Αλβανία: Ζητείται η παραίτηση του δημάρχου Τιράνων, οι διαδηλωτές ρίχνουν εκρηκτικά προς το δήμο

Αρκετοί σημαντικοί διευθυντές και πρώην διευθυντές του δήμου συνελήφθησαν από την Ειδική Εισαγγελία ως ύποπτοι για υποθέσεις διαφθοράς με την εταιρεία 5D και το αποτεφρωτήριο των Τιράνων.

by Times Newsroom

Χθες, διαδηλωτές της αντιπολίτευσης χτύπησαν την πύλη του δημαρχείου της πρωτεύουσας με απομιμήσεις εκρηκτικών (γνωστά ως shashka) στο τέλος μιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, όπου ζήτησαν την παραίτηση του δημάρχου Εριόν Βελιάι.

Αρκετοί σημαντικοί διευθυντές και πρώην διευθυντές του δήμου συνελήφθησαν από την Ειδική Εισαγγελία ως ύποπτοι για υποθέσεις διαφθοράς με την εταιρεία 5D και το αποτεφρωτήριο των Τιράνων.

Οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης βλέπουν τον κ. Βελιάι μπλεγμένο με αυτές τις κατηγορίες, δυναμώνοντας έτσι την απαίτησή τους για παραίτηση του δημάρχου για διαφθορά στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Ο κ. Βελιάι μας λέει ότι έχει βρει τη λύση κατά της διαφθοράς στον δήμο. Μας είπε ότι οι διευθυντές μετά την αποχώρησή τους από το δήμο δεν θα επιτρέπεται να εργάζονται για τον δήμο ούτε να λαμβάνουν κονδύλια από αυτόν (!). Ζητάμε από τον κ. Βελιάι μια απλούστερη, πιο γρήγορη και αποτελεσματική λύση για να απαλλάξουμε τον δήμο από την κλοπή: Παραιτηθείτε, μαζί με τους κλέφτες διευθυντές σας», είπε στη συγκέντρωση η Έλντα Ζουλάλι, μέλος του δημοτικού συμβουλίου των Τιράνων από την αντιπολίτευση…

Αυτή είναι η δεύτερη διαμαρτυρία μέσα σε μια εβδομάδα, που διοργανώνει μπροστά στον δήμο Τιράνων η Θεατρική Συμμαχία μαζί με δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, βουλευτές και πολίτες που στηρίζουν την αντιπολίτευση.

Ακόμη και σήμερα οι δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν διαφάνεια για τη διαφθορά που υποπτεύεται η Ειδική Υπηρεσία κατά της Διαφθοράς – SPAK, από τους πρώην διευθυντές του δήμου.

Ο δήμαρχος Erjon Veliaj αποστασιοποιήθηκε πριν από μια εβδομάδα από τις ύποπτες πράξεις και υπό έρευνα από τον SPAK πρώην υφισταμένων και στενότερων συνεργατών του, τονίζοντας ότι δεν έχει υπογράψει κανένα έγγραφο από το οποίο διαπράχθηκε διαφθορά και ότι δεν σχολίασε τις ενέργειες της δικαιοσύνης.

Σε μακροσκελές μήνυμα μέσω των κοινωνικών δικτύων είπε ότι οι πρώην ηγέτες εργάστηκαν πολύ καλά στο ΙΜΤ, στο UKT και στα Δημόσια Έργα και ότι ο δήμαρχος δεν μπορεί να γνωρίζει όλα όσα εκτελούν οι υφιστάμενοι στους τομείς τους.

Ο κ. Βελιάι είπε ότι οι νομικές ευθύνες οποιουδήποτε αξιωματούχου υποπτεύεται ή ερευνάται από τον ΣΠΑΚ είναι προσωπικές, ενώ υπενθύμισε ότι η μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη έγινε από αυτή τη σοσιαλιστική πλειοψηφία, τώρα οι αξιωματούχοι απαντούν στον νόμο, που ήταν αδιανόητο πριν από μια δεκαετία. , όταν η δικαιοσύνη ήταν πολιτικοποιημένη και διεφθαρμένη.

Η Ειδική Εισαγγελία κατά του Εγκλήματος και της Διαφθοράς – SPAK, συνέλαβε αρκετούς πρώην διευθυντές του δήμου τον Δεκέμβριο και τον Μάρτιο, την πρώτη φορά για έρευνες για την υπόθεση του αποτεφρωτηρίου των Τιράνων και τη δεύτερη – μετά από υποψίες για παθητική διαφθορά, απόκρυψη και μη δήλωση πλούτου, παραβίαση της ισότητας στους διαγωνισμούς, που σχετίζονται με προμήθειες στην κατασκευαστική εταιρεία 5D.

Η τελευταία θεωρείται ύποπτη από τον SPAK ότι κέρδισε σειρά διαγωνισμών και προμηθειών από την Ύδρευση και φορείς του δήμου με παράτυπο τρόπο με αθέμιτες ευνοιοκρατίες και προνόμια.

https://www.zeriamerikes.com/embed/player/0/7566141.html

Zeri Amerikes

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com