Τσιόδρας: «Βρετανοί πολίτες έστειλαν e-mail στον Μητσοτάκη ζητώντας συγγνώμη για τον Σούνακ»

Αυτό δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας

by Times Newsroom

Συγκεκριμένα μιλώντας στο Mega ανέφερε:

«Νομίζω ότι με τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε ο κ. Σούνακ ανέδειξε το θέμα. Αντί να κάνω κρίσεις εγώ, θα διαβάσω μια παράγραφο ενός από τα πολλά μηνύματα που φτάνουν από Βρετανούς πολίτες στο mail του πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τα οποία ζητούν συγγνώμη εκ μέρους των Βρετανών πολιτών.

Ένα από αυτά αναφέρει: “Αγαπητέ πρωθυπουργέ, ως Βρετανός πολίτης θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για τον παιδαριώδη και αγενή τρόπο με τον οποίο σας συμπεριφέρθηκε ο πρωθυπουργός μας κατά την επίσκεψή σας. Η μεταχείρισή σας αποτελεί απόδειξη της αδυναμίας και της έλλειψης θάρρους της κυβέρνησής μας. Όπως πολύ σωστά υπονοείτε, αν κάποιος δεν έχει το θάρρος των πεποιθήσεών του και δεν είναι διατεθειμένος να έχει μια ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με έναν φίλο και σύμμαχο, τότε αυτό λέει πολλά γι’ αυτόν”».

Ο Δημήτρης Τσιόδρας πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «ήταν πάρα πολλά τα ηλεκτρονικά μηνύματα που έλαβε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε αυτό το ύφος».

Δεν υπήρχε συμφωνία να μην γίνει αναφορά στα Γλυπτά του Παρθενώνα

Όσον αφορά τη διαρροή από την Ντάουνινγκ Στριτ για συμφωνία ώστε να μην τεθεί στη συνάντηση το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού επισήμανε:

«Κατηγορηματικά όχι, δεν υπήρχε τέτοια συμφωνία. Πάντα τίθεται από την ελληνική πλευρά αυτό το θέμα. Να σας θυμίσω και κάτι, στην προηγούμενη συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον Μπόρις Τζόνσον τον Νοέμβριο του 2011, όπου η ανακοίνωσή του αναφέρει ότι συζητήθηκε το θέμα». «Και εμείς δεν περιμέναμε ότι μέσα από τη συζήτηση θα έλεγε ”πάρ’ τα”, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να μην τεθεί αυτό το θέμα».

Για το αν γνώριζε η βρετανική πλευρά ότι θα τεθεί το θέμα, ο κ. Τσιόδρας απάντησε «προφανώς». Όπως εξήγησε:

«Εμείς από εδώ είχαμε πει τα θέματα που θα τεθούν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υπήρχε περίπτωση να πάει στο BBC και να κάνει συνέντευξη και να μην αναφερθεί στην ελληνική θέση σχετικά με τα μάρμαρα. Δηλαδή, ότι ανήκουν στην Ελλάδα, ότι έχουν κλαπεί και ότι η θέση τους είναι στην Αθήνα»..

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή