Ξαφνική παραίτηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα!

“Δεν το δέχομαι να είμαστε πρώτο κόμμα και να μην μπορώ να είμαι πρωθυπουργός, αλλά κάποιος άλλος, επειδή έτσι θέλει το... τρίτο κόμμα!”

by Times Newsroom

Ραγδαίες οι εξελίξεις τη νύχτα, για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μ΄αφορμή την ξαφνική απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, να αποσυρθεί από την αρχηγία του κόμματος και να παραχωρήσει τη θέση του στον Παύλο Πολάκη!

Στις δύο το πρωί, συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν τιτάνιες προσπάθειες να μεταπεισθεί ο πρόεδρος και να αποσύρει την απόφασή του να εγκαταλείψει την αρχηγία, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου και κυρίως να αναβάλλει την όποια συζήτηση για διαδοχή και μόνον από τα αρμόδια όργανα, για αμέσως μετά τις εκλογές.

Kάποιοι ρωτούσαν έντονα: “Γιατί Αλέξη; Τι συνέβη; Μέχρι χθες, καλά τα πηγαίναμε, τι ήταν αυτό, το τόσο σοβαρό, που σ΄έκανε να θέλεις να μας εγκαταλείψεις;”

Δεν το δέχομαι να είμαστε πρώτο κόμμα και να μην μπορώ να είμαι πρωθυπουργός, αλλά κάποιος άλλος, επειδή έτσι θέλει το… τρίτο κόμμα! ΄Οσο για τον Παύλο, θυμηθείτε τι συνέβη μ΄εμένα, ο Αλέκος μου έδωσε το “δαχτυλίδι της αρχηγίας” και με τη σειρά μου το δίνω στον Παύλο!

Η απόφασή μου είναι οριστική και αμετάκλητη, τόσο για την αποχώρησή μου από την αρχηγία, όσο και για τη συνέχιση του κρίσιμου προεκλογικού αγώνα, με την αρχηγία του Παύλου Πολάκη, που, είμαι βέβαιος ότι μπορεί να τα καταφέρει και μάλιστα πολύ καλύτερα από εμένα!”, φέρεται να τους δήλωσε.

Αμέσως εκδηλώθηκαν έντονες αντιδράσεις, οι φωνές ακούγονταν στην άλλη άκρη της πλατείας Κουμουνδούρου, μ΄αποτέλεσμα μέσα σε λίγη ώρα να συγκεντρρωθεί πλήθος οπαδών, που, με αγωνία ρωτούσαν “ρε παιδιά, τι συνέβη ξαφνικά”!

Ορισμένα μέλη, τόνιζαν ότι “στην ώρα του αγώνα και λίγο πριν ξαναγίνουμε κυβέρνηση, δεν είναι δυνατό να εγκαταλείπουμε τις θέσεις μας” και ορισμένοι επέμεναν ότι αφού είναι οριστική η απόφαση αποχώρησης του αρχηγού, θα πρέπει να ληφθεί συλλογική απόφαση για τη διαδοχή και σε κάθε περίπτωση να μην επιμείνει στο… διορισμό του Παύλου Πολάκη ως νέου αρχηγού, αλλά να αποφασίσουν, το συντομότερο, τα αρμόδια όργανα.

Κοντά στα ξημερώματα, κλήθηκε και ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης, που μόλις εμφανίστηκε, όλοι του φώναζαν: “Mη δεχθείς Παύλο”! Προέχει η ενότητα”! Μην το κάνεις”! “Να συνεχίσουμε με τον Αλέξη! Μίλα του κι εσύ”!

Βγείτε όλοι έξω”, είπε ο κ. Πολάκης αυστηρά, ως πρώτο δείγμα, του “ποιος θα κάνει στο εξής κουμάντο στο κόμμα. “Αφήστε μας μόνους, με τον Αλέξη”. Οι άλλοι αμέσως αποχώρησαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυό τους παραμένουν ώρες κλεισμένοι σ΄ένα γραφείο και ακόμη συζητούν.

Μέσα στην ημέρα αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις και θα γνωρίζουμε τελικά, αν ανακάλεσε και παραμένει αρχηγός ο Αλέξης ή θα αναλάβει, από σήμερα 1η Απριλίου, πλέον και επίσημα ο Παύλος!

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com