Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα: Πρόκειται για ιλαροτραγωδία!

Είναι και κάποιοι δημοσιογράφοι που υποδαυλίζουν τον φανατισμό που υπάρχει σε οπαδούς

by Times Newsroom
  • ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΛΥΒΑΣ

Τα όσα συνέβησαν στο Ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και κυρίως αυτά που επακολούθησαν και θα επακολουθήσουν δείχνουν ότι η ασθένεια του ποδοσφαίρου είναι βαριά και κανείς μα κανείς δεν είναι διατεθειμένος να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο.

Δεν θα σταθώ στα όσα γίνονται και που επαναλαμβάνονται κάθε φορά που δημιουργείται ένα επεισόδιο. Τα έχουμε αναφέρει τα ξέρουν οι υγιείς φίλαθλοι και γι’ αυτό όλο και περισσότερο απομακρύνονται από το άθλημα που τους αρέσει και αγαπούν και φυσικά δεν ανέχονται να πετιέται οτιδήποτε στον αγωνιστικό χώρο.

Τι είναι το ποδόσφαιρο σήμερα στην χώρα μας; Οι ομάδες: Διοικήσεις, ποδοσφαιριστές. Οι οπαδοί και ένα κύκλωμα γύρω του που θρέφεται από αυτό.

Στους τελευταίους ανήκουν και οι δημοσιογράφοι οι οποίοι δυστυχώς κατά κανόνα είναι φανατικοί οπαδοί ομάδων είτε κάνουν ρεπορτάζ για την ομάδα τους είτε όχι. Στην ουσία είναι φερέφωνα διοικήσεων και δεν ενημερώνουν, αλλά υποδαυλίζουν τον φανατισμό που υπάρχει σε οπαδούς που έχουν όλες οι ομάδες. Αυτό γίνεται διότι ο αθλητικός τύπος έχει απαξιωθεί πλήρως και του έχουν μείνει ελάχιστοι αναγνώστες ή ακροατές που αποτελούν τους σκληρούς πυρήνες οπαδών των ομάδων. Σε αυτούς απευθύνονται και αυτών τα αυτιά προσπαθούν να ικανοποιούν.

Οι «δημοσιογράφοι» αυτοί δεν είναι άμοιροι ευθυνών για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς συμβάλλουν στην συντήρηση και την τόνωση του πιο άρρωστου τμήματος οπαδών.

Για παράδειγμα και σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» είχε χιλιοειπωθεί από τον ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού στον ρ/φ σταθμό «Sport-fm» ότι κακώς ο Παναθηναϊκός δεν είχε αποχωρήσει από το παιχνίδι με την ΑΕΚ όταν είχε εκραγεί μια κροτίδα πίσω από την εστία και τον τερματοφύλακά του. Δημιουργήθηκε το κατάλληλο κλίμα για την αντίδραση που είχε ο Παναθηναϊκός στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αν δεν το έκαναν οι αρμόδιοι είτε ο προπονητής είτε οι παράγοντες θα έρχονταν αντιμέτωποι με τον σκληρό πυρήνα των οπαδών τους οι οποίοι είναι οι μόνοι που έχουν μείνει κοντά στις ομάδες έχοντας απομακρύνει τους πολλούς.

Το εξωφρενικό είναι ότι ακούγοντας τον συγκεκριμένο σταθμό εγκλωβισμένος στην κίνηση όταν έφευγα από το γήπεδο την Κυριακή βγήκε ο ρεπόρτερ της ΑΕΚ η οποία είχε παίξει στην Τρίπολη με τον Αστέρα και επιτέθηκε στην Αστυνομία κάτι που κάνουν πάντα όταν υπάρχουν επεισόδια, καθώς ποτέ δεν έχουν καμιά ευθύνη οι οπαδοί. Πάντα η αστυνομία χωρίς λόγο και αιτία επιτίθεται στα «αγγελούδια». Άκουσα μάλιστα από άλλο ρεπόρτερ της ΑΕΚ στον ίδιο σταθμό ότι η αστυνομία δεν μπορεί να μιλάει και πολύ γιατί είναι συνένοχη για τον φόνο του Μιχάλη !

Φοβερά πράγματα που περνούν έτσι αλλά συμβάλλουν στην γιγάντωση του νοσηρού κλίματος στο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχει σημασία ότι οι τύποι αυτοί εμφανίζονται και ως αριστεροί επαναστάτες έχοντας γνώμη επί παντός επιστητού. Γενικά ο σταθμός αυτός δεν είναι αμιγώς αθλητικός , αλλά υπάρχουν εκπομπές που είναι μισές πολιτικές με καθαρά «αριστερή» προπαγάνδα και μισές αθλητικές. Γίνεται κατά κάποιο τρόπο ένα πάντρεμα του πολιτικού με τον ποδοσφαιρικό λαϊκισμό. Ίσως ο ιδιοκτήτης του να το επιθυμεί αυτό ως ισορροπία αφού τα άλλα μέσα που διαθέτει είναι από την άλλη πλευρά.

Σε ότι αφορά τα αθλητικά στην ίδια λογική κινείται και ο κρατικός αθλητικός ραδιοσταθμός. Κατά τ’ άλλα έχει υπάρξει πριν λίγες εβδομάδες παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού για να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες του ποδοσφαίρου. Πρόκειται για ιλαροτραγωδία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com