Το δράμα της λακκούβας

Ωσπου δύο αστυνομικοί αποφάσισαν να την αναλάβουν. Ζήτησαν από έναν φίλο τους λίγο τσιμέντο, πήραν και δύο φτυάρια και πήγαν να βουλώσουν την κακομοίρα τη λακκούβα.

by Times Newsroom
  • Τάκης Θεοδωρόπουλος

Τάκης Θεοδωρόπουλος

Καμιά λακκούβα δεν είναι τυχαία. Ολες έχουν τη δική τους προσωπικότητα. Αλλες είναι βαθύτερες, άλλες έχουν κοφτερά τοιχώματα, στη μια μπορεί να διαλυθεί η ανάρτηση του αυτοκινήτου, στην άλλη μπορεί να σκιστεί το λάστιχο. Την τρίτη πας να την αποφύγεις και βρίσκεσαι αντιμέτωπος με συμπολίτη σου, ο οποίος έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση. Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία ανήκε η λακκούβα στην Κω. Πάντως οι αρμόδιοι τη μελετούσαν απ’ ό,τι φαίνεται για μέρες. Προσπαθούσαν να την κατατάξουν για να αποφασίσουν για τον τρόπο «επούλωσής» της, ο όρος είναι επίσημος.

Εν τω μεταξύ, διάφοροι αδιάκριτοι που τη συναντούσαν στον δρόμο τους, αντί να βλαστημήσουν και να πάνε σπίτι τους να ξεσπάσουν τα νεύρα τους, τηλεφωνούσαν στο αστυνομικό τμήμα για να διαμαρτυρηθούν. Ωσπου δύο αστυνομικοί αποφάσισαν να την αναλάβουν. Ζήτησαν από έναν φίλο τους λίγο τσιμέντο, πήραν και δύο φτυάρια και πήγαν να βουλώσουν την κακομοίρα τη λακκούβα. Και μάλιστα όπως τα διάφορα τσογλάνια που βιντεοσκοπούν βιασμούς και μπούλινγκ διέδωσαν τη φρικτή εικόνα με τα φτυάρια και το τσιμέντο στο Διαδίκτυο.

«Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία», όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός. Υπάρχουν αρμόδιοι για τις λακκούβες. Και ο κ. Χατζημάρκος, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, καθ’ ύλην αρμόδιος για τις λακκούβες, αντέδρασε πάραυτα. Θεώρησε ότι οι δύο αστυνομικοί προσέβαλαν τους συναδέλφους τους δημοσίους υπαλλήλους της Περιφέρειας και έφτασε να τους κατηγορήσει για «αυτοδικία» – εντός εισαγωγικών μεν, αυτοδικία δε. Κοινώς τους κατηγόρησε ότι παρέβησαν τον ιερό κανόνα του Δημοσίου, την αλληλεγγύη των υπηρεσιών του. Οι μπανάνες είναι υγιεινό φρούτο. Περιέχουν μαγνήσιο και κάνουν καλό στην καρδιά.

Στη δεκαετία του εβδομήντα είχαν συλλάβει τον Μάρκο Πανέλα, ηγέτη του Ριζοσπαστικού Κόμματος της Ιταλίας –ουδεμία σχέση με τους δικούς μας– γιατί είχε πάρει ένα κομπρεσέρ και άνοιγε μια τρύπα στην πλατεία Ντουόμο στο Μιλάνο. Αθωώθηκε διότι δεν υπήρχε νόμος που απαγορεύει τη διάνοιξη τρυπών –αχ αυτή η γενική πληθυντικού– σε δημόσιο χώρο. Δεν ξέρω αν η δική μας νομοθεσία απαγορεύει το βούλωμα λακκούβας χωρίς διεθνή δημόσιο διαγωνισμό.

Το καλύτερο είναι ότι ο κύριος περιφερειάρχης τους κατηγόρησε ότι στη διάρκεια των εργασιών δεν είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Κι ας πούμε ότι οι δύο αστυνομικοί το έκαναν για πλάκα. Μια μέρα που είχαν πιει τον καφέ τους στα Εβερεστ είπαν να πάνε να τσιμεντώσουν τη λακκούβα για να δουν τι έχει να γίνει. Είμαι βέβαιος ότι και στα καλύτερα όνειρά τους δεν θα περίμεναν τέτοιο αντίκτυπο. Σίγουρα δεν περίμεναν την αντίδραση του περιφερειάρχη, λες και του έκλεψαν τη λακκούβα, ούτε την ΕΔΕ. Συμβουλή της καρδιολόγου μου: μια μπανάνα την ημέρα.

ΠΗΓΗ :  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com