Τιτανικός: Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον καταδύεται στο βαθύτερο σημείο της θάλασσας – Βίντεο που προκαλεί ίλιγγο και κλειστοφοβία

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Τιτανικός», Τζέιμς Κάμερον, συμμετέχει σε μία σειρά που μας δείχνει πόσο βαθύς είναι στην πραγματικότητα ο ωκεανός και το τρέιλερ είναι πραγματικά πολύ τρομακτικό.

by Times Newsroom

Πολύ πρόσφατα κυκλοφόρησαν βίντεο που δείχνουν πόσο βαθιά βρίσκεται το ναυάγιο του Τιτανικού, με την αφορμή της τραγωδίας του υποβρυχίου Titan. Στην πραγματικότητα, όμως, η θάλασσα φθάνει πολύ πιο βαθιά και ο ίδιος ο Κάμερον έχει καταφέρει να καταδυθεί στα απύθμενα αυτά βάθη, συμμετέχοντας στο λεγόμενο «Deepsea Challenge».

Μέσα σε ένα υποβρύχιο φτιαγμένο από κασσίτερο, ένα υλικό που αντέχει στις ακραίες πιέσεις των βαθύτερων τμημάτων του ωκεανού, ο Κάμερον καταδύθηκε στην θρυλική Τάφρο των Μαριανών, στα 10.994 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η Τάφρος βρίσκεται στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, στα ανατολικά των Μαριανών νήσων.

Η κατάδυση του Κάμερον βιντεοσκοπήθηκε για μια εκπομπή του National Geographic που ονομάζεται «Long Way Down: Mariana Trench».

Το βάθος στο οποίο βρίσκεται η Τάφρος είναι μεγαλύτερο από το ύψος του όρους Έβερστ, που φθάνει τα 8.848,86 μέτρα σε ύψος.

Ο άνθρωπος έχει περάσει σχεδόν 300 ώρες στο φεγγάρι, αλλά μόνο τρεις στη «ζώνη του Άδη», όπως ονομάζεται το βαθύτερο μέρος του ωκεανού. Στη σελήνη έχουν πατήσει το πόδι τους 12 άνθρωποι, ενώ την Τάφρο των Μαριανών έχουν επισκεφτεί μόνο τέσσερις, δύο επιστήμονες το μακρινό 1960, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Τιτανικός», Τζέιμς Κάμερον, το 2012 και ο εξερευνητής Βίκτορ Βεσκόβο, το 2019.

Η πίεση που ασκείται σε εκείνο το σημείο από το νερό είναι περισσότερο από 1000 φορές μεγαλύτερη από ότι στην επιφάνεια της θάλασσας. Μαζί με το απόλυτο σκοτάδι, συνθέτουν τη φήμη του πιο «εχθρικού» σημείου στον πλανήτη.

Στην εκπομπή του National Geographic, και καθώς βλέπουμε το υποβρύχιο του Κάμερον να καταδύεται, μαθαίνουμε πως το 90 τοις εκατό της ζωής των ωκεανών ζει ακριβώς δίπλα στην επιφάνεια.

Τα πυρηνικά υποβρύχια φτάνουν περίπου στα 242 μέτρα κάτω από τα κύματα και η βαθύτερη κατάδυση που έγινε ποτέ ήταν στα 318 μέτρα.

Όλο το ηλιακό φως εξαφανίζεται στα 1.005 μέτρα, και ακόμη και οι φάλαινες δεν μπορούν να βουτήξουν πέρα ​​από τα 2.500 μέτρα.

Ο «Τιτανικός» δεν ήταν το…τέλος για τον Τζέιμς Κάμερον

Στα 3.800 μέτρα βάθος βρίσκεται ο Τιτανικός. Από εκεί και πέρα, ​​τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται… περίεργα.

Το σαλιγκαρόψαρο, το πλάσμα που έχει εντοπιστεί να ζει στα μεγαλύτερα έως τώρα βάθη,  εθεάθη στα 7.700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.

Το υποβρύχιο, που μετέφερε τον Κάμερον, έφτασε σε συνολικό βάθος 10.994 μέτρων, το βαθύτερο μέρος του ωκεανού – και της γης -,  ένα μέρος που ονομάζεται Challenger Deep.

Ο Κάμερον πέτυχε αυτό το κατόρθωμα σε ένα υποβρύχιο επτά μέτρων που ονομάζεται Deepsea Challenger  το 2012. Χρειάστηκαν δύο ώρες και 37 λεπτά για να κατέβει εκεί, στις 26 Μαρτίου εκείνου του έτους.

Ο Κάμερον πέρασε περίπου τρεις ώρες εξερευνώντας τον πυθμένα του ωκεανού, όντας μέσα στο υποβρύχιο, κάτι που είναι συγκλονιστικό, δεδομένης της πίεσης που ασκείται εκεί κάτω.

Η εξερεύνηση αυτή ήταν μόλις η τέταρτη στην Τάφρο των Μαριαννών, και η πρώτη, στην οποία μόνον ένα άτομο βρισκόταν στο υποβρύχιο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com