Τουρκία – Τσελίκ: Αν δείξετε επιθετικότητα τότε «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»

«Λες και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε να ιδιωτικοποιήσει την Ελλάδα. Μιλάει σαν κυβερνήτης μια πολιτείας άλλης χώρας», είπε μεταξύ άλλων

by Times Newsroom

Στο θέμα της «στρατιωτικοποίηση των νησιών», επανήλθε με νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

«Κάποιοι πάνε εκεί και ανάβουν ψησταριές, άλλοι κάνουν δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα λέει: “Μετατρέψατε την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση άλλων χωρών”», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Λες και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε να ιδιωτικοποιήσει την Ελλάδα. Μιλάει σαν κυβερνήτης μια πολιτείας άλλης χώρας».

Στην Ελλάδα, η αντιπολίτευση λέει «Μετατρέψατε ολόκληρη την Ελλάδα σε βάση άλλων κρατών». Πιθανώς καμία άλλη κυβέρνηση δεν ήρθε να πει ότι έχουν εξαρτήσει το μέλλον της χώρας τους από άλλες χώρες. Ο Μητσοτάκης μιλάει σαν κυβερνήτης πολιτείας άλλου κράτους», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ μετά συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

«Εμείς λέμε ότι αυτά τα ζητήματα μπορούν να λυθούν με διπλωματία, ενώ υιοθετούν εχθρική στάση κατά της Τουρκίας λέγοντας ότι έχουμε λάβει την υποστήριξη δυτικών χωρών, αγοράζουμε τεθωρακισμένα οχήματα και αεροπλάνα από αυτές», πρόσθεσε.

Κάποιος θέλει να παρασύρει την Ελλάδα σε μια περιπέτεια. Η Τουρκία έχει πολύ ισχυρή διπλωματία. Εάν δείξετε επιθετικότητα, μπαίνει στο παιχνίδι το λογισμικό «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ». Ο πιο ασφαλής συνομιλητής είναι η Τουρκία, πρόσθεσε ο Τσελίκ.

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή