Τομ Χανκς: Έξαλλος με την τεχνητή νοημοσύνη – Τον…έκανε πρωταγωνιστή σε διαφήμιση χωρίς την θέλησή του

Εξοργισμένος είναι ο διάσημος ηθοποιός Τομ Χανκς με μία διαφήμιση στην οποία βρέθηκε να... «πρωταγωνιστεί» χωρίς τη θέλησή του - και χάρη στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης.

by Times Newsroom

Με ανάρτηση στο Instagram, ο Τομ Χανκς προειδοποίησε τους θαυμαστές του ότι δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη διαφήμιση.

«Προσοχή! Κυκλοφορεί ένα βίντεο που προωθεί κάποιες οδοντιατρικές υπηρεσίες και δείχνει εμένα, μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Δεν έχω καμία σχέση με αυτό», έγραψε ο ηθοποιός στον λογαριασμό του, όπου έχει 9,5 εκατομμύρια followers, ενώ δημοσίευσε μια φωτογραφία από το εν λόγω βίντεο.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός έχει εκφράσει στο παρελθόν ανησυχίες για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. «Το είδαμε να έρχεται αυτό», είχε πει σε podcast στις 18 Απριλίου, λίγες ημέρες προτού κηρύξουν την απεργία τους οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ, επειδή ανησυχούσαν πως η χρήση ΑΙ μπορεί να υπονομεύσει τη δουλειά των δημιουργών.

«Δεν είναι μόνο καλλιτεχνική πρόκληση, αλλά και νομική», είχε πει τότε ο Τομ Χανκς. Την προηγούμενη εβδομάδα οι σεναριογράφοι σταμάτησαν την απεργία, έπειτα από συμφωνία με τα στούντιο. Αντίθετα, η απεργία των ηθοποιών- που ξεκίνησε πιο μετά- συνεχίζεται.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com