες, λόγω αντισυνταγματικότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά αυτές τις διαβεβαιώσεις επέμενε, όμως χθες ήρθε η ώρα της αποκάλυψης του ψεύδους.

Όταν άκουγα τον Κωστή Χατζηδάκη να υποστηρίζει στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο, αυτομάτως πέρασε από το μυαλό μου μια συγκέντρωση – συναυλία που έγινε στη Θεσσαλονίκη για να μην εμπορευματοποιηθεί το νερό. Τη διοργάνωσαν αριστερές συλλογικότητες και τραγούδησε γνωστός τραγουδιστής του «χώρου».

Είχε πολύ κόσμο, σχεδόν γέμισε η πλατεία Αριστοτέλους, πάντα η Αριστερά σε τέτοια θέματα έχει την τεχνογνωσία και της εξαπάτησης και της οργάνωσης της διαμαρτυρίας που στήνεται πάνω στην εξαπάτηση. Είναι μανούλες σε κάτι τέτοια. Δώστους αντικείμενο και σε χρόνο μηδέν θα διοργανώσουν πορείες και συναυλίες. Υπάρχουν και καλλιτέχνες και κοινό. Και όταν δεν υπάρχει αντικείμενο, όπως στην περίπτωση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, το επινοούν. Το κατασκευάζουν.

Τότε, όσοι γνωρίζαμε όχι μόνον την κυβερνητική βούληση, αλλά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μειδιούσαμε με την αφέλεια τόσων ανθρώπων που πίστεψαν σε μια καραμπινάτη ψευδή είδηση. Συγχρόνως, παρατηρούσαμε και τη συνειδητή συμμετοχή στην εξαπάτηση της κοινής γνώμης μερίδας δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης που στρατεύθηκαν στις τάξεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ήταν ουσιαστικά προεκλογική η περίοδος και το ψέμα ήταν το βασικό όπλο του ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψει τη διαφορά που τον χώριζε από τη Νέα Δημοκρατία.

Σήμερα, στελέχη του χώρου της ριζοσπαστικής Αριστεράς, κλαψουρίζοντας για τα αίτια της εκλογικής πανωλεθρίας, ανακάλυψαν αίφνης το έλλειμμα αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. Λες και ζούσαν σε άλλη χώρα και δεν έβλεπαν τότε, σε πρώτο χρόνο, τις κατασκευασμένες ειδήσεις που κυκλοφορούσαν στελέχη και φερέφωνα του χώρου τους για να κτυπήσουν την κυβέρνηση. Και όπως προανέφερα, μια απάτη όταν αποκαλύπτεται, καταβαραθρώνει την αξιοπιστία του πολιτικού απατεώνα.

Θα περίμενα χθες στη βουλή είτε ο κ. Σωκράτης Φάμελλος είτε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος να ζητήσουν μια συγγνώμη από την κυβέρνηση για τα όσα ψεύδη διακινούσε το κόμμα τους για την εμπορευματοποίηση του νερού. Θα ήταν μια καλή ένδειξη πως άρχισαν να καταλαβαίνουν κάποια πράγματα. Εννοείται πως δεν το έπραξαν.

Πηγή: www.liberal.gr\

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com