Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα θα σταθεί αρωγός στις πρωτοβουλίες της γαλλικής προεδρίας για μια ισχυρή Ευρώπη

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μετείχε σε πρωϊνό εργασίας στην πρεσβεία της συμμάχου χώρας στην Αθήνα

by Times Newsroom

«Για εμάς, η γαλλική προεδρία είναι μία προεδρία μεγάλων τομών για την Ευρώπη», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συμμετείχε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια σε πρωινό εργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας με τη συμμετοχή των πρέσβεων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο διοργάνωσε ο Γάλλος πρέσβης Patrick Maisonnave με ευκαιρία την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τη Γαλλική Δημοκρατία.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι «η Γαλλία είναι μία από τις χώρες που βρίσκονται στην καρδιά των ευρωπαϊκών εξελίξεων και στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση με πολιτικές πρωτοβουλίες», αναφέροντας ως παράδειγμα τη συζήτηση για τη Στρατηγική Αυτονομία της Ευρώπης, «μία πρωτοβουλία του Προέδρου Macron», η οποία θα οδηγήσει στο «να αποκτήσει η Ευρώπη χαρακτηριστικά μεγάλης δύναμης», τα οποία, όπως τόνισε, «σήμερα μπορεί να έχει σε επίπεδο αριθμών, αλλά δεν κατέχει σε επίπεδο ουσίας».

Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις γαλλικές προτάσεις, σημειώνοντας ότι οι προτεραιότητες της Γαλλίας, και ειδικότερα «η στρατηγική ατζέντα της Ευρώπης, η πράσινη μετάβαση, η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και η υιοθέτηση του κοινού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο είναι η καρδιά των θεμάτων που απασχολούν το ευρωπαϊκό μέλλον». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα θα σταθεί αρωγός στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Γαλλική Προεδρία για την εμπέδωση του κοινού μας οράματος μιας ισχυρότερης και πιο ενωμένης Ευρώπης», και διατύπωσε την ελπίδα το ίδιο πνεύμα συνεργασίας να επιδείξουν και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, γιατί «οι Ευρωπαίοι πολίτες αδημονούμε για περισσότερη Ευρώπη, πιο ισχυρή στον κόσμο, πιο κοινωνική, πιο πράσινη και πιο ανθεκτική».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή