Υπερψηφίστηκε η άρση ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών

Με 285 «ναι»

by Times Newsroom

Με 285 υπέρ πέρασε η άρση ασυλίας των βουλευτών των Σπαρτιατών προκειμένου να καταθέσουν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τις καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα περί συσχέτισης με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, συνολικά ψήφισαν 286 βουλευτές εκ των οποίων οι 285 ψήφισαν υπέρ της άρσης και μόλις 1 καταψήφισε, επομένως οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών θα καταθέσουν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως ύποπτοι για την τέλεση του αδικήματος της εξαπάτησης των εκλογέων.H Ολομέλεια της Βουλής, λοιπόν, αποφάσισε την άρση της ασυλίας των: Αθανασίου Χαλκιά, Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, Γεωργίου Μανούσου, Αλεξάνδρου Ζερβέα, Ιωάννη Δημητροκάλλη, Διονυσίου Βαλτογιάννη, Γεωργίου Ασπιώτη, Μιχαήλ Γαυγιωτάκη, Ιωάννη Κόντη, Πέτρου Δημητριάδη και Κωνσταντίνου Φλώρου.

Κατά την συζήτηση και λήψη της απόφασης – σύμφωνα με τα άρθρα 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής – μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, ενώ τοποθετήθηκαν και οι βουλευτές, των οποίων ζητείτο η άρση της ασυλίας τους.

Θυμίζουμε ότι το αίτημα της άρσης της ασυλίας των έντεκα είχε ζητήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας που διεξάγει για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com