Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Ποιοι ήταν οι τρεις αναρριχητές που σκοτώθηκαν

Οι ορειβάτες, χτυπήθηκαν όπως δείχνουν τα στοιχεία από χιονοστιβάδα και βρέθηκαν νεκροί το απόγευμα της Κυριακής, λίγα μέτρα από το χιονοδρομικό στα Καλάβρυτα.

by Times Newsroom

Τραγικός ήταν ο επίλογος των ερευνών για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί από το Σάββατο στα Καλάβρυτα. Οι τρεις άνδρες εντοπίστηκαν νεκροί από τα μέλη μίας ομάδας διάσωσης που έπαιρναν μέρος στην επιχείρηση.

Οι ορειβάτες, χτυπήθηκαν όπως δείχνουν τα στοιχεία από χιονοστιβάδα και βρέθηκαν νεκροί το απόγευμα της Κυριακής, λίγα μέτρα από το χιονοδρομικό στα Καλάβρυτα.

Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, οι τρεις άνδρες προσπαθούσαν να βρουν πάγο για να σκαρφαλώσουν, εκτός των ορίων του χιονοδρομικού κέντρου, σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο. Εκεί σημειώθηκε χιονοστιβάδα που τους στέρησε τη ζωή, όπως αναφέρει  το kalavrytanews.com.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, οι τρεις άνδρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της “μαυρολίμνης”.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων και τις πρωινές ωρες έφτασε κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από Πάτρα.

Θύματα όπως έγινε γνωστό είναι ο 56χρονος Γιάννης Τορέλλι, μορφή του ορειβατικού κινήματος στην Πάτρα, ο 40χρονος Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών και ο 49χρονος Παναγιώτης Τέκος, προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία και μόνιμος κάτοικος Πατρών. Και οι τρεις μοιράζονταν την ίδια αγάπη για την αναρρίχηση και πήγαιναν στα Καλάβρυτα κάθε χειμώνα τα τελευταία χρόνια, για το απολαύσουν.

 

Παναγιώτης Τέκος

Παναγιώτης Τέκος

Γιάννης Τορέλλι

Γιάννης Τορέλλι

Θανάσης Σωτηρόπουλος

Θανάσης Σωτηρόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com