Σφοδρές αντιδράσεις κομμάτων, δικαστών και δημοσιογράφων για Πολάκη – Τον «αδειάζει» ο Τσίπρας

«Σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κόμμα θα ήταν ήδη εκτός…»

by Times Newsroom

Μόνος εναντίον όλων βρίσκεται ο Παύλος Πολάκης μετά την ανάρτηση με την οποία ζητούσε «εκκαθάριση στο βαθύ κράτος», καθώς απέναντι του βρίσκονται όλα τα κόμματα (ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ), δικαστές και δημοσιογράφοι, ενώ υπήρξε και παρέμβαση εισαγγελέα.

Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα τον στηρίξει όπως στο παρελθόν, αλλά αντιθέτως τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Πιο αναλυτικά, πρώτη αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως «οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια. Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κάνει ο κ. Τσίπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επίσης αυτονόητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππά», αναφέρει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος».

Έπειτα, το ΠΑΣΟΚ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου… Σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κόμμα θα ήταν ήδη εκτός πρόσωπα που παραληρούν κατά των θεσμών».

Επίσης, το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σημείωσε πως «είναι πολύ βολική μια αντιπαράθεση που εντοπίζει το “βαθύ κράτος” σε κάποιους δημοσιογράφους και δικαστικούς κι όχι σε όσους έχουν τα “κλειδιά” της οικονομίας, με βάση τα οποία ελέγχουν και παρεμβαίνουν στους μηχανισμούς του κράτους, στα ΜΜΕ, στις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα δικά τους συμφέροντα. Και φυσικά με αυτόν τον τρόπο να μένουν στο απυρόβλητο οι κοινές αντιλαϊκές δεσμεύσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέναντι σε όλους αυτούς».

Παρέμβαση εισαγγελέα

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις μεταξύ των οποίων αυτές της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Στις επίμαχες αναρτήσεις υπήρξαν αναφορές και σε δικαστικούς λειτουργούς που μετέχουν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου, που τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει την απόφαση του για την υπόθεση με κατηγορούμενο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ενώ ο Παύλος Πολάκης βάζει, επιπλέον, στο «κάδρο» δημοσιογράφους και τραπεζίτες.

Σε ότι αφορά το σκέλος της έρευνας σχετικά με τον Παύλο Πολάκη η Εισαγγελία, λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή ζητώντας την άρση της ασυλίας του προκειμένου να κληθεί σε εξηγήσεις.

«Άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας»

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητεί την «άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας» με ανακοίνωση της που έχει τίτλο: «σχετικά με τις προγραφές και τις απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Π. Πολάκη για ομαδικές «εκκαθαρίσεις» Θεσμικών Οργάνων του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Χώρας».

«Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας» τονίζουν δικαστές και εισαγγελείς σημειώνοντας ότι « Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων. Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».

Τι απαντούν δημοσιογράφοι

Δημοσιογράφοι που συμπεριλαμβάνονταν στα πρόσωπα που στοχοποίησε ο Παύλος Πολάκης, έδωσαν την δική τους απάντηση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχικά, ο Νίκος Χατζηνικολάου με ανάρτηση που έκανε στο Twitter, σημείωσε το εξής:

«Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ.Πολάκη είναι στη γραμμή της… δημιουργικής ασάφειας. Αναμένουμε επίσημη και συγκεκριμένη τοποθέτηση».

«Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ.Πολάκη είναι στη γραμμή της… δημιουργικής ασάφειας. Αναμένουμε επίσημη και συγκεκριμένη τοποθέτηση».

Επίσης, ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος, έγραψε στη παραπάνω δημοφιλή πλατφόρμα:

«Ο βουλευτής Πολάκης δημοσιεύει λίστες με ονόματα & φωτογραφίες δημοσιογράφων και δικαστών.

Πούρος, πλέριος φασισμός.

Για την ιστορία, το κολάζ με τις φωτό δημοσιογράφων δεν είναι δικό του, δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στην «εφημερίδα» Μακελειό.

Καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Επιπλέον, ο Δημήτρης Οικονόμου αναφερόμενος στην ανάρτηση που προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα, σημείωσε το εξής:

«Ένα άλλος @pavpol2222 στο παρελθόν ανάρτησε την ίδια φωτο καταδικάστηκε και πληρώνει ακόμα. Πολιτικά είναι ο ορισμός του φασισμού Να τον χαίρονται στον @syriza_gr».

Ο Άρης Πορτοσάλτε επέρριψε ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για την ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε πως:

«Ήταν που, κατά κάποιους ο σοβαρός Τσίπρας θα απομάκρυνε τον Πολάκη, με αφορμή τον Χαιρετάκη!

Πόσο αθώες σκέψεις όταν πρόκειται για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο το πρόσωπο Τσίπρα-Πολάκη εκφράζει;..».

Ακόμη, ο Θανάσης Μαυρίδης σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ανέφερε το εξής:

«Σε ευχαριστώ Παύλο Πολάκη. Είχα αρχίσει να ξεχνάω τι σημαίνει η Αριστερά του Εμφυλίου και της ΟΠΛΑ».

Οι αναρτήσεις Πολάκη

Υπενθυμίζεται, ότι ο Παύλος Πολάκης έκανε τρεις αναρτήσεις στο Facebook, με την πρώτη να προκαλεί αντιδράσεις, καθώς καταφέρθηκε κατά δικαστών και δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «βαθύ κράτος» που κυριαρχεί στη χώρα, παρουσιάζοντας φωτογραφίες και ονόματα δημοσιογράφων, δικαστών και επικεφαλής τραπεζών, σημειώνοντας ότι «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς, δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά».

Μετά από λίγη ώρα, βρέθηκε στα Σφακιά και ανέβασε στο Facebook φωτογραφίες από την περιοχή, ενώ σε μία από αυτές ποζάρει με την σύζυγο του και έγραψε στη λεζάντα το εξής:

«Βόλτα στα Σφακιά σήμερα ,στην Άνωπόλη με τη Δώρα.

Σε τόπους με απεριόριστους ορίζοντες ,καθαρό αέρα και λεβέντες ανθρώπους (χωριό της μάνας μου)

Θυμήθηκα πολλά ανεβαίνοντας απ αυτά που έγιναν εδώ το 2010-14».

Έπειτα, τοποθετήθηκε για τρίτη φορά μέσω των social media και έγραψε το εξής:

«Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή.

Με “πηγές” δεν θα ανοίξω διάλογο ….

Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά.

Εκεί θα μιλήσουμε

και θα διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο!».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com