Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Στην Αθήνα ο Ζελένσκι – Καιρός: Έρχεται «καυτή» εβδομάδα με 40αρια

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη. Τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί 12 χωριά, κάηκαν εννέα σπίτια και μία εκκλησία. Στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα δάσους, καλλιεργήσιμων εκτάσεων, μελίσσια και κτηνοτροφικές μονάδες ενώ η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

by Times Newsroom

Σκίτσο του Ηλία Μακρή (Η Καθημερινή, 20/08/23)

Η εσωτερική επικαιρότητα

  • Ταυτότητες: Ουρές έξω από αστυνομικά τμήματα για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες – «Τίποτα το δαιμονισμένο, το αντιχριστιανικό» – Οικονόμου: Είναι το «όχημα» για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου
  • Tροχαίο στη Βάρκιζα: Αυτοκίνητο που οδηγούσε ηλικιωμένος σκότωσε 40χρονο σε αναπηρικό αμαξίδιο και δύο σκυλάκια – Ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας
  • Ερμού: Σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας άνδρας που μαχαιρώθηκε – Στη σύλληψη ενός δράστη επίθεσης με μαχαίρι εναντίον ενός ομοεθνή του από το Πακιστάν, σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, την οδό Ερμού, όπου εκείνη την ώρα υπήρχε αρκετός κόσμος, προχώρησε το βράδυ της Κυριακής η ΕΛ.ΑΣ.
  • Έβρος: Περίπου 900 άτομα, ανά ημέρα, προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα στο διάστημα 14-17 Αυγούστου
  • Τα μηνύματα του 112: Λόγω των διαστάσεων που έλαβε η πυρκαγιά τις τελευταίες δύο μέρες έχουν εκδοθεί συνολικά εννέα μηνύματα από το 112.
  • Δωρικό: Το χωριό Δωρικό σώθηκε πραγματικά την τελευταία στιγμή με επέμβαση εναέριου μέσου, επίγειων δυνάμεων της πυροσβεστικής και κατοίκων, αλλά και «σύμμαχο» την αλλαγή της φοράς των ανέμων. Ωστόσο, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε ορισμένες περιπτώσεις.
  • Τραυματίες πυροσβέστες: Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έχουν διακομιστεί τρεις πυροσβέστες που επιχειρούσαν στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Έβρο.

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι σήμερα στην Αθήνα

  • Η επίσκεψη: Η επίσκεψη δεν επιβεβαιώνεται καθώς για λόγους ασφαλείας το πρόγραμμα του Ουκρανού προέδρου διατελεί υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας.
  • Το δείπνο: Σύμφωνα με πληροφορίες θα παρευρεθεί στο δείπνο που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους ηγέτες των χωρών των δυτικών Βαλκανίων.
  • Οι Ευρωπαίοι ηγέτες: Στο δείπνο αναμένεται να είναι παρόντες τόσο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όσο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Το στοίχημα της εφαρμογής των μέτρων για την οπαδική βία

  • Τα μέτρα: Οι λέσχες οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν, ενώ ανακοινώθηκε επίσης η δημιουργία παρατηρητηρίου βίας με τη συμμετοχή και άλλων ευρωπαϊκών κρατών, το κλείσιμο των θυρών και το ύστατο μέτρο του αποκλεισμού των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
  • Η εφαρμογή: Το στοίχημα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση δεν είναι άλλο από την εφαρμογή αυτών των μέτρων, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν ανακοινωθεί ξανά στο παρελθόν χωρίς όμως ποτέ να εφαρμοστούν στην πράξη.
  • Τα νέα στοιχεία: Την ίδια ώρα νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση των χούλιγκανς. Όπως αποκαλύπτει το Βήμα, συγκεκριμένοι χούλιγκαν έφτασαν στο σημείο να παρακολουθούν τις κινήσεις των αστυνομικών, να καταγράφουν τα οχήματά τους, να επιδιώκουν τετ α τετ μαζί τους και να τους απειλούν με σειρά ενεργειών εναντίον τους.

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Τζόρτζια Μελόνι: Ντρέπομαι που μας συζητάνε επειδή συμπατριώτες μου δεν πλήρωσαν σε εστιατόριο της Αλβανίας – «Η Ιταλία που θέλω να εκπροσωπώ δεν είναι ένα έθνος που νομίζει ότι είναι αστείο να εξαπατά τους άλλους»
  • Γερμανία: Το ακροδεξιό κόμμα AfD είναι η «μεγαλύτερη απειλή» για τη δημοκρατία στη χώρα, προειδοποιεί ο Μπάουμ
  • Ισημερινός: Προβάδισμα για την 45χρονη Λουίσα Γκονσάλες – Στον δεύτερο γύρο πέρασε ο υποψήφιος της δεξιάς Ντανιέλ Νομπόα
  • Γουατεμάλα: Το απρόσμενο φαβορί του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, ο οποίος διεξήχθη χθες Κυριακή, ο Μπερνάρντο Αρέβαλο, εκλέγεται νέος αρχηγός του κράτους, με βάση την καταμέτρηση της εφορευτικής επιτροπής, του Ανώτατου Εκλογοδικείου (TSE), στο 95% των εγκύρων ψηφοδελτίων.
  • ΗΠΑ: Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε χθες Κυριακή πως δεν έχει πρόθεση να πάρει μέρος στα τηλεοπτικά ντιμπέιτ που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της εσωκομματικής διαδικασίας των Ρεπουμπλικάνων, το πρώτο από τα οποία προγραμματίζεται να προβληθεί μεθαύριο Τετάρτη.
  • Μπουρκίνα Φάσο: Πέντε μέλη της αστυνομίας της Μπουρκίνα Φάσο, που εκτελούσαν αναγνωριστική αποστολή, έχασαν τη ζωή τους προχθές Σάββατο κατά τη διάρκεια επίθεσης στο κεντροανατολικό τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο χθες Κυριακή, συμπληρώνοντας πως σαράντα «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν στην ανταπόδοση των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο Μπομπ Μενέντεζ θα επισκεφθεί την Κύπρο

  • Η επίσκεψη: Την Κύπρο επισκέπτεται την ερχόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος θα βρεθεί στο νησί, λίγες ημέρες μετά τα γεγονότα στη νεκρή ζώνη.
  • Τα επεισόδια: Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες, άνδρες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ (της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο), δέχθηκαν επίθεση από Τουρκοκυπρίους στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, όταν πήγαν να παρεμποδίσουν τις παράνομες κατασκευαστικές εργασίες που διεξάγονται από το κατοχικό καθεστώς στην περιοχή.
  • Οι ασκήσεις: Την ίδια ώρα, για μία ακόμη χρονιά αναμένεται να λάβουν χώρα ασκήσεις της κυπριακής εθνοφρουράς από κοινού με τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.

Ισπανία: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ποδόσφαιρο γυναικών

  • Η κατάκτηση: Η Ισπανία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου στις γυναίκες καθώς επικράτησε 1-0 της Αγγλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
  • Ο τελικός: Οι Ισπανίδες ήταν ανώτερες κι έφτασαν στη νίκη χάρη σε γκολ της Καρμόνα Γκαρσία στο 29′, ενώ έχασαν και πέναλτι στο 70′ με την Ερμόσο.
  • Η ιστορία: Η Ισπανία έγραψε ιστορία καθώς έγινε μόλις η δεύτερη χώρα, μετά τη Γερμανία, που έχει στην κατοχή της Παγκόσμιο Κύπελλο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com