Βουλή: Αποσύρθηκε προσωρινά η ρύθμιση για τους ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ

Αποσύρθηκε προσωρινά η ρύθμιση για την παροχή έργου από ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ από τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη μετά από αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

by Times Newsroom

«Δέχομαι τη Βουλή ως πεδίο διαλόγου και όχι αντιπαράθεσης. Δεν θέλω μια σημαντική μεταρρύθμιση να κρυφτεί πίσω από ένα διαδικαστικό ζήτημα», είπε ο κ. Γεωργιάδης που επισήμανε ωστόσο ότι η ρύθμιση ήταν αίτημα και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και άλλων φορέων του ιατρικού κόσμου.

«Έγινε επί της αρχής συζήτηση αναφέρθηκα εκεί στη βούληση μου να συμπεριλάβω ένα τέτοιο άρθρο. Το ξέρουν όλοι από τη πρώτη στιγμή γιατί το ζητάμε αυτό και τώρα μου λέτε υπάρχει διαδικαστικό ζήτημα. Δεν μου αρέσουν οι προσχηματικοί καβγάδες αν το πρόβλημά σας είναι διαδικαστικό και έχετε διάθεση να υποστηρίξετε την τροπολογία και δεν διαφωνείτε στην ουσία, θα το αποσύρω και θα φέρω τροπολογία την άλλη βδομάδα», είπε ο κ. Γεωργιάδης με τον Διονύση Καλαματιανό από τον ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνει: «Πάτε και κάνετε κάτι που δεν προβλέπεται. Αυτό που φέρνετε δεν έναν νομοτεχνική αλλά άρθρο αυτοτελές, φέρτε το ως τροπολογία όπως προβλεπόταν. Φέρτε το κανονικά να γίνει ουσιαστική και τυπικά σωστή συζήτηση».

«Κανείς δεν αμφέβαλε ότι είχατε πρόθεση να τη φέρετε. Η βουλή είναι πεδίο διαλόγου και όχι αιφνιδιασμού. Είναι αιφνιδιασμός όταν εισάγεται διάταξη νόμου στο πέρας του καταλόγου των ομιλητών», είπε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Κατρίνης με τον κ. Γεωργιάδη να επανέρχεται: «Τη διαγράφω και θα την φέρω την άλλη βδομάδα σε τροπολογία. Δεν θέλω να μείνει παραμικρή σκιά».

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com