To μήνυμα της Κριστίν Λαγκάρντ για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας – Προκλητική παρέμβαση από τον Κροάτη πρόεδρο

Η ΥΠΠΟ Λ. Μενδώνη ανακαλεί την άδεια χρήσης του κτιρίου που στεγάζει τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Η απόφαση, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 11/8/2023, προβλέπει «την ανάκληση παραχώρησης χρήσης ακινήτου επί της οδού Ερμού 134-136, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου/Υπουργείου Πολιτισμού στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων» σημειώνοντας ότι αυτό γίνεται «για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

by Times Newsroom

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Νέα Φιλαδέλφεια: Προκλητική παρέμβαση από τον Κροάτη πρόεδρο – «Αν κρατηθούν και οι 100 η Αθήνα ανοίγει βεντέτα». Ο Ζόραν Μιλάνοβιτς ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει τους Κροάτες οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, γιατί «πήγαν να επιτεθούν και να κάνουν επεισόδια», απέφυγε ωστόσο να τους χαρακτηρίσει «χούλιγκαν».
  • Ισραήλ: Ακόμη μία διαδήλωση κατά της δικαστικής μεταρρύθμισης στο Τελ Αβίβ. Χιλιάδες Ισραηλινοί συμμετείχαν σήμερα σε διαδήλωση στο Τελ Αβίβ κατά της δικαστικής μεταρρύθμισης που επιχειρεί η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου και η οποία θεωρείται απειλή για την δημοκρατία.
  • Ισημερινός: Επιχείρηση 4.000 στρατιωτών και αστυνομικών σε φυλακή μετά την δολοφονία του υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές. Τέσσερις χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικοί συμμετείχαν σήμερα σε επιχείρηση στην φυλακή όπου κρατείται ο Fito, ο αρχηγός της ισχυρότερης συμμορίας του Ισημερινού, τον οποίο ο δολοφονημένος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές είχε κατηγορήσει ότι τον απειλούσε, ανακοίνωσαν οι αρχές.
  • Τουρκία: Στην δίνη των Ρίχτερ η επαρχία Μαλάτια- Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι. Νέος σεισμός, ο τέταρτος σε τρεις ημέρες και ο τρίτος σήμερα, έπληξε την επαρχία Μαλάτια της νοτιοανατολικής Τουρκίας, χωρίς να υπάρξουν θύματα, αλλά προκαλώντας ανησυχία στον πληθυσμό μετά τον φονικό σεισμό του Φεβρουαρίου που άφησε πίσω του 50.000 νεκρούς.
  • Ρωσική Άπω Ανατολή: Χιλιάδες σπίτια πλημμύρισαν λόγω του τυφώνα Χανούν. Στο έλεος του τυφώνα Χανούν βρίσκεται η ρωσική Άπω Ανατολή, καθώς αφού έπληξε προ ημερών την Ιαπωνία κατευθύνθηκε εξασθενημένος προς την κορεατική χερσόνησο, στη συνέχεια χτύπησε την περιφέρεια Πριμόριε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χιλιάδες σπίτια.
  • Κολομβία: Συνελήφθη ο πατέρας των παιδιών που είχαν διασωθεί από τη ζούγκλα του Αμαζονίου. Στη σύλληψη του πατέρα των δύο εκ των τεσσάρων παιδιών, μελών φυλής αυτοχθόνων, που διασώθηκαν στη ζούγκλα του Αμαζονίου στην Κολομβία προχώρησαν οι αρχές, καθώς κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε βάρος της μιας πρόγονής του.
  • Νότια Αφρική: Θάφτηκε 2 χρόνια μετά τον θάνατό του επειδή περίμεναν την ανάστασή του. Ο Siva Moodley, ιδρυτής του The Miracle Center στο Gauteng, βόρεια του Γιοχάνεσμπουργκ, πέθανε στις 15 Αυγούστου 2021, αφού αρρώστησε. Ωστόσο, η οικογένειά του αντί να κάνει τις προετοιμασίες για την κηδεία του άφησε το σώμα του στο νεκροτομείο, περιμένοντας την ανάστασή του.

Η εσωτερική επικαιρότητα

  • Φωτιά τώρα στη Σκιάθο – Καίει σε δασική έκταση στην Πούντα – στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα και δύο αεροσκάφη.
  • Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττκή και άλλες πέντε περιφέρειες της χώρας. Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε έξι περιφέρειες της χώρας σήμερα Κυριακή 13 Αυγούστου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr).
  • Καιρός: Συννεφιά με λίγες βροχές – Επιμένουν τα μελτέμια στο Αιγαίο. Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις, θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα Κυριακή 13 Αυγούστου. Βέβαια, σε ορισμένες περιοχές θα έχουμε πρόσκαιρες βροχές, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Πυρκαγιά σε δασική έκταση μετά τα διόδια Ελευσίνας – Κλειστή η εθνική οδός προς Κόρινθο. Ξεκίνησε από αυτοκίνητο που άρπαξε φωτιά και λόγω του αέρα οι φλόγες επεκτάθηκαν σε ξερά χόρτα
  • Το Λιμενικό εντόπισε και διέσωσε 13 μετανάστες ακοικτά της Ρόδου – Συνελήφθη ένας διακινητής.

Η ελληνική  πολιτική

  • Η ΥΠΠΟ Λ. Μενδώνη ανακαλεί την άδεια χρήσης του κτιρίου που στεγάζει τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Η απόφαση, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 11/8/2023, προβλέπει «την ανάκληση παραχώρησης χρήσης ακινήτου επί της οδού Ερμού 134-136, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου/Υπουργείου Πολιτισμού στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων» σημειώνοντας ότι αυτό γίνεται «για λόγους δημοσίου συμφέροντος».
  • Ο Μητσοτάκης παίρνει… νυστέρι για το κράτος – Tα γεγονότα της νέας Φιλαδέλφειας η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι
  • Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι στον Μητσοτάκη: «Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα». Με ανάρτησή του στο X ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την προσχώρηση της Ελλάδας στο κοινό ανακοινωθέν των G7 για την Ουκρανία.
  • Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα «Κάλυψη» για τη δωρεάν στέγαση ευάλωτων νέων 25-39 ετών. Το πρόγραμμα «Κάλυψη», που συγκαταλέγεται στις δράσεις στεγαστικής πολιτικής της κυβέρνησης και θεσπίστηκε με τον νόμο 5006/2022 «Σπίτι μου-στεγαστική πολιτική για τους νέους, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για κοινωνική κατοικία και άλλες διατάξεις», απευθύνεται σε νέους, ηλικίας 25-39 ετών, που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και δεν έχουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία.
  • Φρέντι Μπελέρης: Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ευχαρίστησε ο Φρέντι Μπελέρης. Ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας που βρίσκεται στη φυλακή, δέχτηκε επίσκεψη από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελο Συρίγο.
  • Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση εκδικείται όσους έχουν διαφορετική άποψη από την ίδια. Στην «έξωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από το ιστορικό κτήριο που στεγαζόταν στην Ερμού», αναφέρεται με δήλωσή του ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com