Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν την μούμια της Νεφερτίτης

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν επιτέλους τον τάφο μιας από τους πιο διάσημους ηγεμόνες της Αιγύπτου, της βασίλισσας Νεφερτίτης.

by Times Newsroom

Ο κορυφαίος Αιγυπτιολόγος Zahi Hawass αποκάλυψε ότι επιστήμονες ανακάλυψαν δύο μούμιες που κείτονταν στην Κοιλάδα των Βασιλέων , αναφέρει το Newsweek. Ενώ οι αρχαιολόγοι εξακολουθούν να περιμένουν τα αποτελέσματα του DNA, πιστεύουν ότι έχουν βρει τα λείψανα της βασίλισσας Νεφερτίτης και της κόρης της  Αγκεσεναμούν, συζύγου του Τουταγχαμών .

Ο Hawass είπε στην ισπανική εφημερίδα El Independiente: «Είμαι σίγουρος ότι θα αποκαλύψω τη μούμια της Νεφερτίτης σε έναν ή δύο μήνες». Οι μούμιες φέρεται να προέρχονται από τους τάφους KV21 και KV35, στην Κοιλάδα των Βασιλέων στο Λούξορ, σύμφωνα με την The Telegraph.

Ο Hawass πρόσθεσε ότι εάν η μούμια αποδειχθεί ότι είναι η βασίλισσα Νεφερτίτη, θα κάνουν αξονικές τομογραφίες για να αποκαλύψουν την αληθινή ομορφιά της μονάρχη, η οποία θεωρείται πως ήταν θρυλική.

Ωστόσο, ο Hawass εξήγησε ότι μεγάλο μέρος της αρχαίας αιγυπτιακής ιστορίας είναι ακόμα άγνωστο, καθώς οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει τα περισσότερα από τα λείψανα. Σύμφωνα με την The Telegraph, είπε: «Έχουμε μόλις βρει το 30 τοις εκατό του τι κρύβεται από κάτω. Η σύγχρονη Αίγυπτος είναι χτισμένη πάνω στην Αρχαία και αυτός είναι ο λόγος που η κληρονομιά που παραμένει κρυμμένη είναι τεράστια».

Η βασίλισσα Νεφερτίτη βασίλεψε από το 1353–36 π.Χ., όταν η αρχαία Αίγυπτος ήταν στην πιο ακμάζουσα περίοδό της. Η Μισέλ Μοράν,συγγραφέας τoυ βιβλίου «Νεφερτίτη» , είπε στον Guardian : «Ήταν η Κλεοπάτρα της εποχής της. Εξίσου όμορφη, εξίσου πλούσια και εξίσου ισχυρή – αν όχι πιο ισχυρή».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com