Aκροδεξιοί κυνηγούν γυναίκα που «βεβήλωσε» εικόνα με τον Στάλιν στον καθεδρικό της Τιφλίδας

Δεκάδες ρώσοφιλοι ακροδεξιοί διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο σπίτι μιας γυναίκας στη Γεωργία, που πέταξε μπογιά σε μια εικόνα που απεικονίζει τον Ιωσήφ Στάλιν στον καθεδρικό ναό της Τιφλίδας.

by Times Newsroom

Τα αποκαλυπτήρια πρόσφατα στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας της εικόνας που δείχνει την Αγία Ματρώνα της Μόσχας να ευλογεί τον γεννημένο στη Γεωργία δικτάτορα της ΕΣΣΔ Στάλιν σε μια από τις σκηνές του βίου της προκάλεσαν σάλο στην πρωτεύουσα της χώρας.

Την εικόνα είχε δωρίσει στο ναό η «Συμμαχία των Πατριωτών», ένα συντηρητικό φιλορωσικό κόμμα. Οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών κάλεσαν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας να απομακρύνει την εικόνα με τον Στάλιν από τον καθεδρικό ναό.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας, Άντρια Γιαγκμαϊτζε, έκανε λόγο για αντιεκκλησιαστική εκστρατεία, λέγοντας ότι «αυτό δεν είναι μια εικόνα του Στάλιν», αλλά μάλλον μια εικόνα με τον Στάλιν. «Και κακοί μπορούν να εμφανίζονται σε εικόνες, όπως ο Διοκλητιανός. Αλλά αυτή είναι μια διαφορετική περίπτωση, ο Στάλιν δεν παρουσιάζεται εδώ σε αρνητικό πλαίσιο», είπε.

Απειλές κατά της γυναίκας που πέταξε μπογιά στην εικόνα με τον Στάλιν

Για τη Νάτα Περάτζε, που φέρεται να πέταξε την μπογιά στην εικόνα, η παρουσίαση του Στάλιν στον ναό συνιστά «όπλο επιρροής» με «ρωσικό δάκτυλο».

«Ο Στάλιν σκότωσε ολόκληρη την οικογένειά μου, ενστάλαξε τον τρόμο και τον φόβο, δεν ήταν ήρωας», είπε η γυναίκα στο Politico.
H Περάτζε άρχισε να δέχεται απειλές αφού δημοσίευσε ένα βίντεο τριών δευτερολέπτων στο Facebook, που έδειχνε την εικόνα καλυμμένη με μπογιά.

Η ακροδεξιά ομάδα Alt Info, η οποία έκαψε σημαίες της ΕΕ, αφού η Γεωργία έλαβε το καθεστώς υποψήφιας για ένταξη χώρας τον Δεκέμβριο, πολιόρκησε το διαμέρισμά της Περάτζε την Τετάρτη και προσπάθησε να εισβάλει στο κτίριο, αλλά επενέβη η αστυνομία.

Ο οργανισμός αυτός τόνισε ότι έως και 80.000 κληρικοί σκοτώθηκαν για την πίστη τους επί διακυβέρνησης Στάλιν και ζήτησε από την κυβέρνηση της Γεωργίας να εφαρμόσει τον νόμο που απαγορεύει την εμφάνιση σοβιετικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους.

Αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος Γεωργίας χαρακτήρισαν την βεβήλωση της εικόνας ως «αντιχριστιανική, αντιεκκλησιαστική και προκλητική πράξη». Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της νομικής επιτροπής στο κοινοβούλιο της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι το κυβερνών κόμμα σχεδιάζει να επιβάλει αυστηρότερες τιμωρίες για «προσβολή θρησκευτικών κτιρίων και αντικειμένων» προκειμένου να «αποτρέψει τις προσβολές εναντίον… εκκλησιών».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com