Το καλαμπούρι του πολιτικού μάρκετιγκ!

> Είναι προφανές ότι ο Κασσελάκης ήθελε να μαλακώσει το σκληρό κομματικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ. Το έκανε πολύ άγαρμπα. Και εισέπραξε άσχημες κριτικές. Ένα στέλεχος π.χ. έλεγε ότι «όσο μιλάει ο Στέφανος, τόσο καταλαβαίνεις την ανθρώπινη διάσταση ενός νούμερου».

by Times Newsroom
  • Χρήστος Μιχαηλίδης

name

Στέφανος Κασσελάκης, 35, υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αμερικανοσπουδασμένος επιχειρηματίας (ναυτιλιακά) από την Αμερική, ανακάλυψη του (εξαφανισμένου πια) Αλέξη Τσίπρα που τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις τελευταίες εκλογές αλλά δεν μπήκε. Το βιογραφικό του είναι πλούσιο και ενδιαφέρον. Και, ασφαλώς, έχει πετύχει πολλά και σημαντικά πράγματα, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

> Από προχθές όμως που κυκλοφόρησε ένα βίντεο από επίσκεψή του στη Μακρόνησο (ένα ξερονήσι, 15 μόλις τετραγωνικών χιλιομέτρων, απέναντι από το Λαύριο, Αττικής), άρχισαν τα όργανα που λέμε. Στέκεται μπροστά στον φακό, ευθυτενής κι ωραίος, και απευθύνεται στο ευρύτερο, όπως πιστεύει, κοινό του ΣΥΡΙΖΑ: «Με λένε Στέφανο και θέλω να σας πω κάτι». Αυτό το «κάτι» είναι η ανάγκη του να αναδείξει και τον αριστερό του εαυτό, γι’ αυτό και επέλεξε αυτό το εμβληματικό «ντεκόρ», που είναι το νησί στο οποίο τον καιρό της χούντας έστελναν σε φρικτή εξορία πολλούς ανθρώπους που βασανίστηκαν και υπέφεραν μόνο επειδή ήταν αριστεροί.

> Είναι προφανές ότι ο Κασσελάκης ήθελε να μαλακώσει το σκληρό κομματικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ. Το έκανε πολύ άγαρμπα. Και εισέπραξε άσχημες κριτικές. Ένα στέλεχος π.χ. έλεγε ότι «όσο μιλάει ο Στέφανος, τόσο καταλαβαίνεις την ανθρώπινη διάσταση ενός νούμερου».

> Το πιο ενδιαφέρον όμως για μένα από το stunt του στη Μακρόνησο, είναι ότι τον συνόδευσε εκεί ο πρώην αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και πρώην υπουργός Άμυνας επί κυβέρνησης Τσίπρα, ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Τον άκουσα χθες στο ραδιόφωνο να δηλώνει ότι ο Κασσελάκης του ζήτησε να τον συνοδεύσει «διότι η Μακρόνησος εμπνέει».

> Λεπτομέρεια: Ο Αποστολάκης, όταν άνοιξε η κούρσα της διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε δημόσια την Έφη Αχτσιόγλου, αλλά από τη μέρα που εμφανίστηκε ο Κασσελάκης πέρασε στο δικό του στρατόπεδο. Δικαίωμά του, θα πείτε. Ναι. ΟΚ. Όμως, το να υποστηρίζει ένας πρώην αρχηγός του στρατού έναν υποψήφιο ο οποίος θέλει να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία στον στρατό στην Ελλάδα και να θεσπιστεί και ο θεσμός της κοινωνικής θητείας, κάπως δεν μου κάθεται καλά!

> Υστερόγραφο, από άρθρο του Θανάση Μαυρίδη, εκδότη του ιστότοπου άποψης Liberal, με τίτλο «Ποιος είναι επιτέλους αυτός ο Στέφανος Κασσελάκης;»: «Πάντα θαύμαζα τους αριστερούς για τη μαεστρία τους στην προπαγάνδα. Και μην πείτε ότι οι άοσμες και άγευστες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ δεν απέκτησαν ενδιαφέρον. Ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης; Σωστά ρωτάτε. Βγει δεν βγει, πάντως, από πλευράς marketing είναι μια πετυχημένη κίνηση (…) Δεν πρέπει να μας ξενίζει το γεγονός ότι ένας εκπρόσωπος της μπουρζουαζίας θέλει να ηγηθεί ενός κόμματος που «εκφράζει» τις λαϊκές μάζες (…) Η αλήθεια είναι ότι η αριστερά πάντα γοήτευε ένα κομμάτι της πλουτοκρατίας. Εδώ είναι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Κόκκαλης, ο γιος του Σωκράτη! Δεν είναι, λοιπόν, η πρώτη φορά… (…) Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ελπίδες, επειδή ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει! Μέχρι να εμφανιστεί ο κ. Κασσελάκης το ενδιαφέρον του κοινού ήταν περιορισμένο, υποτονικό. Κι αυτό διότι η ίδια η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για το ποιος θα ηγείται ενός κόμματος που το έχει ήδη καταδικάσει στις εκλογές. Η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει με δοκιμασμένες λύσεις. Αν η Αχτσιόγλου ή ο Παππάς μπορούσαν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ήδη καταφέρει κάτι καλύτερο στις εκλογές».

Σε άλλα νέα, τέλος. Κάτι σαν κερασάκι στη τούρτα ας πούμε: Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν, διαβεβαίωσε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι η χώρα του προσφέρει «πλήρη και δίχως όρους υποστήριξη» για τον «δίκαιο αγώνα» της Ρωσίας να υπερασπιστεί την ασφάλειά της, σε μια σαφή αναφορά στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Ο Κιμ, που κυβερνά δικτατορικά την περίκλειστη χώρα του, διαβεβαίωσε τον Ρώσο ηγέτη ότι η Πιονγκγιάνγκ πάντα θα είναι στο πλευρό της Μόσχας στο «αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο». Η τελευταία αυτή αναφορά είμαι σίγουρος ότι θα στείλει ρίγη συγκινήσεως στους κομμουνιστές στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: www.philenews.com

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com