«Υπόσχομαι να σου τελειώσω την καριέρα», έστειλε ο Καλλιάνος στον γιατρό, σύμφωνα με τον δικηγόρο του αγγειοχειρουργού

«Δεν μπορεί να έχεις "περίσσια εκτίμηση" σε έναν πανεπιστημιακό που έχει δεχθεί φακελάκι»

by Times Newsroom

Για απειλητικό μήνυμα που φέρεται να έστειλε ο βουλευτής της Νέας ΔημοκρατίαςΓιάννης Καλλιάνος, στον γιατρό που επέβλεπε τη νοσηλεία του πατέρα του έκανε λόγο ο δικηγόρος του αγγειοχειρουργού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «TLive» του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha», έδωσε τα συλλυπητήριά του στον Γιάννη Καλλιάνο και την οικογένειά του για τον χαμό του πατέρα του, ενώ σημείωσε πως «αν δεν υπήρχε η αναφορά για το φακελάκι, δεν θα υπήρχε καμία απάντηση στα όσα έλεγε για ιατρική αμέλεια και για πλημμελή αντιμετώπιση του πατρός του».

«Όταν, όμως, ακούγεται μια καταγγελία, που ουσιαστικά αποτελεί δολοφονία χαρακτήρα, όταν ακούγεται ότι ένας άνθρωπος, ακαδημαϊκός, όπως ο εντολέας μου, που διδάσει φοιτητές και γιατρούς, χειρουργεί δεκάδες ανθρώπους, σώζει ζωές, είναι αναγνωρισμένος επιστήμονας, όταν επιχειρείται να ακυρωθεί η ηθική υπόσταση αυτού του ανθρώπου, το ελάχιστο που έχω να κάνω είναι να απαντήσω, σεβόμενος πάντα τον πόνο της οικογένειας».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε σε όψιμη καταγγελία, «που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα», ενώ τόνισε πως ο Γιάννης Καλλιάνος φαινόταν να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τον γιατρό, λέγοντας, μάλιστα, πως «υπάρχει μήνυμα γραπτό του Γιάννη Καλλιάνου δύο μέρες πριν από τον θάνατο του πατέρα του, που κλείνει με τη φράση «περίσσια εκτίμηση» στο πρόσωπο του εντολέα μου. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τι λέει. Ούτε δίκη θα κάνουμε εδώ. Κλείνει με την έκφραση «με περίσσια εκτίμηση». Δεν μπορεί να υπάρχει περίσσια εκτίμηση, αν ένας πανεπιστημιακός έχει δεχθεί φακελάκι 500 ευρώ, δεν τον έχεις σε εκτίμηση».

Ερωτηθείς σχετικά με τον λόγο που μπορεί να κατήγγειλε ο Γιάννης Καλλιάνος τον γιατρό, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απάντησε: «Σε έναν άνθρωπο, που είναι καθηγητής και έχει μπροστά του έναν βουλευτή, και ο αδερφός του βουλευτή είναι επίσης γιατρός, στην ιατρική υπάρχει κανόνας απαράβατος, όταν εξυπηρετούνται συγγενείς γιατρού, δεν του δίνεις ούτε ένα μπουκάλι κρασί. Έχεις μπροστά σου έναν βουλευτή, θα αποδεχτείς προσφορά χρημάτων, γι’ αυτό που είναι καθήκον σου να κάνεις;

Με ρωτάτε για ποιο λόγο να καταγγείλουν; Δεν υπάρχει τυχαία το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, δεν υπάρχει τυχαία η ψευδής καταμήνυση. Τον λόγο που το έκαναν δεν μπορώ να τον γνωρίζω. Ξέρω ότι ο Καλλιάνος έστειλε: «Υπόσχομαι να σου τελειώσω την καριέρα». Όλα αυτά μπορούν να με οδηγήσουν σε ένα συμπέρασμα…».

Τέλος, ο δικηγόρος του γιατρού σημείωσε: «Θα γίνει ΕΔΕ, μπορεί να γίνει προκαταρκτική. Ένας που προσφέρει δώρο σε δημόσιο υπάλληλο διαπράττει αδίκημα, την ενεργητική δωροδοκία. Πλέον με το υφιστάμενο καθεστώς είναι ενεργητική δωροδοκία. Πηγαίνουμε στην παθητική δωροδοκία, μόνο αν (ο άλλος) αποδεχθεί την προσφορά».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com