Τι έγινε στην Πύλο: Η αγανακτισμένη στάση και οι πρακτικές ενός κόμματος που συνεχίζει να επενδύει στη διαμαρτυρία

Τα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν φραστικά στην Κ. Σακελλαροπούλου, απαξιώνοντας το θεσμό του ΠτΔ

by Times Newsroom

Τα ίδια τα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έσπευσαν να επιβεβαιώσουν για μια ακόμη φορά χθες, ότι επί της ουσίας ο πολιτικός σχηματισμός τους αποτελεί κόμμα διαμαρτυρίας και μάλιστα θρέφεται μέσω αυτής. Η κίνηση των στελεχών του κόμματος να μεταβούν στο λιμάνι της Καλαμάτας λίγη ώρα μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου και παρά την τραγική συγκυρία να θεωρήσουν λογικό να επιτεθούν εκείνη την ώρα φραστικά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκάλεσε άσχημη εντύπωση.

Η κατηγορία που εξαπέλυσαν εναντίον της ήταν πως… υποκρινόταν βρισκόμενη στον τόπο της τραγωδίας, ενώ προ μηνών είχε φωτογραφηθεί μπροστά από τον φράχτη του Έβρου. Φώναζαν μάλιστα ότι πρόκειται για «τυμβωρυχία». Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατακρίνουν την πολιτική του φράχτη, ζητώντας ουσιαστικά την κατάργησή του. Μάλιστα, προ μηνών, ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης είχε εισηγηθεί να σταματήσει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση φρακτών. Ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, είχε δηλώσει: «Η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφέστατη. να επανέλθει η κατάσταση χάους στο μεταναστευτικό και να μας γυρίσουν πίσω στην αλήστου μνήμης εποχή των ανοιχτών συνόρων στη στεριά». Αυτή η πολιτική, τελικά, εκφράστηκε και πάλι στο χθεσινό επεισόδιο στην Πύλο.

Η στάση των μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, τους γύρισε μπούμερανγκ. Δεν περίμεναν την αντίδραση της κυρίας Σακελλαροπούλου, η οποία όχι απλώς δεν έκανε πως δεν τους άκουσε, αλλά κατευθύνθηκε προς το μέρος τους και επιχείρησε ν’ ανοίξει διάλογο μαζί τους. Κι αυτό παρά το γεγονός πως ήταν ξεκάθαρο ότι στόχος τους ήταν να προσβάλουν την ίδια και φυσικά το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Μην νομίζετε ότι αυτός που έχει πιο δυνατή φωνή έχει και πάντα δίκιο» τους είπε αρχικά. Οι νεαροί συνέχισαν να φωνάζουν λέγοντας πως η κυβέρνηση «υπό τη δική σας προεδρία, σκοτώνει μετανάστες στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο». Απόλυτα ψύχραιμη η Πρόεδρος τους επεσήμανε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, ότι οι διακινητές ανθρώπινων ψυχών αποτελούν σημαντικότατο πρόβλημα, κι ότι η προστασία των συνόρων είναι απαραίτητη για την ασφάλεια της χώρας. Τους απάντησε μάλιστα με νόημα, πως «εγώ δεν κατεβαίνω σε εκλογές, εσείς κατεβαίνετε». Εκείνοι όμως, αν και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί της και να προκύψει κάτι πιο ουσιώδες, συνέχιζαν με επιθετικό ύφος να μιλάνε για «ντροπή» εκ μέρους της Προέδρου, ακολουθώντας τις πρακτικές του κινήματος των Αγανακτισμένων της κάτω πλατείας που είχαμε δει το καλοκαίρι του 2011, όταν η Ελλάδα έμπαινε στην περιπέτεια των μνημονίων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com