Υεμένη: Τουλάχιστον 80 νεκροί σε ποδοπάτημα για 18 ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας (Προσοχή! Σκληρά βίντεο)

Δεκάδες εξαθλιωμένοι κάτοικοι στην πρωτεύουσα της Υεμένης έχασαν με φρικτό τρόπο τη ζωή τους κατά τη διάρκεια διανομής οικονομικής βοήθειας ύψους 18 ευρώ στον καθένα.

by Times Newsroom

Τουλάχιστον ογδόντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 220 τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκε κόσμος που είχε συγκεντρωθεί σε σχολείο για τη διανομή οικονομικής βοήθειας χθες Τετάρτη, ανακοίνωσε ο Ανίς ας Σουμπάιχι, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της de facto κυβέρνησης των Χούθι, στην Υεμένη (φωτογραφία, επάνω, και βίνετο, κάτω, από το Twitter).

Πυροβολισμοί στον αέρα

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στη συνοικία Μπαμπ ελ Γιέμεν, στην Παλιά Πόλη της πρωτεύσουας Σαναά, δήλωσε στέλεχος των δυνάμεων ασφαλείας των Χούθι.

Οι αντάρτες Χούθι έκλεισαν αμέσως το σχολείο όπου διοργανώθηκε η διανομή της βοήθειας και απαγόρευσαν σε άτομα, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων, να πλησιάσουν.

Αυτόπτες μάρτυρες, ο Abdel-Rahman Ahmed και ο Yahia Mohsen, είπαν ότι ένοπλοι Χούθι πυροβόλησαν στον αέρα σε μια προσπάθεια να ελέγξουν το πλήθος, προφανώς χτυπώντας ένα ηλεκτρικό καλώδιο και προκαλώντας την έκρηξή του.

Προκλήθηκε πανικός

Αυτό προκάλεσε πανικό και οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων πολλών γυναικών και παιδιών, ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει δεκάδες άτομα στο έδαφος, άλλα νεκρά και άλλα να ουρλιάζουν καθώς οι άνθρωποι προσπαθούσαν να βοηθήσουν.

Το υπουργείο Εσωτερικών που διοικείται από τους αντάρτες ανακοίνωσε ότι συνέλαβε δύο διοργανωτές και πως διεξάγεται έρευνα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, ταξίαρχος Abdel-Khaleq al-Aghri, απέδωσε την τραγωδία στην «αυθαίρετη διανομή» χρημάτων χωρίς συντονισμό με τις τοπικές αρχές.

Εξαθλιωμένοι

Πολλοί Yεμενίτες, εξαθλιωμένοι έπειτα από χρόνια πολέμου, συγκεντρώθηκαν σε κέντρα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας ενόψει του Eιντ αλ Φιτρ, μιας από τις σημαντικότερες γιορτές για τους μουσουλμάνους.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι τα ποσά που δόθηκαν στο σχολείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία ανήλθαν σε 5.000 ριάλ Υεμένης (18 ευρώ, 20 δολάρια) ανά άτομο.

Η πρωτεύουσα της Υεμένης ελέγχεται από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν Χούθι από τότε που αυτοί εξόρμησαν από το βόρειο προπύργιό τους το 2014 και απομάκρυναν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.

Η κίνησή τους ώθησε έναν συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία να παρέμβει το 2015 για να προσπαθήσει ν’ αποκαταστήσει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.

Η σύγκρουση έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε πόλεμο δι’ αντιπροσώπων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν.

Ο πόλεμος έχει σκοτώσει περισσότερους από 150.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων μαχητών και αμάχων, και έχει προκαλέσει μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές καταστροφές στον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com