Βρετανία: Οι σκελετοί περισσότερων από 240 ανθρώπων βρέθηκαν κάτω από παλιό πολυκατάστημα

Τα λείψανα περισσότερων από 240 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και παιδιά, ανακαλύφθηκαν από αρχαιολόγους κάτω από ένα πρώην πολυκατάστημα.

by Times Newsroom

Η «τεράστια και σημαντική» ανακάλυψη έγινε κάτω από το παλιό πολυκατάστημα Ocky White στο Haverfordwest του Pembrokeshire, στην Ουαλία. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα λείψανα προέρχονται από το Ιερό του Αγίου Σωτήρα, που ιδρύθηκε από ένα Δομινικανό τάγμα μοναχών περίπου το 1256.

Ένας ειδικός είπε ότι η ανακάλυψη προσφέρει ένα «παράθυρο στο μεσαιωνικό Haverfordwest».

Το Ocky White ήταν ένα δημοφιλές κατάστημα για περισσότερο από έναν αιώνα, πριν κλείσει το 2013. Τα ανθρώπινα λείψανα ανακαλύφθηκαν μέσα στα ερείπια ενός παλαιού μεσαιωνικού οικισμού, ο οποίος βρισκόταν κάτω από το πολυκατάστημα.

Ο επόπτης της ανασκαφής, Άντριου Σόμπρουκ, περιέγραψε τον οικισμό ως ένα σημαντικό συγκρότημα κτιρίων με κοιτώνες, scriptoriums – δηλαδή δωμάτια αφιερωμένα στη γραφή και χειρόγραφα – στάβλους και ένα νοσοκομείο.

σκελετοί

«Είναι ένα πολύ αξιόλογο μέρος ταφής. Υπάρχει ποικιλία ανθρώπων, από πλούσιους μέχρι γενικούς κατοίκους της πόλης», είπε. Πιστεύεται ότι το νεκροταφείο θα μπορούσε να χρησιμοποιούταν μέχρι και τις αρχές του 18ου αιώνα.

Περίπου τα μισά από τα λείψανα είναι παιδικά, κάτι που λέγεται ότι αντανακλά το υψηλό ποσοστό θνησιμότητάς τους εκείνη την εποχή. Όλα τα οστά θα αναλυθούν από ειδικό, πριν ταφούν εκ νέου σε καθαγιασμένο έδαφος κοντά στην περιοχή όπου βρέθηκαν.

Ορισμένα από τα λείψανα έχουν βρεθεί με τραύματα στο κεφάλι, που θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί σε μάχες, και συγκεκριμένα από βέλη ή σφαίρες μουσκέτου, σύμφωνα με τον κ. Σόμπρουκ.

Μια θεωρία λέει ότι τα θύματα θα μπορούσαν να χρονολογούνται στην εποχή μια επίθεσης στην περιοχή με επικεφαλής τον Owain Glyndŵr, ο οποίος ήταν ο τελευταίος γηγενής Ουαλός που κατείχε τον τίτλο του Πρίγκιπα της Ουαλίας – τίτλο που τώρα φέρει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Επρόκειτο για μια κοινή επίθεση από τις ουαλικές και γαλλικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν ενωθεί για να πολεμήσουν ενάντια στην αγγλική κατοχή της Ουαλίας. «Γνωρίζουμε ότι η πόλη πολιορκήθηκε το 1405 από τον Owain Glyndŵr και οι νεκροί θα μπορούσαν να είναι θύματα αυτής της σύγκρουσης», είπε ο κ. Σόμπρουκ.

«Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα μπορούσα να έχω δει ότι θα συμμετείχα σε κάτι τόσο μεγάλο», είπε η αρχαιολόγος Γκάμπι Λέστερ. «Η τοποθεσία αποδεικνύεται ότι αποτυπώνει ένα τεράστιο κομμάτι της ιστορίας της εποχής». Η ανασκαφή πραγματοποιήθηκε, καθώς υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία ενός νέου εμπορικού κέντρου στο σημείο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com