Υπόθεση Πολυχρονόπουλου: «Ρεζίλεψε την οικογένειά του, μας ξεφτίλισε και μας κατέστρεψε» λέει ο γαμπρός του

«Μπροστά βοηθούσε και πίσω να είναι άλλος; Να έχει δύο πρόσωπα; Τι μπορείς να πεις τώρα;» ανέφερε ο Παύλος Τζίτζης.

by Times Newsroom

Ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Παύλος Τζίτζης πήρε θέση για την πολύκροτη υπόθεση και όλα όσα ακούγονται για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος».

«Ντρέπομαι. Ντρέπομαι να συναντήσω ακόμη και τους φίλους μου» ανέφερε ο Παύλος Τζίτζης που είδε και το δικό του όνομα να συσχετίζεται με την πολύκροτη υπόθεση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς ορισμένα χρήματα από τις δωρεές πολιτών, έμπαιναν σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό.

«Είδα κάποια χρήματα στον λογαριασμό μου, τα οποία ήταν περισσότερα από τον μισθό μου. Τρόμαξα. Λέω τόσα παίρνω, πώς βρέθηκαν παραπάνω. Ρώτησα τους συναδέλφους μου και δεν είχαμε πάρει τίποτα από τη δουλειά. Κάποια στιγμή με παίρνει ο κουνιάδος μου και μού λέει “ήταν χρήματα, τα πήρες”. Του απάντησα ναι και ζήτησε να του τα στείλω γιατί τα είχε ανάγκη. Ήταν χρήματα δωρεών», είπε στο Mega.

Όπως λέει, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος του τηλεφώνησε αμέσως μετά την ανάληψη των 700 ευρώ, για να του ζητήσει να του επιστρέψει τα χρήματα.

«Μου είπε ότι τα θέλει για να πάει στην Κρήτη να μαγειρέψει και του τα έστειλα αμέσως». Ο γαμπρός του Κων/νου Πολυχρονόπουλου, είναι πεπεισμένος πως μπλέχτηκε στην όλη υπόθεση επειδή έβαλε την υπογραφή του, σε ένα χαρτί που δεν έπρεπε. Τότε, όπως λέει, δεν πίστευε πως επρόκειτο για παγίδα του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας.

«Δεν ήξερα ότι υπόγραφα για αυτό το πράγμα. Άκουγα που συζητούσαν για μια επιχείρηση και ξαφνικά μου έφερε ένα χαρτί για να υπογράψω».

Οι αποκαλύψεις και οι μαρτυρίες για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, εξέπληξαν και τον ίδιο. Όλα αυτά τα χρόνια δεν τον είχε δει να παίζει και δεν τον είχε ακούσει να λέει το παραμικρό για θέμα τζόγου.

«Ρεζίλεψε την οικογένειά του. Κατέστρεψε εμένα, τη γυναίκα μου. Μας ξεφτίλισε. Ήθελε να κάνει όλα αυτά αλλά τη μανούλα του, την αδερφή του δεν τις σκέφτηκε; Μπροστά βοηθούσε και πίσω έπαιζε; Να έχει δύο πρόσωπα;».

Και ο ίδιος περιμένει τις εξελίξεις που έρχονται, καθώς ο εισαγγελέας διέταξε σήμερα προκαταρκτική έρευνα, την οποία θα κάνει το Τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας.

«Στην κοινωνική κουζίνα πήγαινε κόσμος που δεν μπορούσε να φάει. Μαγειρεύαμε από τα πράγματα που έφερνε ο κόσμος αλλά όταν ξεμέναμε πήγαινε ο Κωνσταντίνος και ψώνιζε. Επίσης, μία φορά την εβδομάδα μοίραζε τρόφιμα στους απόρους», τονίζει.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι «δεν τον έχω δει να πουλά πράγματα, όπως έχει ακουστεί».

Ερωτώμενος, πώς γίνεται να μην γνώριζε ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος πήγαινε τόσο συχνά σε πρακτορεία, ο κ. Τζίτζης απαντά ότι «δεν ζω στην Αθήνα, αλλά στην Αίγινα. Εδώ βρίσκομαι μόνο τα σαββατοκύριακα. Κατά καιρούς έχω μαγειρέψει και έχω βοηθήσει στην κοινωνική κουζίνα. Δεν γνώριζα τίποτα για την εξάρτηση που έχει από τον τζόγο. Έβλεπα να τον αγκαλιάζει ο κόσμος και δεν πήγε το μυαλό μου ποτέ παραπέρα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή