Βορίδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Τι είναι αυτό που σας κάνει να μην ψηφίσετε την τροπολογία;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε τις πρωτοβουλίες για να κλείσει τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή».

by Times Newsroom

«Εχουμε καθαρή θέση. Οι άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση δεν πρέπει να έχουν θέση στο πολιτικό σύστημα», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σχετικά με τη συμπληρωματική τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια και προκάλεσε εκτός των άλλων και την παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρ. Τζανερίκου, ο οποίος είχε καταγγείλει την πρωτοβουλία του υπουργού.

Χθες στην Επιτροπή, ο υπουργός καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κλείνει το ματάκι στην αντισυστημική ψήφο» με τη στάση του να μην ψηφίζει καμία από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για να μη συμμετέχουν κόμματα με τα χαρακτηριστικά της Χ.Α. στις εκλογές. Απέδωσε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με τη στάση του απευθύνεται «στο μη πακτωμένο ιδεολογικά ακροατήριο» της Χ.Α. και ειδικότερα σε εκείνους που είναι «απλά τυφλά οργισμένοι με το σύστημα και θέλουν να το τιμωρήσουν με τον πιο σκληρό τρόπο».

Εμείς, είπε ο κ. Βορίδης, από τη Χ.Α. ότι «δεν θέλουμε να πάρουμε ψήφους, ούτε να έχουμε μαζί τους διάλογο ούτε να έχουμε χαδάκια ούτε να αφήσουμε περιθώρια ούτε να έχουμε αμφίσημες πολιτικές συμπεριφορές. Αλλοι είναι εκείνοι που κρατάνε μια επαμφοτερίζουσα στάση, κρυπτόμενοι από το δήθεν δεν κάναμε δεκτές τη μία ή την άλλη πρόταση».

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι η συμπληρωματική αυτή τροπολογία, «ως προς την ουσία της ρύθμιση, δεν κάνει βήμα πίσω» από τον αρχικό της στόχο. Βάζει τη λήψη απόφασης όχι από μια πενταμελή επιτροπή του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, αλλά από το σύνολο των 11 ανώτατων δικαστικών που μετέχουν σε αυτό, γιατί «θέλουμε η κρίση που θα εκδώσουν να είναι ενισχυμένη και να μην μπορεί κάποιος να πει ότι είναι διαβλητή ή ότι επιλέχθηκε η σύνθεση της επιτροπής του Α’ Τμήματος».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com