Κούρδοι του Ιράκ: Οι Πεσμεργκά «μαζί με την Ιταλία ενάντια στο ISIS»

«Η Ιταλία ήταν μεταξύ των πρώτων που βοήθησε τον λαό μας και τον στρατό μας στην καταπολέμηση του ISIS – συνέχισε ο Ισμαήλ κατά τη διάρκεια συνάντησης με Ιταλούς δημοσιογράφους.

by Times Newsroom

Η διεθνής κρίση και η αστάθεια των χωρών της Μέσης Ανατολής κινδυνεύουν να ξυπνήσουν τα κοιμισμένα κελιά, εκείνους τους τρομοκράτες που είναι έτοιμοι να χτυπήσουν στο όνομα του αυτοαποκαλούμενου Χαλιφάτου που πριν από δέκα χρόνια έσπειρε το θάνατο και τον τρόμο και στην Ευρώπη, γράφει το ιταλικό Ansa.

Και το πρόσωπο που γνωρίζει περισσότερο από όλους τον κίνδυνο είναι ο στρατός των Πεσμεργκά, η στρατιωτική δύναμη του ιρακινού Κουρδιστάν που πάντα πολεμούσε ενάντια στην ισλαμική τρομοκρατία.

 Στο πλευρό του, σε εκπαίδευση και στρατιωτική εκπαίδευση, βρίσκονται οι Ιταλοί στρατιώτες της αποστολής ‘Prima Parthica’, που σταθμεύουν στο Ερμπίλ από το 2014, ακριβώς στην καρδιά της αυτόνομης περιοχής του Ιράκ.

 «Είχαμε μεγάλη υποστήριξη από τον ιταλικό στρατό στην καταπολέμηση και την ήττα του ISIS – αυτά είναι τα λόγια του υπουργού των Πεσμεργκά,  Σόρες Ισμαήλ, συναντώντας τον διοικητή της αποστολής, συνταγματάρχη Φραντζέσκο Σεραφίνι.

«Ελπίζουμε να μπορέσουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι φίλοι και να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε».

Η συνεργασία των Ιταλών στρατιωτικών ήταν μια από τις σημαντικότερες στηρίξεις που λάβαμε», τόνισε ο υπουργός.

«Η Ιταλία ήταν μεταξύ των πρώτων που βοήθησε τον λαό μας και τον στρατό μας στην καταπολέμηση του ISIS – συνέχισε ο Ισμαήλ κατά τη διάρκεια συνάντησης με Ιταλούς δημοσιογράφους.

Μια συμφωνία που συνεχίζεται σήμερα και η οποία οδήγησε στη βελτίωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των στρατιωτών μας. Χωρίς αυτή τη συμβολή δεν θα μπορούσε ποτέ να φτάσει σε ορισμένα πρότυπα».

Για το λόγο αυτό, αντιμέτωπος με τη διατυπωμένη υπόθεση της αποχώρησης των στρατιωτικών δυνάμεων του συνασπισμού, ο Κούρδος αρχηγός άμυνας εκφράζει την αντίθεσή του.

«Αν το σώμα έφευγε ποτέ – υπογραμμίζει – ένας τεράστιος χώρος μεγάλης ταλαιπωρίας και θα άνοιγε πολλά προβλήματα», που συνδέεται επίσης με την πιθανότητα, ούτε καν πολύ μακρινή, της επιστροφής της ισλαμικής τρομοκρατίας.

«Οι Πεσμεργκά – συνέχισε – υποστηρίζουν τη μονιμότητα του συνασπισμού, ακόμη και με τα αμερικανικά στρατεύματα».

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο την κουρδική κυβέρνηση είναι ορισμένες περιοχές της περιοχής, που κυμαίνονται από το νοτιοανατολικό Κουρδιστάν του Ιράκ έως τα σύνορα με τη Συρία, η οποία είναι ιδιαίτερα ασταθής λόγω της απουσίας στρατιωτικών στρατευμάτων κατά του ISIS.

«Για αυτόν τον λόγο – υπογράμμισε ο υπουργός – δημιουργούμε δύο κοινές ταξιαρχίες με Ιρακινούς στρατιώτες και πεσμεργκά που επιχειρούν σε εκείνη την περιοχή ισχυρής αστάθειας και όπου το ISIS ετοιμάζεται να σηκώσει ξανά κεφάλι».

Σε αυτό προστίθεται, αναπόφευκτα, η κρίση στη Μέση Ανατολή και η ένταση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι διασχίζουν τον ουρανό του Ιράκ, σε αυτή την ανταλλαγή κατηγοριών που βλέπει την Τεχεράνη και το Τελ Αβίβ σε πολεμική βάση.

«Η ελπίδα – υπογράμμισε ο υπουργός Πεσμεργκά – είναι ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μπορεί να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό.

Ως Κούρδοι πάντα αναζητούσαμε τον δρόμο προς την ειρήνη, παρά το γεγονός ότι ήμασταν θύματα γενοκτονίας και απαίσιας βίας. Προσωπικά εγώ ελπίζω ότι επιτέλους έγινε κατανοητό ότι το Κουρδιστάν ήταν πάντα ένας τόπος ειρήνης και ζωής, συνύπαρξης διαφορετικών λαών και θρησκειών.

Πριν από το 1948, πολλοί Ισραηλινοί ζούσαν επίσης, χωρίς προβλήματα. «Ο πόλεμος είναι ήττα για όλους», τα τελευταία λόγια του υπουργού καθώς χαιρετούσε την ιταλική αποστολή που επέστρεφε στο Camp Singara, στη βάση του Ερμπίλ.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com