Το «Εβραϊκό Νόμπελ» στον CEO της Pfizer Αλβέρτο Μπουρλά

Το Ίδρυμα «Genesis Prize» ανακοίνωσε ότι ο Μπουρλάς έλαβε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων σε μια διαδικτυακή καμπάνια στην οποία συμμετείχαν περίπου 200.000 άτομα σε 71 χώρες.

by Times Newsroom

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλάς τιμήθηκε με το περίφημο Βραβείο Genesis, γνωστό και ως «Εβραϊκό Νόμπελ», για τις προσπάθειές του να ηγηθεί της ανάπτυξης εμβολίου για τον COVID-19.

Το βραβείο Genesis, που συνοδεύεται από χρηματικό ποσό ενός  εκατομμυρίου δολαρίων, απονέμεται κάθε χρόνο σε μια προσωπικότητα, για τα επαγγελματικά της επιτεύγματα, τη συνεισφορά στην ανθρωπότητα και τη δέσμευσή στις εβραϊκές αξίες.

Το Ίδρυμα «Genesis Prize» ανακοίνωσε ότι ο Μπουρλάς έλαβε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων σε μια διαδικτυακή καμπάνια στην οποία συμμετείχαν περίπου 200.000 άτομα σε 71 χώρες.

Σε δήλωσή του, που δημοσίευσε το ίδρυμα Genesis, ο Μπουρλάς είπε ότι αποδέχεται το βραβείο «ταπεινά και εκ μέρους όλων των συναδέλφων μου στην Pfizer που ανταποκρίθηκαν στο επείγον κάλεσμα της ιστορίας».

«Μεγάλωσα σε μια εβραϊκή οικογένεια που πίστευε ότι ο καθένας μας είναι τόσο δυνατός όσο οι δεσμοί της κοινότητάς μας και ότι όλοι καλούμαστε από τον Θεό να φτιάξουμε τον κόσμο», τόνισε ο ελληνικής καταγωγής Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer.

«Ο ελληνικής καταγωγής Αλβέρτος Μπουρλάς, γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος, σχεδιάζει να δωρίσει το χρηματικό ποσό από το βραβείο του σε έργα που στοχεύουν στη διατήρηση της μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ειδικά στην Ελλάδα», ανέφερε το ίδρυμα Genesis. Οι γονείς του Μπουρλά ήταν από τους λίγους επιζώντες της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, η οποία εξολοθρεύτηκε από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην ανακοίνωση του ιδρύματος, τονίζεται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer «επέδειξε ηγετικές ικανότητες, αποφασιστικότητά και προθυμία να αναλάβει μεγάλους κινδύνους».

Σημειώνεται μάλιστα ότι στην απονομή του βραβείου έπαιξε σημαντικό ρόλο η απόφαση της Pfizer να απορρίψει τη χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης στις αρχές της πανδημίας, μια απόφαση που βοήθησε την εταιρεία να μειώσει τη γραφειοκρατία και να επισπεύσει την ανάπτυξη του εμβολίου.

Το εμβόλιο της Pfizer ήταν το πρώτο που κέρδισε την έγκριση των  Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2020 και το Ισραήλ έγινε γρήγορα μία από τις πρώτες χώρες που εμβολίασαν τον πληθυσμό του με το εμβόλιο. Αργότερα, το Ισραήλ, έκλεισε συμφωνία με τη φαρμακοβιομηχανία για την ανταλλαγή τεράστιων δεδομένων με την εταιρεία σε αντάλλαγμα για συνεχείς προμήθειες του εμβολίου. Η συμφωνία βοήθησε να μετατραπεί το Ισραήλ σε παγκόσμιο ηγέτη στον αγώνα κατά του COVID-19 και παρείχε πολύτιμα δεδομένα για τους ερευνητές.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com